Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Lykke
Indlæg: 1972
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 85
Likede indlæg: 1442

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lykke » 14. apr 2016, 11:21

^ Hvilken wokret er det?
0
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 3093
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 237
Likede indlæg: 3538

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Juki » 14. apr 2016, 11:28

Lykke skrev:^ Hvilken wokret er det?

Det er en med kylling, løg, aubergine, kokosmælk, karrypasta og.. sandsynligvis noget mere jeg ikke kan huske i hovedet :D
1
I like big beards and I cannot lie
Billede
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 3093
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 237
Likede indlæg: 3538

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Juki » 14. apr 2016, 11:28

Og tak!
1
I like big beards and I cannot lie
Billede
Lykke
Indlæg: 1972
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 85
Likede indlæg: 1442

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lykke » 14. apr 2016, 11:30

Så lidt! Jeg drømmer om denne ret http://www.minmandsitalienskekoekken.dk ... lla-norma/ Den er så vildt lækker!
1
Brugeravatar
Julie
Indlæg: 558
Tilmeldt: 10. sep 2015, 14:56
Kort karma: 31
Likede indlæg: 342

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Julie » 19. apr 2016, 10:54

Nogen der har en ide eller en god opskrift på kvie spidsbryst? Aner ikke rigtig, hvad jeg skal gøre med det :lol:
0
Brugeravatar
LadyFox
Indlæg: 6181
Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
Kort karma: 662
Geografisk sted: Kbh
Likede indlæg: 9562

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf LadyFox » 19. apr 2016, 11:03

Hveder - kan det overhovedet svare sig smagsmæssigt at lave dem selv?
0
"You used to call me on my cell phone,
Late night when you need my love"
Brugeravatar
Rapfisk
Indlæg: 3459
Tilmeldt: 20. aug 2015, 16:27
Kort karma: 681
Likede indlæg: 5635

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Rapfisk » 19. apr 2016, 11:49

LadyFox skrev:Hveder - kan det overhovedet svare sig smagsmæssigt at lave dem selv?

Ja, det synes jeg godt. Det kommer selvfølgelig lidt an på, hvordan man gerne vil have dem, men jeg synes, hjemmebagte er bedre, fordi de generelt bliver lidt fastere i det. Luftige, men ikke lette på krydderbolle-måden.

Gode bagere er selvfølgelig et udmærket alternativ :)
1
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 3444
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 333
Likede indlæg: 4770

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 19. apr 2016, 11:57

Rapfisk skrev:
LadyFox skrev:Hveder - kan det overhovedet svare sig smagsmæssigt at lave dem selv?

Ja, det synes jeg godt. Det kommer selvfølgelig lidt an på, hvordan man gerne vil have dem, men jeg synes, hjemmebagte er bedre, fordi de generelt bliver lidt fastere i det. Luftige, men ikke lette på krydderbolle-måden.

Gode bagere er selvfølgelig et udmærket alternativ :)


Det kommer nemlig rigtig meget an på, hvor man køber dem. :)

Jeg havde (leder stadig) en rigtig lækker opskrift på krydderboller fra min tid på Silkeborg Husholdningsskole. (Gik der for 100 år, ca. siden :gammel: ). Opskriften kunne også bruges til varme hveder. Dem bagte jeg en overgang rigtig tit og folk der fik dem var vilde med dem og ville have opskriften. Nu er opskriften lagt i en kasse som med garanti står nederst i bunken af kasser i pulterrummet og jeg gider ikke lede efter den. I hvert fald ikke lige nu.

Jeg har så, siden Lagkagehuset kom til byen, købt dem der. De er dyre, men hold nu kæft de er lækre og lige som jeg kan lide dem.
Smag og behag er så ikke ens og nogen vil måske påstå de ikke smager godt, men så er der flere til os der er vilde med dem. :D
1
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
LadyFox
Indlæg: 6181
Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
Kort karma: 662
Geografisk sted: Kbh
Likede indlæg: 9562

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf LadyFox » 19. apr 2016, 12:12

Lemonella skrev:
Rapfisk skrev:
LadyFox skrev:Hveder - kan det overhovedet svare sig smagsmæssigt at lave dem selv?

Ja, det synes jeg godt. Det kommer selvfølgelig lidt an på, hvordan man gerne vil have dem, men jeg synes, hjemmebagte er bedre, fordi de generelt bliver lidt fastere i det. Luftige, men ikke lette på krydderbolle-måden.

