Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 6113
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 1165
Likede indlæg: 6831

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Wizzze » 12. jun 2016, 08:00

Daine skrev:
Liseletpåtå skrev:Créme brulée er en simifast creme, det er stort set "bare" en kagecreme.

Og det smager såååå godt :love: :love:


Kun hvis der er brugt masser af ægte vanilje, der bør indføres dødsstraf for at bruge vaniljeessens/aroma i Creme Brulée og andre desserter!!! :evil:
3
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
DetSorteCirkus
Indlæg: 5745
Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
Kort karma: 772
Likede indlæg: 10294

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf DetSorteCirkus » 14. jun 2016, 09:06

Jeg skal stege rabarberstilke som tilbehør til aftensmad.
Er der nogen, der ved, hvor længe sådan nogen cirka skal stege?
0
Je suis un tableau noir.
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 2200
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 232
Likede indlæg: 2506

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 15. jun 2016, 06:46

Jeg skal have gæster til tapas på søndag. Jeg synes jeg mangler lidt kød; har serranoskinke, honningstegt landskinke og nogle små snackpølser med valnødder. Det hele er gris, så kunne godt tænke mig en anden type dyr på bordet :D Men hvad? Det skal være noget jeg kan købe færdiglavet.

Af andet tilbehør skal vi have:
Hjemmebagte surdejsboller, lagkagehusets 100% økorugbrød, rugstænger, havreknækbrød, hummus og dildpesto, 2 slags salater (en salat med grillede peberfrugter, feta og persille og en salat med avocado, pink grape og paprikamandler), gulerodsstænger, artiskokhjerter, oliven, nye kartofler med pesto, 2 slags chips, tomat/minimozzerella/basilikum på cocktailpind, månetørrede tomater og 4 slags oste (provolone, brie, gorgonzola og hvidløgsflødeost.
1
Heaven is a place on earth :jule:
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 1570
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 192
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 3460

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 15. jun 2016, 06:59

Pandesteg skrev:Jeg skal have gæster til tapas på søndag. Jeg synes jeg mangler lidt kød; har serranoskinke, honningstegt landskinke og nogle små snackpølser med valnødder. Det hele er gris, så kunne godt tænke mig en anden type dyr på bordet :D Men hvad? Det skal være noget jeg kan købe færdiglavet.

Af andet tilbehør skal vi have:
Hjemmebagte surdejsboller, lagkagehusets 100% økorugbrød, rugstænger, havreknækbrød, hummus og dildpesto, 2 slags salater (en salat med grillede peberfrugter, feta og persille og en salat med avocado, pink grape og paprikamandler), gulerodsstænger, artiskokhjerter, oliven, nye kartofler med pesto, 2 slags chips, tomat/minimozzerella/basilikum på cocktailpind, månetørrede tomater og 4 slags oste (provolone, brie, gorgonzola og hvidløgsflødeost.

Vil du slet ikke lave noget selv? For ellers kunne det være lækkert med noget godt oksekød, marineret og hårdt stegt - skåret i strimlerne, som fanges med en tandstikker.

Man kunne også lave nogle kyllinge spyd.
Til begge dele kunne en pimentdip gå godt til :)

Ellers er jeg tilbage i grisen:
Dadler omviklet med bacon
Gedeost omviklet med Serrano (og stegt i ovnen)
0
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 2200
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 232
Likede indlæg: 2506

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 15. jun 2016, 07:30

HappyPaww skrev:
Pandesteg skrev:Jeg skal have gæster til tapas på søndag. Jeg synes jeg mangler lidt kød; har serranoskinke, honningstegt landskinke og nogle små snackpølser med valnødder. Det hele er gris, så kunne godt tænke mig en anden type dyr på bordet :D Men hvad? Det skal være noget jeg kan købe færdiglavet.

Af andet tilbehør skal vi have:
Hjemmebagte surdejsboller, lagkagehusets 100% økorugbrød, rugstænger, havreknækbrød, hummus og dildpesto, 2 slags salater (en salat med grillede peberfrugter, feta og persille og en salat med avocado, pink grape og paprikamandler), gulerodsstænger, artiskokhjerter, oliven, nye kartofler med pesto, 2 slags chips, tomat/minimozzerella/basilikum på cocktailpind, månetørrede tomater og 4 slags oste (provolone, brie, gorgonzola og hvidløgsflødeost.

