Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Pussikat82
Indlæg: 548
Tilmeldt: 12. aug 2015, 16:05
Kort karma: 238
Likede indlæg: 975
Kontakt:

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pussikat82 » 12. okt 2015, 18:24

Eller måske de her pandekager, hvor der indgår hvidkål i fyldet? De har en forårsrulle-agtig smag, synes jeg. Rigtig lækre :) http://thebigmeowski.blogspot.dk/2012/0 ... s-dag.html

Billede
1
Homer: Kids. From now on there are three ways of doing things:
the right way, the wrong way, and the Max Power way.
Bart: Isn't that just the wrong way?
Homer: Yes, but faster.

Billede
Rakel
Indlæg: 2997
Tilmeldt: 13. aug 2015, 20:27
Kort karma: 422
Likede indlæg: 3113

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Rakel » 12. okt 2015, 18:26

Mel-mælk-ost - det er lige noget for resten af familien med de pandekager. Super ide!
1
Brugeravatar
Pjeps
Indlæg: 1720
Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
Kort karma: 261
Geografisk sted: Det skønne København
Likede indlæg: 2103

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pjeps » 12. okt 2015, 18:36

Rakel skrev:Nogen ideer med hvidkål? :)

Piecrust

4 ½ dl mel (du kan nok finde et alternativ)
75 g margarine
1½ tsk salt
1 1/4 dl vand

2 store løg
2 porrer
1/4 hvidkål
1 sguash
1 augergine
500 g hakket oksekød
olie, salt og peber
æg til pensling

margarinen smuldres i melet
salt tilsættes.
dejen æltes hurtigt sammen med vandet og lægges i køleskab mens fyldet tilberedes.
grøntsager renses og snittes i fine stykker.
olie i en gryde, grønstsager og kød svitses i olien.
smag til med salt og peber og hvad man ellers føler for af krydderier.
rul dejen ud så stort at fyldet kan pakkes ind i den.
læg dejen i et smurt ildfast fad.
hæld fyldet i og fold dejen ind over, så fyldet er dækket.
pensles med æg og bages i 30 minutter ved 200 grader.
0
:ninja:
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 3052
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 253
Likede indlæg: 4215

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Persnikedy » 12. okt 2015, 19:23

Fru Sunshine skrev:Og omkring samme kasse: hvad gør man med pastinakker?


Nu er det et stykke tid siden du skrev om pastinakker men jeg syndes lige det skal nævnes at det er fortræffeligt i mos.
Skær dem i mindre stykker end kartoflerne og kog som om det var alm kartoffelmos. Kog mælk op med et par fed hvidløg i (det fjerner den overvældende smag hvidløg kan have, pil dem fra bagefter) og brug det når kartoflerne og pastinakken er kogt færdigt.
Kom det i et fad og smid det en lille tur i ovnen inden serveringen så det bliver lidt sprød på toppen. MUMS!
1
Fab-Yule-Ous
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 7848
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1019
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9242

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 12. okt 2015, 19:24

Persnikedy skrev:
Fru Sunshine skrev:Og omkring samme kasse: hvad gør man med pastinakker?


Nu er det et stykke tid siden du skrev om pastinakker men jeg syndes lige det skal nævnes at det er fortræffeligt i mos.
Skær dem i mindre stykker end kartoflerne og kog som om det var alm kartoffelmos. Kog mælk op med et par fed hvidløg i (det fjerner den overvældende smag hvidløg kan have, pil dem fra bagefter) og brug det når kartoflerne og pastinakken er kogt færdigt.
Kom det i et fad og smid det en lille tur i ovnen inden serveringen så det bliver lidt sprød på toppen. MUMS!

De ligger stadig i køleskabet, så det input er meget velkomment.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 3052
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 253
Likede indlæg: 4215

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Persnikedy » 12. okt 2015, 19:30

Fru Sunshine skrev:
Persnikedy skrev:
Fru Sunshine skrev:Og omkring samme kasse: hvad gør man med pastinakker?


Nu er det et stykke tid siden du skrev om pastinakker men jeg syndes lige det skal nævnes at det er fortræffeligt i mos.
Skær dem i mindre stykker end kartoflerne og kog som om det var alm kartoffelmos. Kog mælk op med et par fed hvidløg i (det fjerner den overvældende smag hvidløg kan have, pil dem fra bagefter) og brug det når kartoflerne og pastinakken er kogt færdigt.
Kom det i et fad og smid det en lille tur i ovnen inden serveringen så det bliver lidt sprød på toppen. MUMS!

De ligger stadig i køleskabet, så det input er meget velkomment.


