Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 1759
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 219
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 3914

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 22. apr 2016, 14:33

Fløden endte heri :savl:
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
10
Brugeravatar
Badesandalen
Indlæg: 1595
Tilmeldt: 11. okt 2015, 18:31
Kort karma: 144
Likede indlæg: 1635

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Badesandalen » 22. apr 2016, 17:14

Lemonella skrev:
Badesandalen skrev:Jeg tog frossen laks op og lagde i køleskabet onsdag aften fordi vi skulle have det i går, men så kom jeg sent hjem og var træt og gad ikke at lave mad. I dag er der andet på menuen og i morgen er vi inviteret ud, så det er først på søndag vi kan spise det.
Mit spørgsmål er om jeg bare kan lade det ligge i køleskabet, eller om jeg lige skal stege det i aften eller i morgen formiddag og så varme det søndag? Og hvis jeg steger det på forhånd, hvordan er det så bedst at gøre så det ikke bliver tørt?

Hvis det betyder noget er planen at lave en citron-smørsauce til.


Nu er jeg ekstremt sart overfor mad der ligger længe i køleskabet. Specielt en fed fisk som laks.
Den bliver hurtig harsk og begynder, at lugte.
Jeg ville stege den i dag og håbe den er god nok på søndag.
Laks må jo ikke få for meget, men når den har ligget ude så længe, ville jeg nok stege den færdig og igen, håbe på, den stadig smager godt på søndag.

Jeg er som sagt sart med mad og uanset, hvor mege folk siger, at så længe det lugter okay, kan det spises, men var det min laks, røg den ud. :blush:


Okay, jeg steger det i aften. Tak. Tror jeg nok. :lol: :kys:
1
Har brugt for lang tid på' gå rundt og dukke mig
Lukket døre til de rum hvor der var spejl
Skiftet kurs, nu' jeg forenet med mine fejl
De' jo o-o-o-o-o-o-okay


Avatar: Mike Mitchell
Brugeravatar
Fräulein L.
Indlæg: 2291
Tilmeldt: 12. aug 2015, 15:12
Kort karma: 297
Geografisk sted: Sdrbronx
Likede indlæg: 3055

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fräulein L. » 23. apr 2016, 14:19

Hilfe! Hvis noget skal laves ved 150 garder varmluft i 1-1,5 time - Hvad skal det så have i alm ovn?

4 voksne 2 børn hvor mange kogeposer ris skal der til?

:genert:
0
Jeg står i midten nu!
Brugeravatar
sigge
Indlæg: 1883
Tilmeldt: 19. aug 2015, 09:38
Kort karma: 141
Likede indlæg: 2416

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf sigge » 23. apr 2016, 16:26

Fräulein L. skrev:Hilfe! Hvis noget skal laves ved 150 garder varmluft i 1-1,5 time - Hvad skal det så have i alm ovn?

4 voksne 2 børn hvor mange kogeposer ris skal der til?

:genert:


Jeg mener, at reglen er, at man sætter temperaturen 20° højere, når det er almindelig ovn ift. varmluft. Så jeg ville sige 1-1,5 time ved 170°.

Kogeposeris har jeg ingen aktuel erfaring med. Står det ikke på pakken?
0
Kender du en VVS-ingeniør, der leder efter nye udfordringer, så vil jeg gerne have en ny kollega på en fantastisk arbejdsplads. Send PB for mere information.
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 2626
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 295
Likede indlæg: 3079

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 23. apr 2016, 17:20

Fräulein L. skrev:Hilfe! Hvis noget skal laves ved 150 garder varmluft i 1-1,5 time - Hvad skal det så have i alm ovn?

4 voksne 2 børn hvor mange kogeposer ris skal der til?

:genert:


Jeg ville skrue 10 grader op til 160 grader og så give samme tid. Mht ris så ville jeg koge 3 poser - 4 hvis det er nogle meget sultne mennesker.
0
Heaven is a place on earth :jule:
Sjo
Indlæg: 464
Tilmeldt: 23. mar 2016, 09:19
Kort karma: 62
Likede indlæg: 1012

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Sjo » 24. apr 2016, 17:51

Muspel skrev:
HappyPaww skrev:Nu har jeg fundet ud af at jeg vil lave en islandsk marengskage med flødeskum :savl:

Men så kommer dilemmaet om hvad jeg så skal bruge 6 æggeblommer til? Og kan de fryses evt..?


NB. Jeg er ikke så æggeforskrækket, så jeg tør godt bruge friske økologiske æg til marengs...


Du laver mayonnaise. Eller is.

