Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Rakel
Indlæg: 2982
Tilmeldt: 13. aug 2015, 20:27
Kort karma: 419
Likede indlæg: 3087

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Rakel » 20. jun 2016, 19:29

Kommodedyret skrev:Er der nogen der ved dette: hvorfor giver man ikke hyldeblomstsaften et opkog igen, efter den har stået og trukket 4 dage i køleskabet? Kunne det ikke eliminere et par baktusser eller tre?


Jeg gør det og har altid gjort det.
Smagen ændrer sig ikke og jeg laver alt saft på den måde.
Min søster lægger saften i fryseren i isterninger, der svarer til en liter vand og det fungerer tilsyneladende også ok.
0
Brugeravatar
Kommodedyret
Indlæg: 1678
Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
Kort karma: 446
Likede indlæg: 3302

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Kommodedyret » 20. jun 2016, 19:36

Rakel skrev:
Kommodedyret skrev:Er der nogen der ved dette: hvorfor giver man ikke hyldeblomstsaften et opkog igen, efter den har stået og trukket 4 dage i køleskabet? Kunne det ikke eliminere et par baktusser eller tre?


Jeg gør det og har altid gjort det.
Smagen ændrer sig ikke og jeg laver alt saft på den måde.
Min søster lægger saften i fryseren i isterninger, der svarer til en liter vand og det fungerer tilsyneladende også ok.

Hvis man lægger den direkte på frost, bliver baktusserne så også elimineret? Jeg har tænkt mig at smide det meste på frost nemlig. :)
0
Stop hoarding nuts, budgies! You don't even like them!
Rakel
Indlæg: 2982
Tilmeldt: 13. aug 2015, 20:27
Kort karma: 419
Likede indlæg: 3087

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Rakel » 20. jun 2016, 19:39

Kommodedyret skrev:
Rakel skrev:
Kommodedyret skrev:Er der nogen der ved dette: hvorfor giver man ikke hyldeblomstsaften et opkog igen, efter den har stået og trukket 4 dage i køleskabet? Kunne det ikke eliminere et par baktusser eller tre?


Jeg gør det og har altid gjort det.
Smagen ændrer sig ikke og jeg laver alt saft på den måde.
Min søster lægger saften i fryseren i isterninger, der svarer til en liter vand og det fungerer tilsyneladende også ok.

Hvis man lægger den direkte på frost, bliver baktusserne så også elimineret? Jeg har tænkt mig at smide det meste på frost nemlig. :)


Jeg ved det ikke. Der må være nogle, der har en reel baggrund for at vide der, men det lyder fornuftigt nok.
1
Brugeravatar
Filipai
Indlæg: 1040
Tilmeldt: 4. sep 2015, 06:04
Kort karma: 229
Likede indlæg: 1391

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Filipai » 20. jun 2016, 19:40

Kommodedyret skrev:
Rakel skrev:
Kommodedyret skrev:Er der nogen der ved dette: hvorfor giver man ikke hyldeblomstsaften et opkog igen, efter den har stået og trukket 4 dage i køleskabet? Kunne det ikke eliminere et par baktusser eller tre?


Jeg gør det og har altid gjort det.
Smagen ændrer sig ikke og jeg laver alt saft på den måde.
Min søster lægger saften i fryseren i isterninger, der svarer til en liter vand og det fungerer tilsyneladende også ok.

Hvis man lægger den direkte på frost, bliver baktusserne så også elimineret? Jeg har tænkt mig at smide det meste på frost nemlig. :)


Nej det bliver de ikke. De går kun i dvale, der er ikke formindskning.
Jeg er ikke lige inde i hyldeblomstsaft, men tror måske grundet til at man ikke vælger at lave et opkog igen er at hvis folk så ikke er hurtigt nok til at få kogt det op, og kølet ned, øger risikoen meget i form af bakteriedannelse. Især fra 20-46 grader hygger de fleste bakterier sig, og hvis de har været ved den temperatur en gang (og altså ikke alle er blevet dræbt, så går det bare så meget hurtigere med formering anden gang, og så kommer risikoen for toksindannelse.
1
Brugeravatar
Kommodedyret
Indlæg: 1678
Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
Kort karma: 446
Likede indlæg: 3302

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Kommodedyret » 20. jun 2016, 19:40

Rakel skrev:
Kommodedyret skrev:
Rakel skrev:
Kommodedyret skrev:Er der nogen der ved dette: hvorfor giver man ikke hyldeblomstsaften et opkog igen, efter den har stået og trukket 4 dage i køleskabet? Kunne det ikke eliminere et par baktusser eller tre?


Jeg gør det og har altid gjort det.
Smagen ændrer sig ikke og jeg laver alt saft på den måde.
Min søster lægger saften i fryseren i isterninger, der svarer til en liter vand og det fungerer tilsyneladende også ok.

Hvis man lægger den direkte på frost, bliver baktusserne så også elimineret? Jeg har tænkt mig at smide det meste på frost nemlig. :)


Jeg ved det ikke. Der må være nogle, der har en reel baggrund for at vide der, men det lyder fornuftigt nok.