Vil du slet ikke lave noget selv? For ellers kunne det være lækkert med noget godt oksekød, marineret og hårdt stegt - skåret i strimlerne, som fanges med en tandstikker.

Man kunne også lave nogle kyllinge spyd.
Til begge dele kunne en pimentdip gå godt til :)

Ellers er jeg tilbage i grisen:
Dadler omviklet med bacon
Gedeost omviklet med Serrano (og stegt i ovnen)


Har ikke tid til at lave mere med alt det andet jeg også skal lave, så nej desværre. :)

Gode bud til sidst - men den ene gæst kan ikke lide dadler og gedeost... og ja, ville helst ud i noget andet end gris. Men tak :D
0
Heaven is a place on earth :jule:
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 4839
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 259
Likede indlæg: 4294

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Flora » 15. jun 2016, 07:35

Pandesteg skrev:Jeg skal have gæster til tapas på søndag. Jeg synes jeg mangler lidt kød; har serranoskinke, honningstegt landskinke og nogle små snackpølser med valnødder. Det hele er gris, så kunne godt tænke mig en anden type dyr på bordet :D Men hvad? Det skal være noget jeg kan købe færdiglavet.

Af andet tilbehør skal vi have:
Hjemmebagte surdejsboller, lagkagehusets 100% økorugbrød, rugstænger, havreknækbrød, hummus og dildpesto, 2 slags salater (en salat med grillede peberfrugter, feta og persille og en salat med avocado, pink grape og paprikamandler), gulerodsstænger, artiskokhjerter, oliven, nye kartofler med pesto, 2 slags chips, tomat/minimozzerella/basilikum på cocktailpind, månetørrede tomater og 4 slags oste (provolone, brie, gorgonzola og hvidløgsflødeost.


Hvad med en god oksespegepølse? Og eventuelt lidt færdigkøbt carpaccio?
1
Debattens sødeste :engel:
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 1570
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 192
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 3460

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 15. jun 2016, 07:44

Ja, færdig carpaccio, bresaola o.lign. er jo noget andet end gris..
1
Brugeravatar
mulledit
Indlæg: 378
Tilmeldt: 15. sep 2015, 08:08
Kort karma: 22
Likede indlæg: 313

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf mulledit » 15. jun 2016, 08:08

Pandesteg skrev:Jeg skal have gæster til tapas på søndag. Jeg synes jeg mangler lidt kød; har serranoskinke, honningstegt landskinke og nogle små snackpølser med valnødder. Det hele er gris, så kunne godt tænke mig en anden type dyr på bordet :D Men hvad? Det skal være noget jeg kan købe færdiglavet.

Af andet tilbehør skal vi have:
Hjemmebagte surdejsboller, lagkagehusets 100% økorugbrød, rugstænger, havreknækbrød, hummus og dildpesto, 2 slags salater (en salat med grillede peberfrugter, feta og persille og en salat med avocado, pink grape og paprikamandler), gulerodsstænger, artiskokhjerter, oliven, nye kartofler med pesto, 2 slags chips, tomat/minimozzerella/basilikum på cocktailpind, månetørrede tomater og 4 slags oste (provolone, brie, gorgonzola og hvidløgsflødeost.


Bresaola med parmesanflager og oliven olie :savl: fåes vist færsigt i større supermarkeder, ellers er det meget nemt og hurtigt.

Rejer i hvidløg og olie :savl: - kan sikkert købes hos fiskehandleren eller en italiensk butik
2
Bøllen 08.06.2010 :love:

Billen 22.07.2014 :love:
Muspel
Indlæg: 660
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 92
Likede indlæg: 1204

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Muspel » 15. jun 2016, 08:37

Pandesteg skrev:Jeg skal have gæster til tapas på søndag. Jeg synes jeg mangler lidt kød; har serranoskinke, honningstegt landskinke og nogle små snackpølser med valnødder. Det hele er gris, så kunne godt tænke mig en anden type dyr på bordet :D Men hvad? Det skal være noget jeg kan købe færdiglavet.

