Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 8664
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1110
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 10470

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 19. jun 2016, 18:37

Jeg er kommet for skade at love min klasse flødebollelagkage på tirsdag, men jeg er ikke hjemme før sent i morgen aften, så kan jeg lave skummet i aften mon?
(Jeg gider ikke bruge færdigkøbte flødeboller)
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Badesandalen
Indlæg: 1707
Tilmeldt: 11. okt 2015, 18:31
Kort karma: 153
Likede indlæg: 1764

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Badesandalen » 20. jun 2016, 18:46

Hvis jeg kun skal bruge et halvt løg i dag og resten i morgen, er det så dumt at skære bunden af nu, eller er det lige meget?
0
"One of the pigeons turned out to be a pinecone."

Avatar: Mike Mitchell
Muspel
Indlæg: 819
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 113
Likede indlæg: 1480

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Muspel » 20. jun 2016, 18:58

Badesandalen skrev:Hvis jeg kun skal bruge et halvt løg i dag og resten i morgen, er det så dumt at skære bunden af nu, eller er det lige meget?


Hak det hele. Smid det i en bøtte. Brug i morgen

Eller nej. Så skærer du bare lidt af.
0
Brugeravatar
Kommodedyret
Indlæg: 1884
Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
Kort karma: 497
Likede indlæg: 3710

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Kommodedyret » 20. jun 2016, 18:59

Er der nogen der ved dette: hvorfor giver man ikke hyldeblomstsaften et opkog igen, efter den har stået og trukket 4 dage i køleskabet? Kunne det ikke eliminere et par baktusser eller tre?
0
Stop hoarding nuts, budgies! You don't even like them!
Brugeravatar
Kommodedyret
Indlæg: 1884
Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
Kort karma: 497
Likede indlæg: 3710

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Kommodedyret » 20. jun 2016, 19:36

Rakel skrev:
Kommodedyret skrev:Er der nogen der ved dette: hvorfor giver man ikke hyldeblomstsaften et opkog igen, efter den har stået og trukket 4 dage i køleskabet? Kunne det ikke eliminere et par baktusser eller tre?


Jeg gør det og har altid gjort det.
Smagen ændrer sig ikke og jeg laver alt saft på den måde.
Min søster lægger saften i fryseren i isterninger, der svarer til en liter vand og det fungerer tilsyneladende også ok.

Hvis man lægger den direkte på frost, bliver baktusserne så også elimineret? Jeg har tænkt mig at smide det meste på frost nemlig. :)
0
Stop hoarding nuts, budgies! You don't even like them!
Brugeravatar
Filipai
Indlæg: 1337
Tilmeldt: 4. sep 2015, 06:04
Kort karma: 268
Likede indlæg: 1776

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Filipai » 20. jun 2016, 19:40

Kommodedyret skrev:
Rakel skrev:
Kommodedyret skrev:Er der nogen der ved dette: hvorfor giver man ikke hyldeblomstsaften et opkog igen, efter den har stået og trukket 4 dage i køleskabet? Kunne det ikke eliminere et par baktusser eller tre?


Jeg gør det og har altid gjort det.
Smagen ændrer sig ikke og jeg laver alt saft på den måde.
Min søster lægger saften i fryseren i isterninger, der svarer til en liter vand og det fungerer tilsyneladende også ok.

Hvis man lægger den direkte på frost, bliver baktusserne så også elimineret? Jeg har tænkt mig at smide det meste på frost nemlig. :)


Nej det bliver de ikke. De går kun i dvale, der er ikke formindskning.
Jeg er ikke lige inde i hyldeblomstsaft, men tror måske grundet til at man ikke vælger at lave et opkog igen er at hvis folk så ikke er hurtigt nok til at få kogt det op, og kølet ned, øger risikoen meget i form af bakteriedannelse. Især fra 20-46 grader hygger de fleste bakterier sig, og hvis de har været ved den temperatur en gang (og altså ikke alle er blevet dræbt, så går det bare så meget hurtigere med formering anden gang, og så kommer risikoen for toksindannelse.
1
Brugeravatar
Kommodedyret
Indlæg: 1884
Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
Kort karma: 497
Likede indlæg: 3710

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Kommodedyret » 20. jun 2016, 19:40

Rakel skrev:
Kommodedyret skrev:
Rakel skrev:
Kommodedyret skrev:Er der nogen der ved dette: hvorfor giver man ikke hyldeblomstsaften et opkog igen, efter den har stået og trukket 4 dage i køleskabet? Kunne det ikke eliminere et par baktusser eller tre?


