Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
dykkersild
Indlæg: 1177
Tilmeldt: 14. aug 2015, 07:25
Kort karma: 133
Likede indlæg: 1641

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf dykkersild » 27. apr 2016, 07:36

HappyPaww skrev:Fløden endte heri :savl:


Uha det ser godt ud - hvad er det?
0
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 1570
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 192
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 3460

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 27. apr 2016, 19:28

dykkersild skrev:
HappyPaww skrev:Fløden endte heri :savl:


Uha det ser godt ud - hvad er det?

Det et en utrolig nem islandsk marengskage.

Lav marengs af 6-7 æggehvider og samme mængde dl brun farin. Pisk grundigt og fordel i to smurte springforme. Bages ved 135-140 grader i ca 40 minutter. Marengsen skal være sprød udenpå og blød indeni.
De to bunde afkøles og lægges sammen med flødeskum af 1/2 liter fløde.

Virkelig simpelt og virkelig godt!
3
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 2200
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 232
Likede indlæg: 2506

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 29. apr 2016, 07:05

Jeg vil lave nogle grillspyd med kyllingestykker og grøntsager til aftensmad. Tænker at kyllingestykkerne vel bliver omkring 3 x 3 cm i udskæring.

Hvor længe skal sådan nogle spyd mon have i ovnen for at kyllingen bliver gennemstegt?
0
Heaven is a place on earth :jule:
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 7853
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1019
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9262

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 29. apr 2016, 13:57

Muspel skrev:Jeg har et enkelt stykke lækker havtaske til overs. Det er stegt.
Hvad kan jeg lave med det? Synes ikke det fungerer at varme det almindeligt op i fx microovn. Så forslag til at putte i ny ret ?

Måske kan det bruges i fiskegratin?
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Rapfisk
Indlæg: 2766
Tilmeldt: 20. aug 2015, 16:27
Kort karma: 531
Likede indlæg: 4300

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Rapfisk » 29. apr 2016, 14:13

HappyPaww skrev:Nu har jeg fundet ud af at jeg vil lave en islandsk marengskage med flødeskum :savl:

Men så kommer dilemmaet om hvad jeg så skal bruge 6 æggeblommer til? Og kan de fryses evt..?


NB. Jeg er ikke så æggeforskrækket, så jeg tør godt bruge friske økologiske æg til marengs...

Hollandaise :love:
1
Søger job inden for projektledelse, sekretariat, politik eller andet, man kan bruge et skarpt hoved til. Skriv PB :blomst:
Muspel
Indlæg: 660
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 92
Likede indlæg: 1204

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Muspel » 29. apr 2016, 16:01

Fru Sunshine skrev:
Muspel skrev:Jeg har et enkelt stykke lækker havtaske til overs. Det er stegt.
Hvad kan jeg lave med det? Synes ikke det fungerer at varme det almindeligt op i fx microovn. Så forslag til at putte i ny ret ?

Måske kan det bruges i fiskegratin?


Jeg lavede en thai suppe på ingefær, hvidløg, græskar, chili og kokos. Og det blev dødlækkert :) men ellers godt forslag. Det husker jeg næste gang.
1
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 1570
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 192
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 3460

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 30. apr 2016, 06:25

Pandesteg skrev:Jeg vil lave nogle grillspyd med kyllingestykker og grøntsager til aftensmad. Tænker at kyllingestykkerne vel bliver omkring 3 x 3 cm i udskæring.

Hvor længe skal sådan nogle spyd mon have i ovnen for at kyllingen bliver gennemstegt?

Et kvarters tid ville jeg starte med...
0
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 2200
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 232
Likede indlæg: 2506

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 3. maj 2016, 06:24

Kan man lave en tærtedej kun med groft mel? Jeg har en del fuldkornsspelt og fuldkornshvedemel og havregryn på lager.
0
Heaven is a place on earth :jule:
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 6113
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 1165
Likede indlæg: 6831

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Wizzze » 4. maj 2016, 14:14

Er det bare mig der har svært ved at se det smarte og lette i denne Bearnaise opskrift/metode??

http://mad.tv2.dk/2016-05-04-kokkens-he ... ig-skiller

Så er den gode gamle opskrift/metode sgu da nemmere at gå til :gruble:
0
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 3052
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 253
Likede indlæg: 4217

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Persnikedy » 5. maj 2016, 10:42

Wizzze skrev:Er det bare mig der har svært ved at se det smarte og lette i denne Bearnaise opskrift/metode??

http://mad.tv2.dk/2016-05-04-kokkens-he ... ig-skiller

Så er den gode gamle opskrift/metode sgu da nemmere at gå til :gruble:


Det virker dybt besværligt :nerve:
1
Fab-Yule-Ous
Brugeravatar
McFurPants
Indlæg: 129
Tilmeldt: 30. apr 2016, 19:21
Kort karma: 6
Likede indlæg: 157

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf McFurPants » 7. maj 2016, 15:27

Wizzze skrev:Er det bare mig der har svært ved at se det smarte og lette i denne Bearnaise opskrift/metode??

http://mad.tv2.dk/2016-05-04-kokkens-he ... ig-skiller

Så er den gode gamle opskrift/metode sgu da nemmere at gå til :gruble:


I en "rigtig" bernaise, er der så ikke også skalotteløg i? Jeg synes jeg husker noget om at man starter med at lave sådan en koncentreret essens med løg og andet i :forvirret:
0
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 3052
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 253
Likede indlæg: 4217

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Persnikedy » 10. maj 2016, 14:58

Okay... lidt dumt spørgsmål.

Jeg drikker ikke te, men har købt mig en pose med løs te. Jeg skulle købe noget til en veninde men kunne ikke styre mig og købte en pose til mig selv også :genert:

Men, hvor meget te skal der bruges? Til fx en liter vand.

Jeg har tænkt mig at lave den til iste og damen jeg købte den af fortalte at den blev sødere jo længer den trak og at hun selv brugte den til det, hvilket er lige noget for mig siden jeg hader te af den grund at jeg syndes det smager af bittert græs.
0
Fab-Yule-Ous
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 3052
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 253
Likede indlæg: 4217

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Persnikedy » 10. maj 2016, 14:59

Det er denne te hvis det kan hjælpe
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
0
Fab-Yule-Ous
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 2501
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 251
Likede indlæg: 3586

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 10. maj 2016, 15:05

^ Jeg ville bruge en 12-13 gr. til en liter. Det er ca. en teskefuld pr. kop. :)
0
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 3052
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 253
Likede indlæg: 4217

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Persnikedy » 10. maj 2016, 15:12

Lemonella skrev:^ Jeg ville bruge en 12-13 gr. til en liter. Det er ca. en teskefuld pr. kop. :)


ca 6 kopper til en liter?

Og hvor passende at du svare når min te hedder "sweet lemon" :-D
1
Fab-Yule-Ous

Tilbage til "Mad og drikke"