Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 2489
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 251
Likede indlæg: 3561

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 28. maj 2016, 10:00

Undtagelsen skrev:Hvordan opbevarer I avocadoer?
Jeg har købt 6 stk formodnede af slagsen, men hvordan får jeg dem til at holde mere end det lille splitsekund de er perfekte?


Umodne avocadoer må ikke komme i køleskabet. Så stopper modningen og der kommer mørke pletter inden i, men de modne kan du godt opbevare i køleskabet. :)
1
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
HappyHippo
Indlæg: 616
Tilmeldt: 13. aug 2015, 13:16
Kort karma: 48
Likede indlæg: 716

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyHippo » 28. maj 2016, 10:58

Pandesteg skrev:Har hentet en portion hvedesurdej hos Meyers Bageri - hvordan passer jeg den bedst? Skal den på køl? Hvordan og hvor tit opfrisker jeg den? Regner med kun at bruge af den ca. hver 14. dag om muligt...


Opfriskning 1dl hvedemel og 1dl vand. Den kan sagtens opbevares på køl i 14dage uden opfriskning.
1
Brugeravatar
Bad Samaritan
Indlæg: 481
Tilmeldt: 9. maj 2016, 20:45
Kort karma: 134
Likede indlæg: 1539

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Bad Samaritan » 28. maj 2016, 11:12

Rapfisk skrev:Er der nogen af jer, der har gode opskrifter med ajvar? Jeg har lavet tomatsuppe og -sauce, men har stadig 2/3 af et glas tilbage.


Ajvar er GUDE-spisen - og hvis du er frisk på noget lidt alsidigt, kan du prøve at finde en opskrift på cevapi - olieret brød med små okse/lammekødsruller, ajvar og MASSER af rå løg. Det er simpelthen noget af det lækreste!!! :savl:
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
2
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 7838
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1017
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9230

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 28. maj 2016, 22:03

Hvad kan man bruge "friskrevet", sødede kokosflager til?
Gerne med opskrifter.

På forhånd tak.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
DetSorteCirkus
Indlæg: 5732
Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
Kort karma: 772
Likede indlæg: 10267

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf DetSorteCirkus » 29. maj 2016, 07:22

Torn skrev:Jeg har fået en mynteolie og en appelsinolie foræret. Hvad pokker bruger man dem til? Søger opskrifter, der ikke er dessert.


Jeg ville umiddelbart bruge dem til salatdressing sammen med noget eddike.
Mynten vil sikkert gå godt sammen med nogle mellemøstlig inspirerede salater.
Appelsinolien ville jeg prøve at blende sammen med hvidvinseddike og hindbær og hælder over grøn salat. Måske med lidt hakkede, ristede, saltede nødder som topping.
Senest rettet af DetSorteCirkus 29. maj 2016, 07:25, rettet i alt 1 gang.
1
Je suis un tableau noir.
Brugeravatar
DetSorteCirkus
Indlæg: 5732
Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
Kort karma: 772
Likede indlæg: 10267

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf DetSorteCirkus » 29. maj 2016, 07:23

Catfish og sandart.
Det er altså ikke lige det, jeg plejer at have mest af i fryseren...

Hvad stiller jeg op med sådan nogle fiskefætre?
0
Je suis un tableau noir.
Brugeravatar
Torn
Indlæg: 1160
Tilmeldt: 29. dec 2015, 10:21
Kort karma: 64
Likede indlæg: 1126

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Torn » 29. maj 2016, 07:32

DetSorteCirkus skrev:
Torn skrev:Jeg har fået en mynteolie og en appelsinolie foræret. Hvad pokker bruger man dem til? Søger opskrifter, der ikke er dessert.


Jeg ville umiddelbart bruge dem til salatdressing sammen med noget eddike.
Mynten vil sikkert gå godt sammen med nogle mellemøstlig inspirerede salater.
Appelsinolien ville jeg prøve at blende sammen med hvidvinseddike og hindbær og hælder over grøn salat. Måske med lidt hakkede, ristede, saltede nødder som topping.


Det lyder lækkert! Appelsinolien brugte jeg faktisk med en juleinspireret rødkålssalat. Det var ikke varmt den dag. :-p Men mynteolien mangler stadig at blive afsat, så ja, jeg søger på salater. Hvis du kender til en mellemøstlig-ish salat, må du gerne sige til.
0
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 1564
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 192
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 3435

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 29. maj 2016, 07:35

Torn skrev:
DetSorteCirkus skrev:
Torn skrev:Jeg har fået en mynteolie og en appelsinolie foræret. Hvad pokker bruger man dem til? Søger opskrifter, der ikke er dessert.


Jeg ville umiddelbart bruge dem til salatdressing sammen med noget eddike.
Mynten vil sikkert gå godt sammen med nogle mellemøstlig inspirerede salater.
Appelsinolien ville jeg prøve at blende sammen med hvidvinseddike og hindbær og hælder over grøn salat. Måske med lidt hakkede, ristede, saltede nødder som topping.


