Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Filipai
Indlæg: 1036
Tilmeldt: 4. sep 2015, 06:04
Kort karma: 226
Likede indlæg: 1387

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Filipai » 24. jun 2016, 12:09

OberstNasig skrev:Jeg har en pandekagedej stående lavet på pulver, mælk, æg og olie. Den har stået der i 7 dage nu og jeg har så pissemeget lyst til de dejlige, fluffy pandekager, men jeg bliver godt nok syg af at æde dem, gør jeg ikke? :(


Har den været på køl?
0
OberstNasig
Indlæg: 313
Tilmeldt: 19. feb 2016, 21:10
Kort karma: 43
Likede indlæg: 396

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf OberstNasig » 24. jun 2016, 12:58

Filipai skrev:
OberstNasig skrev:Jeg har en pandekagedej stående lavet på pulver, mælk, æg og olie. Den har stået der i 7 dage nu og jeg har så pissemeget lyst til de dejlige, fluffy pandekager, men jeg bliver godt nok syg af at æde dem, gør jeg ikke? :(


Har den været på køl?



Ja, men jeg smed den ud, da jeg fik øje på indtørrede klatter i siderne. Men uf, det var trist.
0
Brugeravatar
Kommodedyret
Indlæg: 1678
Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
Kort karma: 446
Likede indlæg: 3302

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Kommodedyret » 25. jun 2016, 11:48

Jeg vil gerne bage nogle boller.
Der skal drysses kerner ovenpå. Hvordan får jeg dem bedst til at sidde fast?
Skal der æg til, eller er det bedre med vand? Kunne da være fedt ikke at skulle købe en hel bakke.
0
Stop hoarding nuts, budgies! You don't even like them!
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 2990
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 251
Likede indlæg: 4097

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Persnikedy » 25. jun 2016, 12:14

Kommodedyret skrev:Jeg vil gerne bage nogle boller.
Der skal drysses kerner ovenpå. Hvordan får jeg dem bedst til at sidde fast?
Skal der æg til, eller er det bedre med vand? Kunne da være fedt ikke at skulle købe en hel bakke.


Jeg har en veninde som sværger til mælk men jeg har aldrig selv prøvet det
1
Fab-Yule-Ous
Lykke
Indlæg: 1083
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 45
Likede indlæg: 718

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lykke » 25. jun 2016, 13:31

Kommodedyret skrev:Jeg vil gerne bage nogle boller.
Der skal drysses kerner ovenpå. Hvordan får jeg dem bedst til at sidde fast?
Skal der æg til, eller er det bedre med vand? Kunne da være fedt ikke at skulle købe en hel bakke.


Æg er en mulighed. Jeg har dog haft størst succes med at drysse sesamfrø fx og så komme en bageplade ovenpå, og lade dem hæve med den ovenpå. Måske det er bedst til burgerboller da det også gør dem flade.
1
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 2162
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 230
Likede indlæg: 2470

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 25. jun 2016, 13:39

Kommodedyret skrev:Jeg vil gerne bage nogle boller.
Der skal drysses kerner ovenpå. Hvordan får jeg dem bedst til at sidde fast?
Skal der æg til, eller er det bedre med vand? Kunne da være fedt ikke at skulle købe en hel bakke.


Du kan sagtens bruge vand. Eller mælk eller yoghurt. Jeg bruger bare hvad jeg lige har - nogle gange pensler jeg slet ikke med noget :)
1
Heaven is a place on earth :jule:
Brugeravatar
Spjaerten
Indlæg: 2009
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:58
Kort karma: 480
Likede indlæg: 1567

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Spjaerten » 25. jun 2016, 13:51

Tryk kernene lidt ned i dejen

Jeg bagte med vand idag og mine solsikke kerner blev fint liggende da de var trykket lidt ned i dejen
1
Tryk på * :slem:
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 2162
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 230
Likede indlæg: 2470

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 25. jun 2016, 14:43

En ret/opskrift med hvor man bruger mange løg? Kan kun komme på løgtærte.
0
Heaven is a place on earth :jule:
Brugeravatar
Annione
Indlæg: 1693
Tilmeldt: 11. aug 2015, 21:23
Kort karma: 230
Likede indlæg: 2446
Kontakt:

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Annione » 25. jun 2016, 14:46

Pandesteg skrev:En ret/opskrift med hvor man bruger mange løg? Kan kun komme på løgtærte.


