Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Alphilia
Indlæg: 399
Tilmeldt: 22. dec 2015, 15:22
Kort karma: 19
Likede indlæg: 307

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Alphilia » 21. jun 2016, 20:55

Tak for jeres svar. 5 havde jeg nok ikke kunne få den til at række til....
0
Brugeravatar
Bøtte
Indlæg: 2555
Tilmeldt: 12. aug 2015, 12:04
Kort karma: 549
Likede indlæg: 2639

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Bøtte » 23. jun 2016, 20:28

Jeg glemte en bakke æg i bilen i to timer i omkring 20 grader varme. Kan de spises eller skal de ud?
0
S :lun:
V :lun:
Brugeravatar
Filipai
Indlæg: 1114
Tilmeldt: 4. sep 2015, 06:04
Kort karma: 241
Likede indlæg: 1505

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Filipai » 24. jun 2016, 07:19

Bøtte skrev:Jeg glemte en bakke æg i bilen i to timer i omkring 20 grader varme. Kan de spises eller skal de ud?


De har nok fået nedsat deres holdbarhed en smule, men de burde bestemt ikke være dårlige nu.
1
Brugeravatar
Bøtte
Indlæg: 2555
Tilmeldt: 12. aug 2015, 12:04
Kort karma: 549
Likede indlæg: 2639

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Bøtte » 24. jun 2016, 07:43

Filipai skrev:
Bøtte skrev:Jeg glemte en bakke æg i bilen i to timer i omkring 20 grader varme. Kan de spises eller skal de ud?


De har nok fået nedsat deres holdbarhed en smule, men de burde bestemt ikke være dårlige nu.


Tak :)

Det er genialt med dig og Anione der kan spare på disse spørgsmål :-D
1
S :lun:
V :lun:
OberstNasig
Indlæg: 338
Tilmeldt: 19. feb 2016, 21:10
Kort karma: 45
Likede indlæg: 415

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf OberstNasig » 24. jun 2016, 10:03

Jeg har en pandekagedej stående lavet på pulver, mælk, æg og olie. Den har stået der i 7 dage nu og jeg har så pissemeget lyst til de dejlige, fluffy pandekager, men jeg bliver godt nok syg af at æde dem, gør jeg ikke? :(
0
Brugeravatar
Filipai
Indlæg: 1114
Tilmeldt: 4. sep 2015, 06:04
Kort karma: 241
Likede indlæg: 1505

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Filipai » 24. jun 2016, 12:09

OberstNasig skrev:Jeg har en pandekagedej stående lavet på pulver, mælk, æg og olie. Den har stået der i 7 dage nu og jeg har så pissemeget lyst til de dejlige, fluffy pandekager, men jeg bliver godt nok syg af at æde dem, gør jeg ikke? :(


Har den været på køl?
0
OberstNasig
Indlæg: 338
Tilmeldt: 19. feb 2016, 21:10
Kort karma: 45
Likede indlæg: 415

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf OberstNasig » 24. jun 2016, 12:58

Filipai skrev:
OberstNasig skrev:Jeg har en pandekagedej stående lavet på pulver, mælk, æg og olie. Den har stået der i 7 dage nu og jeg har så pissemeget lyst til de dejlige, fluffy pandekager, men jeg bliver godt nok syg af at æde dem, gør jeg ikke? :(


Har den været på køl?



Ja, men jeg smed den ud, da jeg fik øje på indtørrede klatter i siderne. Men uf, det var trist.
0
Brugeravatar
Kommodedyret
Indlæg: 1763
Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
Kort karma: 462
Likede indlæg: 3465

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Kommodedyret » 25. jun 2016, 11:48

Jeg vil gerne bage nogle boller.
Der skal drysses kerner ovenpå. Hvordan får jeg dem bedst til at sidde fast?
Skal der æg til, eller er det bedre med vand? Kunne da være fedt ikke at skulle købe en hel bakke.
0
Stop hoarding nuts, budgies! You don't even like them!
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 3208
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 264
Likede indlæg: 4453

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Persnikedy » 25. jun 2016, 12:14

Kommodedyret skrev:Jeg vil gerne bage nogle boller.
Der skal drysses kerner ovenpå. Hvordan får jeg dem bedst til at sidde fast?
Skal der æg til, eller er det bedre med vand? Kunne da være fedt ikke at skulle købe en hel bakke.


Jeg har en veninde som sværger til mælk men jeg har aldrig selv prøvet det
1
Fab-Yule-Ous
Lykke
Indlæg: 1178
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 49
Likede indlæg: 763

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lykke » 25. jun 2016, 13:31

Kommodedyret skrev:Jeg vil gerne bage nogle boller.
Der skal drysses kerner ovenpå. Hvordan får jeg dem bedst til at sidde fast?
Skal der æg til, eller er det bedre med vand? Kunne da være fedt ikke at skulle købe en hel bakke.


Æg er en mulighed. Jeg har dog haft størst succes med at drysse sesamfrø fx og så komme en bageplade ovenpå, og lade dem hæve med den ovenpå. Måske det er bedst til burgerboller da det også gør dem flade.
1
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 2448
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 262
Likede indlæg: 2811

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 25. jun 2016, 13:39

Kommodedyret skrev:Jeg vil gerne bage nogle boller.
Der skal drysses kerner ovenpå. Hvordan får jeg dem bedst til at sidde fast?
Skal der æg til, eller er det bedre med vand? Kunne da være fedt ikke at skulle købe en hel bakke.


Du kan sagtens bruge vand. Eller mælk eller yoghurt. Jeg bruger bare hvad jeg lige har - nogle gange pensler jeg slet ikke med noget :)
1
Heaven is a place on earth :jule:
Brugeravatar
Spjaerten
Indlæg: 2265
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:58
Kort karma: 557
Likede indlæg: 1761

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Spjaerten » 25. jun 2016, 13:51

Tryk kernene lidt ned i dejen

Jeg bagte med vand idag og mine solsikke kerner blev fint liggende da de var trykket lidt ned i dejen
1
Tryk på * :slem:
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 2448
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 262
Likede indlæg: 2811

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 25. jun 2016, 14:43

En ret/opskrift med hvor man bruger mange løg? Kan kun komme på løgtærte.
0
Heaven is a place on earth :jule:
Brugeravatar
Annione
Indlæg: 1825
Tilmeldt: 11. aug 2015, 21:23
Kort karma: 298
Likede indlæg: 2727
Kontakt:

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Annione » 25. jun 2016, 14:46

Pandesteg skrev:En ret/opskrift med hvor man bruger mange løg? Kan kun komme på løgtærte.


Løgsuppe :-D

Eller hjemmelavede ristede løg.
2
Brugeravatar
Annione
Indlæg: 1825
Tilmeldt: 11. aug 2015, 21:23
Kort karma: 298
Likede indlæg: 2727
Kontakt:

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Annione » 25. jun 2016, 14:49

OberstNasig skrev:Jeg har en pandekagedej stående lavet på pulver, mælk, æg og olie. Den har stået der i 7 dage nu og jeg har så pissemeget lyst til de dejlige, fluffy pandekager, men jeg bliver godt nok syg af at æde dem, gør jeg ikke? :(


Jeg svarer lige, selvom jeg har læst, at du smed det ud.

Mel kan være en killer - der er mange jordbakterier i mel, som aldrig bliver et problem, fordi mel typisk bliver bagt eller kogt. Men på 7 dage kan de give en fæl bakterie-suppe.
Jeg ville ikke røre det efter 2 dage.
1

Tilbage til "Mad og drikke"