Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
dgd2007
Indlæg: 5259
Tilmeldt: 26. aug 2015, 20:59
Kort karma: 349
Likede indlæg: 3823

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf dgd2007 » 17. maj 2016, 20:41

Rapfisk skrev:Du skal bruge imperial, hvis det er en britisk eller australsk opskrift, US legal, hvis det er en amerikansk. Hvis det er en amerikansk, er Googles omregning god nok :)

Tak. Ja, jeg tror, den var indisk eller sådan noget ... og endte også med at bruge den imperialistiske omregningsfaktor :)
0
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 2436
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 261
Likede indlæg: 2788

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 19. maj 2016, 13:06

Har hentet en portion hvedesurdej hos Meyers Bageri - hvordan passer jeg den bedst? Skal den på køl? Hvordan og hvor tit opfrisker jeg den? Regner med kun at bruge af den ca. hver 14. dag om muligt...
0
Heaven is a place on earth :jule:
Brugeravatar
Torn
Indlæg: 1193
Tilmeldt: 29. dec 2015, 10:21
Kort karma: 71
Likede indlæg: 1180

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Torn » 19. maj 2016, 17:39

Jeg har fået en mynteolie og en appelsinolie foræret. Hvad pokker bruger man dem til? Søger opskrifter, der ikke er dessert.
0
Brugeravatar
Bøtte
Indlæg: 2538
Tilmeldt: 12. aug 2015, 12:04
Kort karma: 549
Likede indlæg: 2626

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Bøtte » 27. maj 2016, 16:18

Jeg skal lave strawberry daiquiries i morgen og har til formålet indkøbt frosne jordbær, men det anbefales jo at de får et opkog inden brug.
Kan jeg bare koge dem i aften og smide dem i fryseren igen til i morgen? :genert:
0
S :lun:
V :lun:
Brugeravatar
Filipai
Indlæg: 1102
Tilmeldt: 4. sep 2015, 06:04
Kort karma: 240
Likede indlæg: 1500

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Filipai » 27. maj 2016, 17:50

Bøtte skrev:Jeg skal lave strawberry daiquiries i morgen og har til formålet indkøbt frosne jordbær, men det anbefales jo at de får et opkog inden brug.
Kan jeg bare koge dem i aften og smide dem i fryseren igen til i morgen? :genert:


Jeps den er helt fin :)
1
Undtagelsen
Indlæg: 209
Tilmeldt: 17. aug 2015, 17:05
Kort karma: 28
Likede indlæg: 300

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Undtagelsen » 28. maj 2016, 09:36

Hvordan opbevarer I avocadoer?
Jeg har købt 6 stk formodnede af slagsen, men hvordan får jeg dem til at holde mere end det lille splitsekund de er perfekte?
0
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 5202
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 276
Likede indlæg: 4736

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Flora » 28. maj 2016, 09:44

Undtagelsen skrev:Hvordan opbevarer I avocadoer?
Jeg har købt 6 stk formodnede af slagsen, men hvordan får jeg dem til at holde mere end det lille splitsekund de er perfekte?


Jeg plejer bare at opbevare dem i køleskabet. Det synes jeg er det der forlænger levetiden mest.
1
Debattens sødeste :engel:
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 2683
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 275
Likede indlæg: 3837

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 28. maj 2016, 10:00

Undtagelsen skrev:Hvordan opbevarer I avocadoer?
Jeg har købt 6 stk formodnede af slagsen, men hvordan får jeg dem til at holde mere end det lille splitsekund de er perfekte?


Umodne avocadoer må ikke komme i køleskabet. Så stopper modningen og der kommer mørke pletter inden i, men de modne kan du godt opbevare i køleskabet. :)
1
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
HappyHippo
Indlæg: 640
Tilmeldt: 13. aug 2015, 13:16
Kort karma: 49
Likede indlæg: 738

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyHippo » 28. maj 2016, 10:58

Pandesteg skrev:Har hentet en portion hvedesurdej hos Meyers Bageri - hvordan passer jeg den bedst? Skal den på køl? Hvordan og hvor tit opfrisker jeg den? Regner med kun at bruge af den ca. hver 14. dag om muligt...


