Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Muspel
Indlæg: 719
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 97
Likede indlæg: 1327

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Muspel » 15. jun 2016, 08:37

Pandesteg skrev:Jeg skal have gæster til tapas på søndag. Jeg synes jeg mangler lidt kød; har serranoskinke, honningstegt landskinke og nogle små snackpølser med valnødder. Det hele er gris, så kunne godt tænke mig en anden type dyr på bordet :D Men hvad? Det skal være noget jeg kan købe færdiglavet.

Af andet tilbehør skal vi have:
Hjemmebagte surdejsboller, lagkagehusets 100% økorugbrød, rugstænger, havreknækbrød, hummus og dildpesto, 2 slags salater (en salat med grillede peberfrugter, feta og persille og en salat med avocado, pink grape og paprikamandler), gulerodsstænger, artiskokhjerter, oliven, nye kartofler med pesto, 2 slags chips, tomat/minimozzerella/basilikum på cocktailpind, månetørrede tomater og 4 slags oste (provolone, brie, gorgonzola og hvidløgsflødeost.


Noget fisk!
Rejer
Gravad laks
Jomfruhummere
1
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 2696
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 275
Likede indlæg: 3866

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 15. jun 2016, 08:58

Pandesteg skrev:Jeg skal have gæster til tapas på søndag. Jeg synes jeg mangler lidt kød; har serranoskinke, honningstegt landskinke og nogle små snackpølser med valnødder. Det hele er gris, så kunne godt tænke mig en anden type dyr på bordet :D Men hvad? Det skal være noget jeg kan købe færdiglavet.

Af andet tilbehør skal vi have:
Hjemmebagte surdejsboller, lagkagehusets 100% økorugbrød, rugstænger, havreknækbrød, hummus og dildpesto, 2 slags salater (en salat med grillede peberfrugter, feta og persille og en salat med avocado, pink grape og paprikamandler), gulerodsstænger, artiskokhjerter, oliven, nye kartofler med pesto, 2 slags chips, tomat/minimozzerella/basilikum på cocktailpind, månetørrede tomater og 4 slags oste (provolone, brie, gorgonzola og hvidløgsflødeost.


Rejer og aioli
Hummerhaler og aioli
Små røgede muslinger og aioli.
Husk citron til, at dryppe med. :D
2
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 2451
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 262
Likede indlæg: 2813

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 15. jun 2016, 09:39

Ih hvor er I gode! Tænkte også på nogle gode rejer - har nemlig også aioli, hvilket jeg havde glemt at skrive på...

Jeg har forresten også en spegepølse, men det kan to af gæsterne ikke lide, så er endnu ikke helt sikker på, om jeg gider servere den.
0
Heaven is a place on earth :jule:
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 8176
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1065
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9772

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 19. jun 2016, 18:37

Jeg er kommet for skade at love min klasse flødebollelagkage på tirsdag, men jeg er ikke hjemme før sent i morgen aften, så kan jeg lave skummet i aften mon?
(Jeg gider ikke bruge færdigkøbte flødeboller)
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Badesandalen
Indlæg: 1482
Tilmeldt: 11. okt 2015, 18:31
Kort karma: 127
Likede indlæg: 1496

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Badesandalen » 20. jun 2016, 18:46

Hvis jeg kun skal bruge et halvt løg i dag og resten i morgen, er det så dumt at skære bunden af nu, eller er det lige meget?
0
Har brugt for lang tid på' gå rundt og dukke mig
Lukket døre til de rum hvor der var spejl
Skiftet kurs, nu' jeg forenet med mine fejl
De' jo o-o-o-o-o-o-okay


Avatar: Mike Mitchell
Muspel
Indlæg: 719
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 97
Likede indlæg: 1327

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Muspel » 20. jun 2016, 18:58

Badesandalen skrev:Hvis jeg kun skal bruge et halvt løg i dag og resten i morgen, er det så dumt at skære bunden af nu, eller er det lige meget?


Hak det hele. Smid det i en bøtte. Brug i morgen

Eller nej. Så skærer du bare lidt af.
0
Brugeravatar
Kommodedyret
Indlæg: 1763
Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
Kort karma: 463
Likede indlæg: 3469

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Kommodedyret » 20. jun 2016, 18:59

Er der nogen der ved dette: hvorfor giver man ikke hyldeblomstsaften et opkog igen, efter den har stået og trukket 4 dage i køleskabet? Kunne det ikke eliminere et par baktusser eller tre?
0
Stop hoarding nuts, budgies! You don't even like them!
Brugeravatar
Kommodedyret
Indlæg: 1763
Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
Kort karma: 463
Likede indlæg: 3469

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Kommodedyret » 20. jun 2016, 19:36

Rakel skrev:
Kommodedyret skrev:Er der nogen der ved dette: hvorfor giver man ikke hyldeblomstsaften et opkog igen, efter den har stået og trukket 4 dage i køleskabet? Kunne det ikke eliminere et par baktusser eller tre?


Jeg gør det og har altid gjort det.
Smagen ændrer sig ikke og jeg laver alt saft på den måde.
Min søster lægger saften i fryseren i isterninger, der svarer til en liter vand og det fungerer tilsyneladende også ok.