Eller også laver du salttørrede æggeblommer, de kan rives, når de er færdige og smager godt på stort set alt. Der ligger en masser af opskrifter online på det. Det er åbenbart the shizzle lige nu for madbloggerne, men det er ikke nyt på nogen måde.
0
Vor herre til fucking pipirøvhest altså!
Muspel
Indlæg: 772
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 108
Likede indlæg: 1404

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Muspel » 26. apr 2016, 17:26

Jeg har et enkelt stykke lækker havtaske til overs. Det er stegt.
Hvad kan jeg lave med det? Synes ikke det fungerer at varme det almindeligt op i fx microovn. Så forslag til at putte i ny ret ?
0
Brugeravatar
dykkersild
Indlæg: 1266
Tilmeldt: 14. aug 2015, 07:25
Kort karma: 149
Likede indlæg: 1788

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf dykkersild » 27. apr 2016, 07:36

HappyPaww skrev:Fløden endte heri :savl:


Uha det ser godt ud - hvad er det?
0
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 1759
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 219
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 3914

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 27. apr 2016, 19:28

dykkersild skrev:
HappyPaww skrev:Fløden endte heri :savl:


Uha det ser godt ud - hvad er det?

Det et en utrolig nem islandsk marengskage.

Lav marengs af 6-7 æggehvider og samme mængde dl brun farin. Pisk grundigt og fordel i to smurte springforme. Bages ved 135-140 grader i ca 40 minutter. Marengsen skal være sprød udenpå og blød indeni.
De to bunde afkøles og lægges sammen med flødeskum af 1/2 liter fløde.

Virkelig simpelt og virkelig godt!
3
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 2626
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 295
Likede indlæg: 3079

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 29. apr 2016, 07:05

Jeg vil lave nogle grillspyd med kyllingestykker og grøntsager til aftensmad. Tænker at kyllingestykkerne vel bliver omkring 3 x 3 cm i udskæring.

Hvor længe skal sådan nogle spyd mon have i ovnen for at kyllingen bliver gennemstegt?
0
Heaven is a place on earth :jule:
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 8438
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1092
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 10145

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 29. apr 2016, 13:57

Muspel skrev:Jeg har et enkelt stykke lækker havtaske til overs. Det er stegt.
Hvad kan jeg lave med det? Synes ikke det fungerer at varme det almindeligt op i fx microovn. Så forslag til at putte i ny ret ?

Måske kan det bruges i fiskegratin?
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Rapfisk
Indlæg: 3079
Tilmeldt: 20. aug 2015, 16:27
Kort karma: 592
Likede indlæg: 4862

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Rapfisk » 29. apr 2016, 14:13

HappyPaww skrev:Nu har jeg fundet ud af at jeg vil lave en islandsk marengskage med flødeskum :savl:

Men så kommer dilemmaet om hvad jeg så skal bruge 6 æggeblommer til? Og kan de fryses evt..?


NB. Jeg er ikke så æggeforskrækket, så jeg tør godt bruge friske økologiske æg til marengs...

Hollandaise :love:
1
Søger job inden for projektledelse, sekretariat, politik eller andet, man kan bruge et skarpt hoved til. Skriv PB :blomst:
Muspel
Indlæg: 772
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 108
Likede indlæg: 1404

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Muspel » 29. apr 2016, 16:01

Fru Sunshine skrev:
Muspel skrev:Jeg har et enkelt stykke lækker havtaske til overs. Det er stegt.
Hvad kan jeg lave med det? Synes ikke det fungerer at varme det almindeligt op i fx microovn. Så forslag til at putte i ny ret ?

Måske kan det bruges i fiskegratin?


Jeg lavede en thai suppe på ingefær, hvidløg, græskar, chili og kokos. Og det blev dødlækkert :) men ellers godt forslag. Det husker jeg næste gang.
1
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 1759
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 219
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 3914

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 30. apr 2016, 06:25

Pandesteg skrev:Jeg vil lave nogle grillspyd med kyllingestykker og grøntsager til aftensmad. Tænker at kyllingestykkerne vel bliver omkring 3 x 3 cm i udskæring.

Hvor længe skal sådan nogle spyd mon have i ovnen for at kyllingen bliver gennemstegt?

Et kvarters tid ville jeg starte med...
0
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 2626
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 295
Likede indlæg: 3079

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 3. maj 2016, 06:24

Kan man lave en tærtedej kun med groft mel? Jeg har en del fuldkornsspelt og fuldkornshvedemel og havregryn på lager.
0
Heaven is a place on earth :jule:

Tilbage til "Mad og drikke"