Jeg gør det og har altid gjort det.
Smagen ændrer sig ikke og jeg laver alt saft på den måde.
Min søster lægger saften i fryseren i isterninger, der svarer til en liter vand og det fungerer tilsyneladende også ok.

Hvis man lægger den direkte på frost, bliver baktusserne så også elimineret? Jeg har tænkt mig at smide det meste på frost nemlig. :)


Jeg ved det ikke. Der må være nogle, der har en reel baggrund for at vide der, men det lyder fornuftigt nok.

Anniooooooneeeee, hvor eeeeeerrrr duuuu?
0
Stop hoarding nuts, budgies! You don't even like them!
Brugeravatar
Badesandalen
Indlæg: 1707
Tilmeldt: 11. okt 2015, 18:31
Kort karma: 153
Likede indlæg: 1764

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Badesandalen » 20. jun 2016, 20:28

Muspel skrev:
Badesandalen skrev:Hvis jeg kun skal bruge et halvt løg i dag og resten i morgen, er det så dumt at skære bunden af nu, eller er det lige meget?


Hak det hele. Smid det i en bøtte. Brug i morgen

Eller nej. Så skærer du bare lidt af.


Okay. Jeg var bare bange for om det ville miste noget af smagen, men manden siger at de er stærke, så det er vist okay. Tak!
0
"One of the pigeons turned out to be a pinecone."

Avatar: Mike Mitchell
Brugeravatar
Alphilia
Indlæg: 490
Tilmeldt: 22. dec 2015, 15:22
Kort karma: 22
Likede indlæg: 376

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Alphilia » 21. jun 2016, 13:25

Hvor mange mennesker er der mad til i en kylling?
0
Lykke
Indlæg: 1489
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 69
Likede indlæg: 1024

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lykke » 21. jun 2016, 13:58

Alphilia skrev:Hvor mange mennesker er der mad til i en kylling?


Hvor stor er den?

Sådan en 1,3 - 1,5 kg vil jeg sige 5 personer
1
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 3076
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 305
Likede indlæg: 4284

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 21. jun 2016, 14:45

Alphilia skrev:Hvor mange mennesker er der mad til i en kylling?


Det kommer jo meget an på, hvordan den skal serveres. :) Er det stegt/grillet kylling med pomfritter, så er der nok kun til 2 personer. Vil du lave høns i asparges, er der sikkert nok til en 5-6 personer, afhængig af, hvor mange asparges du kommer i og, hvor meget sovs du laver.
Det kommer jo også an på størrelsen.

Ellers vil jeg tro, at en normal kylling på omkring halvanden kg. rækker til 5 personer.
0
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 1797
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 232
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 4045

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 21. jun 2016, 17:53

Lykke skrev:
Alphilia skrev:Hvor mange mennesker er der mad til i en kylling?


Hvor stor er den?

Sådan en 1,3 - 1,5 kg vil jeg sige 5 personer

Haha sådan en spiser vi to personer + evt et barn :lol:

Men spiser som regel også bare brød og salat til - hvis der er gammeldags grydekylling med sovs og kartofler kunne den måske strækkes til 3-4 :gruble:
1
Brugeravatar
Alphilia
Indlæg: 490
Tilmeldt: 22. dec 2015, 15:22
Kort karma: 22
Likede indlæg: 376

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Alphilia » 21. jun 2016, 20:55

Tak for jeres svar. 5 havde jeg nok ikke kunne få den til at række til....
0
Brugeravatar
Bøtte
Indlæg: 2825
Tilmeldt: 12. aug 2015, 12:04
Kort karma: 602
Likede indlæg: 3082

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Bøtte » 23. jun 2016, 20:28

Jeg glemte en bakke æg i bilen i to timer i omkring 20 grader varme. Kan de spises eller skal de ud?
0
S :lun:
V :lun:
Brugeravatar
Filipai
Indlæg: 1337
Tilmeldt: 4. sep 2015, 06:04
Kort karma: 268
Likede indlæg: 1776

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Filipai » 24. jun 2016, 07:19

Bøtte skrev:Jeg glemte en bakke æg i bilen i to timer i omkring 20 grader varme. Kan de spises eller skal de ud?


De har nok fået nedsat deres holdbarhed en smule, men de burde bestemt ikke være dårlige nu.
1

Tilbage til "Mad og drikke"