Anniooooooneeeee, hvor eeeeeerrrr duuuu?
0
Stop hoarding nuts, budgies! You don't even like them!
Brugeravatar
Badesandalen
Indlæg: 1440
Tilmeldt: 11. okt 2015, 18:31
Kort karma: 123
Likede indlæg: 1448

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Badesandalen » 20. jun 2016, 20:28

Muspel skrev:
Badesandalen skrev:Hvis jeg kun skal bruge et halvt løg i dag og resten i morgen, er det så dumt at skære bunden af nu, eller er det lige meget?


Hak det hele. Smid det i en bøtte. Brug i morgen

Eller nej. Så skærer du bare lidt af.


Okay. Jeg var bare bange for om det ville miste noget af smagen, men manden siger at de er stærke, så det er vist okay. Tak!
0
Har brugt for lang tid på' gå rundt og dukke mig
Lukket døre til de rum hvor der var spejl
Skiftet kurs, nu' jeg forenet med mine fejl
De' jo o-o-o-o-o-o-okay


Avatar: Mike Mitchell
Brugeravatar
Alphilia
Indlæg: 336
Tilmeldt: 22. dec 2015, 15:22
Kort karma: 15
Likede indlæg: 245

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Alphilia » 21. jun 2016, 13:25

Hvor mange mennesker er der mad til i en kylling?
0
Lykke
Indlæg: 1086
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 45
Likede indlæg: 719

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lykke » 21. jun 2016, 13:58

Alphilia skrev:Hvor mange mennesker er der mad til i en kylling?


Hvor stor er den?

Sådan en 1,3 - 1,5 kg vil jeg sige 5 personer
1
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 2481
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 251
Likede indlæg: 3531

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 21. jun 2016, 14:45

Alphilia skrev:Hvor mange mennesker er der mad til i en kylling?


Det kommer jo meget an på, hvordan den skal serveres. :) Er det stegt/grillet kylling med pomfritter, så er der nok kun til 2 personer. Vil du lave høns i asparges, er der sikkert nok til en 5-6 personer, afhængig af, hvor mange asparges du kommer i og, hvor meget sovs du laver.
Det kommer jo også an på størrelsen.

Ellers vil jeg tro, at en normal kylling på omkring halvanden kg. rækker til 5 personer.
0
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 1561
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 192
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 3430

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 21. jun 2016, 17:53

Lykke skrev:
Alphilia skrev:Hvor mange mennesker er der mad til i en kylling?


Hvor stor er den?

Sådan en 1,3 - 1,5 kg vil jeg sige 5 personer

Haha sådan en spiser vi to personer + evt et barn :lol:

Men spiser som regel også bare brød og salat til - hvis der er gammeldags grydekylling med sovs og kartofler kunne den måske strækkes til 3-4 :gruble:
1
Brugeravatar
Alphilia
Indlæg: 336
Tilmeldt: 22. dec 2015, 15:22
Kort karma: 15
Likede indlæg: 245

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Alphilia » 21. jun 2016, 20:55

Tak for jeres svar. 5 havde jeg nok ikke kunne få den til at række til....
0
Brugeravatar
Bøtte
Indlæg: 2413
Tilmeldt: 12. aug 2015, 12:04
Kort karma: 521
Likede indlæg: 2422

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Bøtte » 23. jun 2016, 20:28

Jeg glemte en bakke æg i bilen i to timer i omkring 20 grader varme. Kan de spises eller skal de ud?
0
S :lun:
V :lun:
Brugeravatar
Filipai
Indlæg: 1040
Tilmeldt: 4. sep 2015, 06:04
Kort karma: 229
Likede indlæg: 1391

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Filipai » 24. jun 2016, 07:19

Bøtte skrev:Jeg glemte en bakke æg i bilen i to timer i omkring 20 grader varme. Kan de spises eller skal de ud?


De har nok fået nedsat deres holdbarhed en smule, men de burde bestemt ikke være dårlige nu.
1
Brugeravatar
Bøtte
Indlæg: 2413
Tilmeldt: 12. aug 2015, 12:04
Kort karma: 521
Likede indlæg: 2422

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Bøtte » 24. jun 2016, 07:43

Filipai skrev:
Bøtte skrev:Jeg glemte en bakke æg i bilen i to timer i omkring 20 grader varme. Kan de spises eller skal de ud?


De har nok fået nedsat deres holdbarhed en smule, men de burde bestemt ikke være dårlige nu.


Tak :)

Det er genialt med dig og Anione der kan spare på disse spørgsmål :-D
1
S :lun:
V :lun:
OberstNasig
Indlæg: 314
Tilmeldt: 19. feb 2016, 21:10
Kort karma: 43
Likede indlæg: 396

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf OberstNasig » 24. jun 2016, 10:03

Jeg har en pandekagedej stående lavet på pulver, mælk, æg og olie. Den har stået der i 7 dage nu og jeg har så pissemeget lyst til de dejlige, fluffy pandekager, men jeg bliver godt nok syg af at æde dem, gør jeg ikke? :(
0

Tilbage til "Mad og drikke"