Af andet tilbehør skal vi have:
Hjemmebagte surdejsboller, lagkagehusets 100% økorugbrød, rugstænger, havreknækbrød, hummus og dildpesto, 2 slags salater (en salat med grillede peberfrugter, feta og persille og en salat med avocado, pink grape og paprikamandler), gulerodsstænger, artiskokhjerter, oliven, nye kartofler med pesto, 2 slags chips, tomat/minimozzerella/basilikum på cocktailpind, månetørrede tomater og 4 slags oste (provolone, brie, gorgonzola og hvidløgsflødeost.


Noget fisk!
Rejer
Gravad laks
Jomfruhummere
1
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 2501
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 251
Likede indlæg: 3586

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 15. jun 2016, 08:58

Pandesteg skrev:Jeg skal have gæster til tapas på søndag. Jeg synes jeg mangler lidt kød; har serranoskinke, honningstegt landskinke og nogle små snackpølser med valnødder. Det hele er gris, så kunne godt tænke mig en anden type dyr på bordet :D Men hvad? Det skal være noget jeg kan købe færdiglavet.

Af andet tilbehør skal vi have:
Hjemmebagte surdejsboller, lagkagehusets 100% økorugbrød, rugstænger, havreknækbrød, hummus og dildpesto, 2 slags salater (en salat med grillede peberfrugter, feta og persille og en salat med avocado, pink grape og paprikamandler), gulerodsstænger, artiskokhjerter, oliven, nye kartofler med pesto, 2 slags chips, tomat/minimozzerella/basilikum på cocktailpind, månetørrede tomater og 4 slags oste (provolone, brie, gorgonzola og hvidløgsflødeost.


Rejer og aioli
Hummerhaler og aioli
Små røgede muslinger og aioli.
Husk citron til, at dryppe med. :D
2
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 2200
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 232
Likede indlæg: 2506

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 15. jun 2016, 09:39

Ih hvor er I gode! Tænkte også på nogle gode rejer - har nemlig også aioli, hvilket jeg havde glemt at skrive på...

Jeg har forresten også en spegepølse, men det kan to af gæsterne ikke lide, så er endnu ikke helt sikker på, om jeg gider servere den.
0
Heaven is a place on earth :jule:
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 7853
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1019
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9260

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 19. jun 2016, 18:37

Jeg er kommet for skade at love min klasse flødebollelagkage på tirsdag, men jeg er ikke hjemme før sent i morgen aften, så kan jeg lave skummet i aften mon?
(Jeg gider ikke bruge færdigkøbte flødeboller)
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Badesandalen
Indlæg: 1447
Tilmeldt: 11. okt 2015, 18:31
Kort karma: 124
Likede indlæg: 1450

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Badesandalen » 20. jun 2016, 18:46

Hvis jeg kun skal bruge et halvt løg i dag og resten i morgen, er det så dumt at skære bunden af nu, eller er det lige meget?
0
Har brugt for lang tid på' gå rundt og dukke mig
Lukket døre til de rum hvor der var spejl
Skiftet kurs, nu' jeg forenet med mine fejl
De' jo o-o-o-o-o-o-okay


Avatar: Mike Mitchell
Muspel
Indlæg: 660
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 92
Likede indlæg: 1204

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Muspel » 20. jun 2016, 18:58

Badesandalen skrev:Hvis jeg kun skal bruge et halvt løg i dag og resten i morgen, er det så dumt at skære bunden af nu, eller er det lige meget?


Hak det hele. Smid det i en bøtte. Brug i morgen

Eller nej. Så skærer du bare lidt af.
0
Brugeravatar
Kommodedyret
Indlæg: 1687
Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
Kort karma: 447
Likede indlæg: 3309

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Kommodedyret » 20. jun 2016, 18:59

Er der nogen der ved dette: hvorfor giver man ikke hyldeblomstsaften et opkog igen, efter den har stået og trukket 4 dage i køleskabet? Kunne det ikke eliminere et par baktusser eller tre?
0
Stop hoarding nuts, budgies! You don't even like them!

Tilbage til "Mad og drikke"