Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Torn
Indlæg: 1243
Tilmeldt: 29. dec 2015, 10:21
Kort karma: 76
Likede indlæg: 1311

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Torn » 19. maj 2016, 17:39

Jeg har fået en mynteolie og en appelsinolie foræret. Hvad pokker bruger man dem til? Søger opskrifter, der ikke er dessert.
0
Brugeravatar
Bøtte
Indlæg: 2948
Tilmeldt: 12. aug 2015, 12:04
Kort karma: 624
Likede indlæg: 3381

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Bøtte » 27. maj 2016, 16:18

Jeg skal lave strawberry daiquiries i morgen og har til formålet indkøbt frosne jordbær, men det anbefales jo at de får et opkog inden brug.
Kan jeg bare koge dem i aften og smide dem i fryseren igen til i morgen? :genert:
0
S :lun:
V :lun:
Brugeravatar
Filipai
Indlæg: 1492
Tilmeldt: 4. sep 2015, 06:04
Kort karma: 302
Likede indlæg: 1992

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Filipai » 27. maj 2016, 17:50

Bøtte skrev:Jeg skal lave strawberry daiquiries i morgen og har til formålet indkøbt frosne jordbær, men det anbefales jo at de får et opkog inden brug.
Kan jeg bare koge dem i aften og smide dem i fryseren igen til i morgen? :genert:


Jeps den er helt fin :)
1
Undtagelsen
Indlæg: 249
Tilmeldt: 17. aug 2015, 17:05
Kort karma: 34
Likede indlæg: 385

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Undtagelsen » 28. maj 2016, 09:36

Hvordan opbevarer I avocadoer?
Jeg har købt 6 stk formodnede af slagsen, men hvordan får jeg dem til at holde mere end det lille splitsekund de er perfekte?
0
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 6309
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 344
Likede indlæg: 6142

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Flora » 28. maj 2016, 09:44

Undtagelsen skrev:Hvordan opbevarer I avocadoer?
Jeg har købt 6 stk formodnede af slagsen, men hvordan får jeg dem til at holde mere end det lille splitsekund de er perfekte?


Jeg plejer bare at opbevare dem i køleskabet. Det synes jeg er det der forlænger levetiden mest.
1
Debattens sødeste :engel:
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 3303
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 325
Likede indlæg: 4561

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 28. maj 2016, 10:00

Undtagelsen skrev:Hvordan opbevarer I avocadoer?
Jeg har købt 6 stk formodnede af slagsen, men hvordan får jeg dem til at holde mere end det lille splitsekund de er perfekte?


Umodne avocadoer må ikke komme i køleskabet. Så stopper modningen og der kommer mørke pletter inden i, men de modne kan du godt opbevare i køleskabet. :)
1
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
HappyHippo
Indlæg: 707
Tilmeldt: 13. aug 2015, 13:16
Kort karma: 58
Likede indlæg: 871

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyHippo » 28. maj 2016, 10:58

Pandesteg skrev:Har hentet en portion hvedesurdej hos Meyers Bageri - hvordan passer jeg den bedst? Skal den på køl? Hvordan og hvor tit opfrisker jeg den? Regner med kun at bruge af den ca. hver 14. dag om muligt...


Opfriskning 1dl hvedemel og 1dl vand. Den kan sagtens opbevares på køl i 14dage uden opfriskning.
1
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 8664
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1113
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 10486

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 28. maj 2016, 22:03

Hvad kan man bruge "friskrevet", sødede kokosflager til?
Gerne med opskrifter.

På forhånd tak.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
DetSorteCirkus
Indlæg: 6981
Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
Kort karma: 864
Likede indlæg: 12818

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf DetSorteCirkus » 29. maj 2016, 07:22

Torn skrev:Jeg har fået en mynteolie og en appelsinolie foræret. Hvad pokker bruger man dem til? Søger opskrifter, der ikke er dessert.


Jeg ville umiddelbart bruge dem til salatdressing sammen med noget eddike.
Mynten vil sikkert gå godt sammen med nogle mellemøstlig inspirerede salater.
Appelsinolien ville jeg prøve at blende sammen med hvidvinseddike og hindbær og hælder over grøn salat. Måske med lidt hakkede, ristede, saltede nødder som topping.
Senest rettet af DetSorteCirkus 29. maj 2016, 07:25, rettet i alt 1 gang.
1
Brugeravatar
DetSorteCirkus
Indlæg: 6981
Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
Kort karma: 864
Likede indlæg: 12818

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf DetSorteCirkus » 29. maj 2016, 07:23

Catfish og sandart.
Det er altså ikke lige det, jeg plejer at have mest af i fryseren...