Det lyder lækkert! Appelsinolien brugte jeg faktisk med en juleinspireret rødkålssalat. Det var ikke varmt den dag. :-p Men mynteolien mangler stadig at blive afsat, så ja, jeg søger på salater. Hvis du kender til en mellemøstlig-ish salat, må du gerne sige til.


Måske ovre i noget couscous med agurk, sukkerærter og citron?
1
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 2489
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 251
Likede indlæg: 3561

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 29. maj 2016, 08:37

DetSorteCirkus skrev:Catfish og sandart.
Det er altså ikke lige det, jeg plejer at have mest af i fryseren...

Hvad stiller jeg op med sådan nogle fiskefætre?


Hvis det skal være nemt og lækkert, kan du sikkert bruge dem i en fisketærte. Måske sådan en her.
http://www.familiejournal.dk/madopskrif ... isketaerte
0
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
Torn
Indlæg: 1160
Tilmeldt: 29. dec 2015, 10:21
Kort karma: 64
Likede indlæg: 1126

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Torn » 29. maj 2016, 08:45

HappyPaww skrev:
Torn skrev:
DetSorteCirkus skrev:
Torn skrev:Jeg har fået en mynteolie og en appelsinolie foræret. Hvad pokker bruger man dem til? Søger opskrifter, der ikke er dessert.


Jeg ville umiddelbart bruge dem til salatdressing sammen med noget eddike.
Mynten vil sikkert gå godt sammen med nogle mellemøstlig inspirerede salater.
Appelsinolien ville jeg prøve at blende sammen med hvidvinseddike og hindbær og hælder over grøn salat. Måske med lidt hakkede, ristede, saltede nødder som topping.


Det lyder lækkert! Appelsinolien brugte jeg faktisk med en juleinspireret rødkålssalat. Det var ikke varmt den dag. :-p Men mynteolien mangler stadig at blive afsat, så ja, jeg søger på salater. Hvis du kender til en mellemøstlig-ish salat, må du gerne sige til.


Måske ovre i noget couscous med agurk, sukkerærter og citron?


Ja, det lyder godt. Jeg ser hvad køleskabet byder på og laver en variation over det.
Tak! :)
0
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 2068
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 179
Likede indlæg: 2381

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Juki » 31. maj 2016, 15:33

Jeg får gæster til grill i morgen og jeg er lidt i tvivl om tilbehøret. Jeg regner med at købe nogle pølser og noget andet kød vi kan grille. Derudover har jeg en vandmelon, som jeg regner med at putte i en salat med feta, basilikum og balsamicoeddike, men det mætter jo ikke særlig meget i længden.

Derfor overvejer jeg noget med kartofler, men om det skal være det ene eller andet og hvad der passer bedst kan jeg ikke helt blive enig med mig selv om. Mulighederne er:

Flødekartofler
Pommes frites/ovnbagte kartofler
Kold kartoffelsalat

Hvad synes I passer/mætter bedst?
0
I like big beards and I cannot lie
Billede
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 1564
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 192
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 3435

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 31. maj 2016, 15:38

Til grill klart kold kartoffelsalat :)

Et alternativ kunne være pasta- eller bulgursalat, og/eller grillet grøntsager.
3
Brugeravatar
klumphen
Indlæg: 476
Tilmeldt: 1. jan 2016, 17:57
Kort karma: 86
Likede indlæg: 802

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf klumphen » 31. maj 2016, 17:56

Er der nogen der har gode erfaringer med "overnight oats" de vil dele? Evt. anbefale en bestemt opskrift?
0
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 2184
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 232
Likede indlæg: 2480

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 31. maj 2016, 20:18

klumphen skrev:Er der nogen der har gode erfaringer med "overnight oats" de vil dele? Evt. anbefale en bestemt opskrift?


Jeg laver det næsten hver morgen, så ja :) hvad vil du vide?

Min yndlingsopskrift: 1,5 tsk chiafrø, 1 spsk peanutbutter og et nip salt røres ud i 1 dl mandelmælk + 0,5 dl vand. Tilsæt 1 dl havregryn og rør godt. Sæt på køl natten over.
Man kan også tilsætte nogle bær, enten natten over eller om morgenen. Man kan sikkert udelade peanutbutter, men det ville være synd, det giver en superlækker smag.

Jeg søger forresten inspiration på amerikanske blogs, har ca. tusind uafprøvede over night oats opskrifter jeg skal have afprøvet :P
1
Heaven is a place on earth :jule:
Brugeravatar
sigge
Indlæg: 1696
Tilmeldt: 19. aug 2015, 09:38
Kort karma: 117
Likede indlæg: 2145

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf sigge » 1. jun 2016, 07:13

Har I lyst til at dele jeres bedste opskrifter på salat med (rød) spidskål? Jeg har købt et rødt spidskål, fordi jeg ikke har prøvet den udgave før. Jeg har en go to salat med det almindelige grønne/hvide spidskål, men af en eller anden grund synes jeg, at der skal ske noget nyt med det røde kål her. Så jeg vil gerne have lidt inspiration.
0

Tilbage til "Mad og drikke"