Gode bagere er selvfølgelig et udmærket alternativ :)


Det kommer nemlig rigtig meget an på, hvor man køber dem. :)

Jeg havde (leder stadig) en rigtig lækker opskrift på krydderboller fra min tid på Silkeborg Husholdningsskole. (Gik der for 100 år, ca. siden :gammel: ). Opskriften kunne også bruges til varme hveder. Dem bagte jeg en overgang rigtig tit og folk der fik dem var vilde med dem og ville have opskriften. Nu er opskriften lagt i en kasse som med garanti står nederst i bunken af kasser i pulterrummet og jeg gider ikke lede efter den. I hvert fald ikke lige nu.

Jeg har så, siden Lagkagehuset kom til byen, købt dem der. De er dyre, men hold nu kæft de er lækre og lige som jeg kan lide dem.
Smag og behag er så ikke ens og nogen vil måske påstå de ikke smager godt, men så er der flere til os der er vilde med dem. :D


Tanken var at hvis jeg købte dem færdige at gå i en ordenlig bager. Jeg kan godt lide hveder, men jeg synes den slags bagværk er kedeligt at lave, så det gider ikke rigtig med mindre der er en reel forskel.

Vi er alligevel kun to personer så det er ikke fordi vi spiser så mange at prisen ville være et problem.
0
"You used to call me on my cell phone,
Late night when you need my love"
Brugeravatar
Rapfisk
Indlæg: 3459
Tilmeldt: 20. aug 2015, 16:27
Kort karma: 681
Likede indlæg: 5635

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Rapfisk » 19. apr 2016, 12:20

Jeg kan godt spise en portion hjemmebagte hveder helt selv :genert: Men jeg kan også godt lide at arbejde med gærdej. Kunne jeg ikke det, ville jeg klart gå til Meyers eller lignende sted.
1
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 3093
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 237
Likede indlæg: 3538

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Juki » 19. apr 2016, 12:23

Findes der supermarkeder der har frosne ænder fast i sortimentet på denne årstid?
0
I like big beards and I cannot lie
Billede
Brugeravatar
Filipai
Indlæg: 1600
Tilmeldt: 4. sep 2015, 06:04
Kort karma: 314
Likede indlæg: 2136

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Filipai » 19. apr 2016, 14:07

En opskrift på risotto med svampe, parmesan og hvidvin, er der nogen der har en god afprøvet opskrift på det?
0
Brugeravatar
Vira
Indlæg: 2033
Tilmeldt: 12. aug 2015, 08:45
Kort karma: 543
Likede indlæg: 2381
Kontakt:

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Vira » 19. apr 2016, 14:36

Ajvar på glas der har været åbnet. Hvor længe kan det holde sig i køleskab ?
0
I'm not limited edition, I'm weird.
Brugeravatar
MissIce
Indlæg: 67
Tilmeldt: 17. dec 2015, 20:01
Kort karma: 16
Likede indlæg: 178

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf MissIce » 19. apr 2016, 14:55

Filipai skrev:En opskrift på risotto med svampe, parmesan og hvidvin, er der nogen der har en god afprøvet opskrift på det?

Jeg har måske en opskrift et sted, men jeg laver det altid efter hukommelsen:

Tidsforbrug: en lille halv time.

Et løg i fine tern
1 dl risotto-ris
1 dl hvidvin
1/2 l + bouillon
1/3 bæger ricotta / mascarpone
1 stor håndfuld revet parmesan
Olivenolie

Løgene steges i olien til de er klare/ let gyldne i en dyb pande eller en stor gryde. Risene og hvidvinen tilsættes og koger indtil risene har suget al væden til sig. Bouillonen tilsættes lidt ad gangen mens retten simrer. Når al bouillonen er tilsat og kogt ind i risene røres parmasanen og ricottaen / mascarponen i. Når osten er smeltet ind i retten krydres med salt og peber. Til sidst tilsættes evt stegte svampe, dampet spinat, dampede asparges, friske ærteskud eller hvad man ellers har lyst til at tilføje. Risottoen kan dog sagtens spises au naturel.

Denne risotto er en af mine go-to retter, når det skal være nemt og hurtigt. Enjoy :gogo:
2
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 3444
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 333
Likede indlæg: 4770

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 19. apr 2016, 15:27

Jeg er ret glad for det majsbrød man kan købe i Netto. Det er der så også mange andre der er, så selvom vi har et par Nettoer her i byen, er det som regel altid udsolgt når jeg kommer derind.
Jeg har tjekket på nettet, men synes ikke rigtigt jeg kan finde en opskrift.

Brødet er let gulligt, blødt og klægt og der er majskorn i det. Det smager så dejligt.

Nogle der ligger inde med en god opskrift, der opfylder de ovenstående kriterier? :D
0
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.

Tilbage til "Mad og drikke"