Løgsuppe :-D

Eller hjemmelavede ristede løg.
2
At rejse er at leve :love2:
Brugeravatar
Annione
Indlæg: 1693
Tilmeldt: 11. aug 2015, 21:23
Kort karma: 230
Likede indlæg: 2446
Kontakt:

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Annione » 25. jun 2016, 14:49

OberstNasig skrev:Jeg har en pandekagedej stående lavet på pulver, mælk, æg og olie. Den har stået der i 7 dage nu og jeg har så pissemeget lyst til de dejlige, fluffy pandekager, men jeg bliver godt nok syg af at æde dem, gør jeg ikke? :(


Jeg svarer lige, selvom jeg har læst, at du smed det ud.

Mel kan være en killer - der er mange jordbakterier i mel, som aldrig bliver et problem, fordi mel typisk bliver bagt eller kogt. Men på 7 dage kan de give en fæl bakterie-suppe.
Jeg ville ikke røre det efter 2 dage.
1
At rejse er at leve :love2:
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 2162
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 230
Likede indlæg: 2470

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 25. jun 2016, 14:49

Annione skrev:
Pandesteg skrev:En ret/opskrift med hvor man bruger mange løg? Kan kun komme på løgtærte.


Løgsuppe :-D

Eller hjemmelavede ristede løg.


Gud ja løgsuppe - men ikke lige i den her temperatur man har lyst til suppe, vel? :-D

Ristede løg kunne være sjovt at lave, men det spiser vi så sjældent at jeg ikke gider lave det selv, tror jeg...
0
Heaven is a place on earth :jule:
Brugeravatar
Annione
Indlæg: 1693
Tilmeldt: 11. aug 2015, 21:23
Kort karma: 230
Likede indlæg: 2446
Kontakt:

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Annione » 25. jun 2016, 14:53

Pandesteg skrev:
Annione skrev:
Pandesteg skrev:En ret/opskrift med hvor man bruger mange løg? Kan kun komme på løgtærte.


Løgsuppe :-D

Eller hjemmelavede ristede løg.


Gud ja løgsuppe - men ikke lige i den her temperatur man har lyst til suppe, vel? :-D

Ristede løg kunne være sjovt at lave, men det spiser vi så sjældent at jeg ikke gider lave det selv, tror jeg...


Jeg elsker suppe sommer og vinter.
Men kan de ikke holde sig til en regnvejrsdag?
1
At rejse er at leve :love2:
Brugeravatar
Spjaerten
Indlæg: 2009
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:58
Kort karma: 480
Likede indlæg: 1567

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Spjaerten » 25. jun 2016, 14:53

Grillspyd eller grillede løg som tilbehør til kød
Hakkedrenge med bløde løg.
2
Tryk på * :slem:
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 6038
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 1143
Likede indlæg: 6728

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Wizzze » 25. jun 2016, 15:02

Fyldte bagte løg, eller løg spaghetti ?
1
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 2990
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 251
Likede indlæg: 4097

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Persnikedy » 25. jun 2016, 15:03

Pandesteg skrev:En ret/opskrift med hvor man bruger mange løg? Kan kun komme på løgtærte.


Pasta alla Genovese, der skal omkring 3 kilo løg til men nøøøøj det smager godt og er alt tiden værd.
Men et lille hint... hvis du, som mig, reager på løg med lidt luft i maven ska du ikke gøre det. Ham jeg spiste det med kom ikke engang emd en lille fis, men jeg var altså bekymret for at staten ville sætte mig i karentæne dagen efter :tie: Jeg har dog overvejert kraftigt at lave det igen abre fordi det smager så godt


Senest rettet af Persnikedy 25. jun 2016, 15:04, rettet i alt 1 gang.
1
Fab-Yule-Ous

Tilbage til "Mad og drikke"