Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 7848
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1019
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9242

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 14. okt 2015, 13:09

Lemonella skrev:
Fru Sunshine skrev:Hvor længe skal man koge blomkål, hvis det skal blive til noget suppe?
Og kan man godt fryse det, når man har blendet det?

Jeg havde et blomkålshoved, der bare skulle bruges, og jeg kan ikke lide blomkålssuppe, men det kan min mand.


Jeg plejer, at dele blomkålen i små buketter og koge det en 10-15 minutter og så blende det.
Der findes et utal af lækre opskrifter, hvis du googler blomkålssuppe.

Du kan også rive blomkålen på den grove side af rivejernet og få lækker blomkålsris. Det smager godt i salater. Jeg elsker blomkålens nøddeagtige smag.

Jeg har faktisk aldrig frosset supper ned med blomkål, så jeg ved det ikke.


Jeg kan vældig godt lide rå blomkål, men bagt, kogt, stegt kan jeg simpelthen ikke have. Det smager som en prut lugter i min mund.
1
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 2497
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 251
Likede indlæg: 3566

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 14. okt 2015, 13:27

Fru Sunshine skrev:
Lemonella skrev:
Fru Sunshine skrev:Hvor længe skal man koge blomkål, hvis det skal blive til noget suppe?
Og kan man godt fryse det, når man har blendet det?

Jeg havde et blomkålshoved, der bare skulle bruges, og jeg kan ikke lide blomkålssuppe, men det kan min mand.


Jeg plejer, at dele blomkålen i små buketter og koge det en 10-15 minutter og så blende det.
Der findes et utal af lækre opskrifter, hvis du googler blomkålssuppe.

Du kan også rive blomkålen på den grove side af rivejernet og få lækker blomkålsris. Det smager godt i salater. Jeg elsker blomkålens nøddeagtige smag.

Jeg har faktisk aldrig frosset supper ned med blomkål, så jeg ved det ikke.


Jeg kan vældig godt lide rå blomkål, men bagt, kogt, stegt kan jeg simpelthen ikke have. Det smager som en prut lugter i min mund.


Jeg er også mest vild med den rå blomkål, men jeg har fundet ud af, at når man ikke overkoger blomkålen, så lugter og smager den faktisk ikke så prut-agtigt. Den skal koges, så der stadig er lidt bid i den. Så kan den godt spises. :)
1
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 7848
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1019
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9242

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 14. okt 2015, 13:59

^Jeg kan slet ikke, hvis det ikke er råt. Det slår kolbøtter i munden på den dårlige måde.
Men jeg øver mig.
1
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Whoosh
Moderator
Indlæg: 2167
Tilmeldt: 11. aug 2015, 11:54
Kort karma: 333
Likede indlæg: 2954

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Whoosh » 14. okt 2015, 17:49

Er færdigrullet pizzadej noget værd?
0
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 4836
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 259
Likede indlæg: 4284

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Flora » 14. okt 2015, 17:53

Whoosh skrev:Er færdigrullet pizzadej noget værd?


Jeg har brugt det et par gange og synes det smager fint. Og synes det er dejligt at kunne lave (næsten) hjemmelavet pizza uden at skulle til at stå og fedte med mel osv. :)
1
Debattens sødeste :engel:
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 1570
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 192
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 3454

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 14. okt 2015, 18:25

Whoosh skrev:Er færdigrullet pizzadej noget værd?


Det er okay i en snæver vending. Jeg drysser kanterne med grov durumhvede, og sætter en plade nederst i ovnen ved meget høj varme (gerne 250 grader), så den er godt varm. Når ovnen og pladen er meget varm glider jeg pizzaen over på og bager den nederst i ovnen til den er færdigbagt. På pakken står der 20 minutter ved 200 grader midt i ovnen, men det er for lang tid ved for lav varme...
1
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 7848
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1019
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9242

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 14. okt 2015, 19:50

Liseletpåtå skrev:Man skal i hvertfald passe på med, hvor længe det får. Jo længere man koger det, jo mere kålsmag får det.

Og lugter. Puha.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Vira
Indlæg: 1616
Tilmeldt: 12. aug 2015, 08:45
Kort karma: 498
Likede indlæg: 1911

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Vira » 15. okt 2015, 11:47

Fisk, fx torskefilet eller laks skal det både have salt og peber ? Eller kun peber?
0
I'm not limited edition, I'm weird.
Brugeravatar
sigge
Indlæg: 1703
Tilmeldt: 19. aug 2015, 09:38
Kort karma: 117
Likede indlæg: 2147

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf sigge » 15. okt 2015, 12:32

Frkvira skrev:Fisk, fx torskefilet eller laks skal det både have salt og peber ? Eller kun peber?


Det skal også have salt. Den rå, ubehandlede fisk har ingen saltsmag i sig selv.
1
Brugeravatar
Vira
Indlæg: 1616
Tilmeldt: 12. aug 2015, 08:45
Kort karma: 498
Likede indlæg: 1911

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Vira » 15. okt 2015, 12:32

sigge skrev:
Frkvira skrev:Fisk, fx torskefilet eller laks skal det både have salt og peber ? Eller kun peber?


Det skal også have salt. Den rå, ubehandlede fisk har ingen saltsmag i sig selv.

Takker :gogo:
0
I'm not limited edition, I'm weird.
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 7848
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1019
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9242

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 15. okt 2015, 13:11

Takker for alle blomkålsrådene.
Min mand har lige ædt en stor portion og snakker om at varme en portion mere, så det klarede jeg da vist udmærket.
2
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Vira
Indlæg: 1616
Tilmeldt: 12. aug 2015, 08:45
Kort karma: 498
Likede indlæg: 1911

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Vira » 15. okt 2015, 13:19

Et fiskespørgsmål mere. Sådan en laksefilet der er bagt i ovn, og derefter kommet i køleskab, hvor længe kan det holde sig?
0
I'm not limited edition, I'm weird.
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 7848
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1019
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9242

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 15. okt 2015, 15:21

Fru Sunshine skrev:Takker for alle blomkålsrådene.
Min mand har lige ædt en stor portion og snakker om at varme en portion mere, så det klarede jeg da vist udmærket.

Og nu har han så spist det hele.
2
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
FitBrideToBE
Likede indlæg: 268

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf FitBrideToBE » 16. okt 2015, 08:59

Jeg prøver lige her... Kan jeg lave en kage KUN med æggeblomme? Fordi jeg skal have brugt en rest, og så tænkte jeg på at lave en a la brownie kage, hvor jeg lavede æggesnaps på blommerne og brugte det som base?


:gruble:
0
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 2497
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 251
Likede indlæg: 3566

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 16. okt 2015, 10:16

FitBrideToBE skrev:Jeg prøver lige her... Kan jeg lave en kage KUN med æggeblomme? Fordi jeg skal have brugt en rest, og så tænkte jeg på at lave en a la brownie kage, hvor jeg lavede æggesnaps på blommerne og brugte det som base?


:gruble:


Jeg har vist aldrig selv bagt kage med kun æggeblommer. Som regel laver jeg is, hvis jeg har æggeblommer tilovers.

Jeg kan se, at googler man "kage med kun æggeblommer", kommer der en del forslag. :)
0
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.

Tilbage til "Mad og drikke"