Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Fräulein L.
Indlæg: 2321
Tilmeldt: 12. aug 2015, 15:12
Kort karma: 304
Geografisk sted: Sdrbronx
Likede indlæg: 3140

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fräulein L. » 23. apr 2016, 14:19

Hilfe! Hvis noget skal laves ved 150 garder varmluft i 1-1,5 time - Hvad skal det så have i alm ovn?

4 voksne 2 børn hvor mange kogeposer ris skal der til?

:genert:
0
Jeg står i midten nu!
Brugeravatar
sigge
Indlæg: 2391
Tilmeldt: 19. aug 2015, 09:38
Kort karma: 170
Likede indlæg: 3045

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf sigge » 23. apr 2016, 16:26

Fräulein L. skrev:Hilfe! Hvis noget skal laves ved 150 garder varmluft i 1-1,5 time - Hvad skal det så have i alm ovn?

4 voksne 2 børn hvor mange kogeposer ris skal der til?

:genert:


Jeg mener, at reglen er, at man sætter temperaturen 20° højere, når det er almindelig ovn ift. varmluft. Så jeg ville sige 1-1,5 time ved 170°.

Kogeposeris har jeg ingen aktuel erfaring med. Står det ikke på pakken?
0
Har du endnu ikke planlagt sommerferie? Hvad med en tur til Budapest? :sol:

Se min tråd i salgsforummet. http://debatten.net/forum/viewtopic.php?f=58&t=6538
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 3135
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 379
Likede indlæg: 3608

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 23. apr 2016, 17:20

Fräulein L. skrev:Hilfe! Hvis noget skal laves ved 150 garder varmluft i 1-1,5 time - Hvad skal det så have i alm ovn?

4 voksne 2 børn hvor mange kogeposer ris skal der til?

:genert:


Jeg ville skrue 10 grader op til 160 grader og så give samme tid. Mht ris så ville jeg koge 3 poser - 4 hvis det er nogle meget sultne mennesker.
0
Heaven is a place on earth :jule:
Sjo
Indlæg: 464
Tilmeldt: 23. mar 2016, 09:19
Kort karma: 62
Likede indlæg: 1014

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Sjo » 24. apr 2016, 17:51

Muspel skrev:
HappyPaww skrev:Nu har jeg fundet ud af at jeg vil lave en islandsk marengskage med flødeskum :savl:

Men så kommer dilemmaet om hvad jeg så skal bruge 6 æggeblommer til? Og kan de fryses evt..?


NB. Jeg er ikke så æggeforskrækket, så jeg tør godt bruge friske økologiske æg til marengs...


Du laver mayonnaise. Eller is.

Eller også laver du salttørrede æggeblommer, de kan rives, når de er færdige og smager godt på stort set alt. Der ligger en masser af opskrifter online på det. Det er åbenbart the shizzle lige nu for madbloggerne, men det er ikke nyt på nogen måde.
0
Vor herre til fucking pipirøvhest altså!
Muspel
Indlæg: 984
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 142
Likede indlæg: 1846

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Muspel » 26. apr 2016, 17:26

Jeg har et enkelt stykke lækker havtaske til overs. Det er stegt.
Hvad kan jeg lave med det? Synes ikke det fungerer at varme det almindeligt op i fx microovn. Så forslag til at putte i ny ret ?
0
Brugeravatar
dykkersild
Indlæg: 1329
Tilmeldt: 14. aug 2015, 07:25
Kort karma: 150
Likede indlæg: 1876

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf dykkersild » 27. apr 2016, 07:36

HappyPaww skrev:Fløden endte heri :savl:


Uha det ser godt ud - hvad er det?
0
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 1919
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 258
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 4379

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 27. apr 2016, 19:28

dykkersild skrev:
HappyPaww skrev:Fløden endte heri :savl:


Uha det ser godt ud - hvad er det?

Det et en utrolig nem islandsk marengskage.