Opfriskning 1dl hvedemel og 1dl vand. Den kan sagtens opbevares på køl i 14dage uden opfriskning.
1
Brugeravatar
Bad Samaritan
Indlæg: 503
Tilmeldt: 9. maj 2016, 20:45
Kort karma: 145
Likede indlæg: 1676

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Bad Samaritan » 28. maj 2016, 11:12

Rapfisk skrev:Er der nogen af jer, der har gode opskrifter med ajvar? Jeg har lavet tomatsuppe og -sauce, men har stadig 2/3 af et glas tilbage.


Ajvar er GUDE-spisen - og hvis du er frisk på noget lidt alsidigt, kan du prøve at finde en opskrift på cevapi - olieret brød med små okse/lammekødsruller, ajvar og MASSER af rå løg. Det er simpelthen noget af det lækreste!!! :savl:
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
2
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 8125
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1055
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9719

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 28. maj 2016, 22:03

Hvad kan man bruge "friskrevet", sødede kokosflager til?
Gerne med opskrifter.

På forhånd tak.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
DetSorteCirkus
Indlæg: 5931
Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
Kort karma: 786
Likede indlæg: 10641

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf DetSorteCirkus » 29. maj 2016, 07:22

Torn skrev:Jeg har fået en mynteolie og en appelsinolie foræret. Hvad pokker bruger man dem til? Søger opskrifter, der ikke er dessert.


Jeg ville umiddelbart bruge dem til salatdressing sammen med noget eddike.
Mynten vil sikkert gå godt sammen med nogle mellemøstlig inspirerede salater.
Appelsinolien ville jeg prøve at blende sammen med hvidvinseddike og hindbær og hælder over grøn salat. Måske med lidt hakkede, ristede, saltede nødder som topping.
Senest rettet af DetSorteCirkus 29. maj 2016, 07:25, rettet i alt 1 gang.
1
Je suis un tableau noir.
I know when that hotline bling/That can only mean one thing
Brugeravatar
DetSorteCirkus
Indlæg: 5931
Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
Kort karma: 786
Likede indlæg: 10641

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf DetSorteCirkus » 29. maj 2016, 07:23

Catfish og sandart.
Det er altså ikke lige det, jeg plejer at have mest af i fryseren...

Hvad stiller jeg op med sådan nogle fiskefætre?
0
Je suis un tableau noir.
I know when that hotline bling/That can only mean one thing
Brugeravatar
Torn
Indlæg: 1193
Tilmeldt: 29. dec 2015, 10:21
Kort karma: 71
Likede indlæg: 1180

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Torn » 29. maj 2016, 07:32

DetSorteCirkus skrev:
Torn skrev:Jeg har fået en mynteolie og en appelsinolie foræret. Hvad pokker bruger man dem til? Søger opskrifter, der ikke er dessert.


Jeg ville umiddelbart bruge dem til salatdressing sammen med noget eddike.
Mynten vil sikkert gå godt sammen med nogle mellemøstlig inspirerede salater.
Appelsinolien ville jeg prøve at blende sammen med hvidvinseddike og hindbær og hælder over grøn salat. Måske med lidt hakkede, ristede, saltede nødder som topping.


Det lyder lækkert! Appelsinolien brugte jeg faktisk med en juleinspireret rødkålssalat. Det var ikke varmt den dag. :-p Men mynteolien mangler stadig at blive afsat, så ja, jeg søger på salater. Hvis du kender til en mellemøstlig-ish salat, må du gerne sige til.
0
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 1664
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 206
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 3721

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 29. maj 2016, 07:35

Torn skrev:
DetSorteCirkus skrev:
Torn skrev:Jeg har fået en mynteolie og en appelsinolie foræret. Hvad pokker bruger man dem til? Søger opskrifter, der ikke er dessert.


Jeg ville umiddelbart bruge dem til salatdressing sammen med noget eddike.
Mynten vil sikkert gå godt sammen med nogle mellemøstlig inspirerede salater.
Appelsinolien ville jeg prøve at blende sammen med hvidvinseddike og hindbær og hælder over grøn salat. Måske med lidt hakkede, ristede, saltede nødder som topping.


Det lyder lækkert! Appelsinolien brugte jeg faktisk med en juleinspireret rødkålssalat. Det var ikke varmt den dag. :-p Men mynteolien mangler stadig at blive afsat, så ja, jeg søger på salater. Hvis du kender til en mellemøstlig-ish salat, må du gerne sige til.


Måske ovre i noget couscous med agurk, sukkerærter og citron?
1

Tilbage til "Mad og drikke"