Hvis man lægger den direkte på frost, bliver baktusserne så også elimineret? Jeg har tænkt mig at smide det meste på frost nemlig. :)
0
Stop hoarding nuts, budgies! You don't even like them!
Brugeravatar
Filipai
Indlæg: 1114
Tilmeldt: 4. sep 2015, 06:04
Kort karma: 241
Likede indlæg: 1506

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Filipai » 20. jun 2016, 19:40

Kommodedyret skrev:
Rakel skrev:
Kommodedyret skrev:Er der nogen der ved dette: hvorfor giver man ikke hyldeblomstsaften et opkog igen, efter den har stået og trukket 4 dage i køleskabet? Kunne det ikke eliminere et par baktusser eller tre?


Jeg gør det og har altid gjort det.
Smagen ændrer sig ikke og jeg laver alt saft på den måde.
Min søster lægger saften i fryseren i isterninger, der svarer til en liter vand og det fungerer tilsyneladende også ok.

Hvis man lægger den direkte på frost, bliver baktusserne så også elimineret? Jeg har tænkt mig at smide det meste på frost nemlig. :)


Nej det bliver de ikke. De går kun i dvale, der er ikke formindskning.
Jeg er ikke lige inde i hyldeblomstsaft, men tror måske grundet til at man ikke vælger at lave et opkog igen er at hvis folk så ikke er hurtigt nok til at få kogt det op, og kølet ned, øger risikoen meget i form af bakteriedannelse. Især fra 20-46 grader hygger de fleste bakterier sig, og hvis de har været ved den temperatur en gang (og altså ikke alle er blevet dræbt, så går det bare så meget hurtigere med formering anden gang, og så kommer risikoen for toksindannelse.
1
Brugeravatar
Kommodedyret
Indlæg: 1763
Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
Kort karma: 463
Likede indlæg: 3469

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Kommodedyret » 20. jun 2016, 19:40

Rakel skrev:
Kommodedyret skrev:
Rakel skrev:
Kommodedyret skrev:Er der nogen der ved dette: hvorfor giver man ikke hyldeblomstsaften et opkog igen, efter den har stået og trukket 4 dage i køleskabet? Kunne det ikke eliminere et par baktusser eller tre?


Jeg gør det og har altid gjort det.
Smagen ændrer sig ikke og jeg laver alt saft på den måde.
Min søster lægger saften i fryseren i isterninger, der svarer til en liter vand og det fungerer tilsyneladende også ok.

Hvis man lægger den direkte på frost, bliver baktusserne så også elimineret? Jeg har tænkt mig at smide det meste på frost nemlig. :)


Jeg ved det ikke. Der må være nogle, der har en reel baggrund for at vide der, men det lyder fornuftigt nok.

Anniooooooneeeee, hvor eeeeeerrrr duuuu?
0
Stop hoarding nuts, budgies! You don't even like them!
Brugeravatar
Badesandalen
Indlæg: 1482
Tilmeldt: 11. okt 2015, 18:31
Kort karma: 127
Likede indlæg: 1496

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Badesandalen » 20. jun 2016, 20:28

Muspel skrev:
Badesandalen skrev:Hvis jeg kun skal bruge et halvt løg i dag og resten i morgen, er det så dumt at skære bunden af nu, eller er det lige meget?


Hak det hele. Smid det i en bøtte. Brug i morgen

Eller nej. Så skærer du bare lidt af.


Okay. Jeg var bare bange for om det ville miste noget af smagen, men manden siger at de er stærke, så det er vist okay. Tak!
0
Har brugt for lang tid på' gå rundt og dukke mig
Lukket døre til de rum hvor der var spejl
Skiftet kurs, nu' jeg forenet med mine fejl
De' jo o-o-o-o-o-o-okay


Avatar: Mike Mitchell
Brugeravatar
Alphilia
Indlæg: 399
Tilmeldt: 22. dec 2015, 15:22
Kort karma: 19
Likede indlæg: 307

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Alphilia » 21. jun 2016, 13:25

Hvor mange mennesker er der mad til i en kylling?
0
Lykke
Indlæg: 1182
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 49
Likede indlæg: 764

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lykke » 21. jun 2016, 13:58

Alphilia skrev:Hvor mange mennesker er der mad til i en kylling?


Hvor stor er den?

Sådan en 1,3 - 1,5 kg vil jeg sige 5 personer
1
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 2696
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 275
Likede indlæg: 3866

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 21. jun 2016, 14:45

Alphilia skrev:Hvor mange mennesker er der mad til i en kylling?


Det kommer jo meget an på, hvordan den skal serveres. :) Er det stegt/grillet kylling med pomfritter, så er der nok kun til 2 personer. Vil du lave høns i asparges, er der sikkert nok til en 5-6 personer, afhængig af, hvor mange asparges du kommer i og, hvor meget sovs du laver.
Det kommer jo også an på størrelsen.

Ellers vil jeg tro, at en normal kylling på omkring halvanden kg. rækker til 5 personer.
0
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 1670
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 206
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 3734

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 21. jun 2016, 17:53

Lykke skrev:
Alphilia skrev:Hvor mange mennesker er der mad til i en kylling?


Hvor stor er den?

Sådan en 1,3 - 1,5 kg vil jeg sige 5 personer

Haha sådan en spiser vi to personer + evt et barn :lol:

Men spiser som regel også bare brød og salat til - hvis der er gammeldags grydekylling med sovs og kartofler kunne den måske strækkes til 3-4 :gruble:
1

Tilbage til "Mad og drikke"