Lav marengs af 6-7 æggehvider og samme mængde dl brun farin. Pisk grundigt og fordel i to smurte springforme. Bages ved 135-140 grader i ca 40 minutter. Marengsen skal være sprød udenpå og blød indeni.
De to bunde afkøles og lægges sammen med flødeskum af 1/2 liter fløde.

Virkelig simpelt og virkelig godt!
3
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 3135
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 379
Likede indlæg: 3608

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 29. apr 2016, 07:05

Jeg vil lave nogle grillspyd med kyllingestykker og grøntsager til aftensmad. Tænker at kyllingestykkerne vel bliver omkring 3 x 3 cm i udskæring.

Hvor længe skal sådan nogle spyd mon have i ovnen for at kyllingen bliver gennemstegt?
0
Heaven is a place on earth :jule:
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 8661
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1114
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 10487

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 29. apr 2016, 13:57

Muspel skrev:Jeg har et enkelt stykke lækker havtaske til overs. Det er stegt.
Hvad kan jeg lave med det? Synes ikke det fungerer at varme det almindeligt op i fx microovn. Så forslag til at putte i ny ret ?

Måske kan det bruges i fiskegratin?
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Rapfisk
Indlæg: 3410
Tilmeldt: 20. aug 2015, 16:27
Kort karma: 670
Likede indlæg: 5554

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Rapfisk » 29. apr 2016, 14:13

HappyPaww skrev:Nu har jeg fundet ud af at jeg vil lave en islandsk marengskage med flødeskum :savl:

Men så kommer dilemmaet om hvad jeg så skal bruge 6 æggeblommer til? Og kan de fryses evt..?


NB. Jeg er ikke så æggeforskrækket, så jeg tør godt bruge friske økologiske æg til marengs...

Hollandaise :love:
1
Muspel
Indlæg: 984
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 142
Likede indlæg: 1846

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Muspel » 29. apr 2016, 16:01

Fru Sunshine skrev:
Muspel skrev:Jeg har et enkelt stykke lækker havtaske til overs. Det er stegt.
Hvad kan jeg lave med det? Synes ikke det fungerer at varme det almindeligt op i fx microovn. Så forslag til at putte i ny ret ?

Måske kan det bruges i fiskegratin?


Jeg lavede en thai suppe på ingefær, hvidløg, græskar, chili og kokos. Og det blev dødlækkert :) men ellers godt forslag. Det husker jeg næste gang.
1
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 1919
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 258
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 4379

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 30. apr 2016, 06:25

Pandesteg skrev:Jeg vil lave nogle grillspyd med kyllingestykker og grøntsager til aftensmad. Tænker at kyllingestykkerne vel bliver omkring 3 x 3 cm i udskæring.

Hvor længe skal sådan nogle spyd mon have i ovnen for at kyllingen bliver gennemstegt?

Et kvarters tid ville jeg starte med...
0
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 3135
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 379
Likede indlæg: 3608

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 3. maj 2016, 06:24

Kan man lave en tærtedej kun med groft mel? Jeg har en del fuldkornsspelt og fuldkornshvedemel og havregryn på lager.
0
Heaven is a place on earth :jule:
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 8344
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 1748
Likede indlæg: 9993

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Wizzze » 4. maj 2016, 14:14

Er det bare mig der har svært ved at se det smarte og lette i denne Bearnaise opskrift/metode??

http://mad.tv2.dk/2016-05-04-kokkens-he ... ig-skiller

Så er den gode gamle opskrift/metode sgu da nemmere at gå til :gruble:
0
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 4257
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 366
Likede indlæg: 5895

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Persnikedy » 5. maj 2016, 10:42

Wizzze skrev:Er det bare mig der har svært ved at se det smarte og lette i denne Bearnaise opskrift/metode??

http://mad.tv2.dk/2016-05-04-kokkens-he ... ig-skiller

Så er den gode gamle opskrift/metode sgu da nemmere at gå til :gruble:


Det virker dybt besværligt :nerve:
1
Fab-Yule-Ous

Tilbage til "Mad og drikke"