Hvis du har lidt rest krydderurt (persille eller hvad ved jeg) kan det også sagtens kommes i.
Og ost på toppen bruger en af mine venner, det har jeg dog ikke forsøgt endnu
1
Fab-Yule-Ous
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 7848
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1019
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9242

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 12. okt 2015, 19:53

Det lyder godt. Jeg er bare lidt bange for, at jeg ikke kan lide dem :blush:
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 3052
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 253
Likede indlæg: 4215

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Persnikedy » 12. okt 2015, 20:03

Fru Sunshine skrev:Det lyder godt. Jeg er bare lidt bange for, at jeg ikke kan lide dem :blush:


Kog dem hver for sig, lav en mos med pastinak blandet i som kun er i den ene ende af fadet, så slipper i for at skulle forpeste hele maden hvis i ikek brøds jer om det :-D
1
Fab-Yule-Ous
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 7848
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1019
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9242

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 12. okt 2015, 21:20

Persnikedy skrev:
Fru Sunshine skrev:Det lyder godt. Jeg er bare lidt bange for, at jeg ikke kan lide dem :blush:


Kog dem hver for sig, lav en mos med pastinak blandet i som kun er i den ene ende af fadet, så slipper i for at skulle forpeste hele maden hvis i ikek brøds jer om det :-D


Nå ja. Det prøver jeg, når min bedre halvdel vender hjem fra sit fædreland.
Hvordan smager sådan nogle fætre? Kan de sammenlignes med noget?
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 3052
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 253
Likede indlæg: 4215

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Persnikedy » 12. okt 2015, 22:04

Fru Sunshine skrev:
Persnikedy skrev:
Fru Sunshine skrev:Det lyder godt. Jeg er bare lidt bange for, at jeg ikke kan lide dem :blush:


Kog dem hver for sig, lav en mos med pastinak blandet i som kun er i den ene ende af fadet, så slipper i for at skulle forpeste hele maden hvis i ikek brøds jer om det :-D


Nå ja. Det prøver jeg, når min bedre halvdel vender hjem fra sit fædreland.
Hvordan smager sådan nogle fætre? Kan de sammenlignes med noget?


Det smager af kartoffel, men mere... vildt :gruble: Du ved, ligesom fasan smager af and, men mere vildt
0
Fab-Yule-Ous
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 7848
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1019
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9242

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 12. okt 2015, 22:27

Persnikedy skrev:
Fru Sunshine skrev:
Persnikedy skrev:
Fru Sunshine skrev:Det lyder godt. Jeg er bare lidt bange for, at jeg ikke kan lide dem :blush:


Kog dem hver for sig, lav en mos med pastinak blandet i som kun er i den ene ende af fadet, så slipper i for at skulle forpeste hele maden hvis i ikek brøds jer om det :-D


Nå ja. Det prøver jeg, når min bedre halvdel vender hjem fra sit fædreland.
Hvordan smager sådan nogle fætre? Kan de sammenlignes med noget?


Det smager af kartoffel, men mere... vildt :gruble: Du ved, ligesom fasan smager af and, men mere vildt

Så tror jeg godt, jeg kan lide dem. Vi prøver.
Tak. :kys:
1
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 7848
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1019
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9242

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 14. okt 2015, 12:15

Hvor længe skal man koge blomkål, hvis det skal blive til noget suppe?
Og kan man godt fryse det, når man har blendet det?

Jeg havde et blomkålshoved, der bare skulle bruges, og jeg kan ikke lide blomkålssuppe, men det kan min mand.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 7848
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1019
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9242

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 14. okt 2015, 12:35

Liseletpåtå skrev:Pastinak er også rigtig god skåret i stænger og bagt i ovnen, som som kartofler. Blandet bagte rodfrugter er vildt godt faktisk :)

Jeg kan kun lide rødbederne i de der blandinger, man kan købe.
Men pastinakkerne må prøves - i morgen.
I dag har jeg kastet mig ud i blomkålssuppe, som jeg ikke kan smage til, for det smager lige grimt, ligemeget hvad jeg gør ved den.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 2497
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 251
Likede indlæg: 3566

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 14. okt 2015, 12:54

Fru Sunshine skrev:Hvor længe skal man koge blomkål, hvis det skal blive til noget suppe?
Og kan man godt fryse det, når man har blendet det?

Jeg havde et blomkålshoved, der bare skulle bruges, og jeg kan ikke lide blomkålssuppe, men det kan min mand.


Jeg plejer, at dele blomkålen i små buketter og koge det en 10-15 minutter og så blende det.
Der findes et utal af lækre opskrifter, hvis du googler blomkålssuppe.

Du kan også rive blomkålen på den grove side af rivejernet og få lækker blomkålsris. Det smager godt i salater. Jeg elsker blomkålens nøddeagtige smag.

Jeg har faktisk aldrig frosset supper ned med blomkål, så jeg ved det ikke.
1
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 7848
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1019
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9242

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 14. okt 2015, 13:06

Liseletpåtå skrev:
Fru Sunshine skrev:
Liseletpåtå skrev:Pastinak er også rigtig god skåret i stænger og bagt i ovnen, som som kartofler. Blandet bagte rodfrugter er vildt godt faktisk :)

Jeg kan kun lide rødbederne i de der blandinger, man kan købe.
Men pastinakkerne må prøves - i morgen.
I dag har jeg kastet mig ud i blomkålssuppe, som jeg ikke kan smage til, for det smager lige grimt, ligemeget hvad jeg gør ved den.


Du får da afprøvet dine smagsløg :)

Hvad har du i suppen?

Åh ja, og kors hvor er det altså ikke særlig sjovt, når man nu bare ikke kan fordrage kogt blomkål.

Der er bare blomkål, løg, fløde, noget salt og peber - og så er det kogt i oksebouillon.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.

Tilbage til "Mad og drikke"