Hvad stiller jeg op med sådan nogle fiskefætre?
0
Brugeravatar
Torn
Indlæg: 1243
Tilmeldt: 29. dec 2015, 10:21
Kort karma: 76
Likede indlæg: 1311

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Torn » 29. maj 2016, 07:32

DetSorteCirkus skrev:
Torn skrev:Jeg har fået en mynteolie og en appelsinolie foræret. Hvad pokker bruger man dem til? Søger opskrifter, der ikke er dessert.


Jeg ville umiddelbart bruge dem til salatdressing sammen med noget eddike.
Mynten vil sikkert gå godt sammen med nogle mellemøstlig inspirerede salater.
Appelsinolien ville jeg prøve at blende sammen med hvidvinseddike og hindbær og hælder over grøn salat. Måske med lidt hakkede, ristede, saltede nødder som topping.


Det lyder lækkert! Appelsinolien brugte jeg faktisk med en juleinspireret rødkålssalat. Det var ikke varmt den dag. :-p Men mynteolien mangler stadig at blive afsat, så ja, jeg søger på salater. Hvis du kender til en mellemøstlig-ish salat, må du gerne sige til.
0
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 1914
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 255
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 4336

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 29. maj 2016, 07:35

Torn skrev:
DetSorteCirkus skrev:
Torn skrev:Jeg har fået en mynteolie og en appelsinolie foræret. Hvad pokker bruger man dem til? Søger opskrifter, der ikke er dessert.


Jeg ville umiddelbart bruge dem til salatdressing sammen med noget eddike.
Mynten vil sikkert gå godt sammen med nogle mellemøstlig inspirerede salater.
Appelsinolien ville jeg prøve at blende sammen med hvidvinseddike og hindbær og hælder over grøn salat. Måske med lidt hakkede, ristede, saltede nødder som topping.


Det lyder lækkert! Appelsinolien brugte jeg faktisk med en juleinspireret rødkålssalat. Det var ikke varmt den dag. :-p Men mynteolien mangler stadig at blive afsat, så ja, jeg søger på salater. Hvis du kender til en mellemøstlig-ish salat, må du gerne sige til.


Måske ovre i noget couscous med agurk, sukkerærter og citron?
1
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 3303
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 325
Likede indlæg: 4561

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 29. maj 2016, 08:37

DetSorteCirkus skrev:Catfish og sandart.
Det er altså ikke lige det, jeg plejer at have mest af i fryseren...

Hvad stiller jeg op med sådan nogle fiskefætre?


Hvis det skal være nemt og lækkert, kan du sikkert bruge dem i en fisketærte. Måske sådan en her.
http://www.familiejournal.dk/madopskrif ... isketaerte
0
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
Torn
Indlæg: 1243
Tilmeldt: 29. dec 2015, 10:21
Kort karma: 76
Likede indlæg: 1311

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Torn » 29. maj 2016, 08:45

HappyPaww skrev:
Torn skrev:
DetSorteCirkus skrev:
Torn skrev:Jeg har fået en mynteolie og en appelsinolie foræret. Hvad pokker bruger man dem til? Søger opskrifter, der ikke er dessert.


Jeg ville umiddelbart bruge dem til salatdressing sammen med noget eddike.
Mynten vil sikkert gå godt sammen med nogle mellemøstlig inspirerede salater.
Appelsinolien ville jeg prøve at blende sammen med hvidvinseddike og hindbær og hælder over grøn salat. Måske med lidt hakkede, ristede, saltede nødder som topping.


Det lyder lækkert! Appelsinolien brugte jeg faktisk med en juleinspireret rødkålssalat. Det var ikke varmt den dag. :-p Men mynteolien mangler stadig at blive afsat, så ja, jeg søger på salater. Hvis du kender til en mellemøstlig-ish salat, må du gerne sige til.


Måske ovre i noget couscous med agurk, sukkerærter og citron?


Ja, det lyder godt. Jeg ser hvad køleskabet byder på og laver en variation over det.
Tak! :)
0
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 2986
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 230
Likede indlæg: 3407

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Juki » 31. maj 2016, 15:33

Jeg får gæster til grill i morgen og jeg er lidt i tvivl om tilbehøret. Jeg regner med at købe nogle pølser og noget andet kød vi kan grille. Derudover har jeg en vandmelon, som jeg regner med at putte i en salat med feta, basilikum og balsamicoeddike, men det mætter jo ikke særlig meget i længden.

Derfor overvejer jeg noget med kartofler, men om det skal være det ene eller andet og hvad der passer bedst kan jeg ikke helt blive enig med mig selv om. Mulighederne er:

Flødekartofler
Pommes frites/ovnbagte kartofler
Kold kartoffelsalat

Hvad synes I passer/mætter bedst?
0
I like big beards and I cannot lie
Billede

Tilbage til "Mad og drikke"