Tråden til de små spørgsmål
Re: Tråden til de små spørgsmål
Helga1 skrev:Er der nogen, der har en god opskrift på coleslaw - nærmere bestemt dressingen dertil? Jeg har styr på kål og gulerødder, men synes der ligger alt for mange forskellige opskrifter på "dressingen" på nettet.
Jeg foretrækker bare at bruge cremefraiche (med det fedtindhold samvittigheden nu tilskriver - som regel 6 eller 9%), friskpresset limesaft, sukker, salt og peber. Jeg laver det på slump og smager til med lime og sukker først for at få den perfekte sur-søde balance og putter derefter et lille drys salt og peber i.
Jeg marinerer ikke grøntsagerne først som i den anden opskrift, der blev linket til. Bare direkte op i dressingen.
0
You can't spell awesome without me.
Re: Tråden til de små spørgsmål
Lemonella skrev:Pyjamas skrev:Nu har jeg to gange i træk købt ærter, hvor jeg, når jeg åbner dem, ser, at der er noget lignende mug i. Jeg har googlet og fundet frem til, at det nok er ærteskimmel.
Jeg hælder mest til at smide hele baduljen ud, men er det nødvendigt, eller kan de spises uden problemer?
Det kan også være ærtemeldug. Det har jeg før oplevet i de ærter man køber. Jeg ved ikke om det er giftigt. Jeg har før spist ærter, hvor det var inde i bælgen, men jeg har bælget alle ærterne og skyllet dem i koldt vand og jeg lever endnu.
Ellers tag dem med i butikken og spørg dem. De må vide det.
Så har jeg fået svar fra dem (først fik jeg et "vi er kede af, du har haft en dårlig oplevelse. Kom og få pengene tilbage!"),de skriver:
Jeg har talt med producenten af ærter, og de har fortalt mig, at det hvide, der kan ses på billedet, er noget, der kan forekomme naturligt i ærtebælgen.
De oplever det af og til, og de har også undersøgt det, og det er ikke sundhedsskadeligt. De kan dog ikke forklare, hvorfor det fremkommer, men deres formodning er, hvis en ærteplante er stresset, som følge af for meget/lidt varme.
Hvis der var tale om ærteskimmel, ville det være en rund plet inde i bælgen og uden på bælgen ville den være lys/gul.
Håber det besvarer dit spørgsmål.
Jeg har skrevet tusind tak til dem, for det er dæleme rart at vide og at få opklaret Mit ærtebillede er for stort til at lægge herind, men det lignede meget en smule mug rundt i kanten.
Nu kan jeg
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
0
Re: Tråden til de små spørgsmål
Minou skrev:Jeg får gæster i morgen og de vil gerne have hvid fisk. Jeg har absolut ingen forstand på fisk, hvad ville i servere?
Torsk er rigtig lækkert
Du kan fx lave små pakker med et stykke torsk, grønt, en sjat hvidvin og en klat smør pakket ind i stanniol og bagt i ovnen et kvarters tid Server nye kartofler, frisk pasta eller basmatiris til - eller bare godt brød.
2
- RavenClaw
- Indlæg: 5390
- Tilmeldt: 15. maj 2016, 17:27
- Kort karma: 658
- Geografisk sted: Fyyyn
- Likede indlæg: 13850
Re: Tråden til de små spørgsmål
Nogen, der ved, hvor man kan købe friske figenfrugter? Jeg synes efterhånden, jeg har ledt overalt uden held
0
Have you ever been so annoying you caused the reinvention of an entire literary genre?
Re: Tråden til de små spørgsmål
Minou skrev:HappyPaww skrev:Minou skrev:Jeg får gæster i morgen og de vil gerne have hvid fisk. Jeg har absolut ingen forstand på fisk, hvad ville i servere?
Torsk er rigtig lækkert
Du kan fx lave små pakker med et stykke torsk, grønt, en sjat hvidvin og en klat smør pakket ind i stanniol og bagt i ovnen et kvarters tid Server nye kartofler, frisk pasta eller basmatiris til - eller bare godt brød.
Nåede ikke at se dit foreslag, fordi jeg glemte at jeg havde stillet spørgsmålet herinde. Jeg valgte noget i den stil og det blev ikke helt skidt. Det smagte vist ikke helt som de havde forventet, men sådan er det
Hvad havde de da forventet?
Synes det er lidt mærkeligt når gæster "bestiller" noget ret specifikt, egentlig...
1
Re: Tråden til de små spørgsmål
Jeg skal have muslinger i morgen, men kan nok ikke nå at spise hele portionen. Kan de mon gemmes, og i så fald hvordan (og hvordan med genopvarmning?)?
0
Livslinjen: 70 201 201
Re: Tråden til de små spørgsmål
Rapfisk skrev:Jeg skal have muslinger i morgen, men kan nok ikke nå at spise hele portionen. Kan de mon gemmes, og i så fald hvordan (og hvordan med genopvarmning?)?
Bedste metode er at fjerne muslingerne fra væden og tage dem ud af skallerne, og opbevare dem hver for sig (muslingerne i en lufttæt beholder), når du skal have resterne, så varmer du væden, til den er godt varm, slukker og så tilsætter muslingerne så de lige får eftervarmen 2-3 min. Så når de ikke at blive gummiagtige.
1
Do as I say!
Re: Tråden til de små spørgsmål
Jeg fandt lige en pakke Sødam kyllingelårmix i fryseren til aftensmaden imorgen. Jeg er dog temmelig ideforladt.
Gode ideer/opskrifter tages imod med kyshånd
Gode ideer/opskrifter tages imod med kyshånd
0
Always be yourself
unless you can be a unicorn
then always be a unicorn
A pony is a childhood dream. A horse is an adulthood treasure.
- Rebecca Carroll
unless you can be a unicorn
then always be a unicorn
A pony is a childhood dream. A horse is an adulthood treasure.
- Rebecca Carroll
Re: Tråden til de små spørgsmål
flicka skrev:Jeg fandt lige en pakke Sødam kyllingelårmix i fryseren til aftensmaden imorgen. Jeg er dog temmelig ideforladt.
Gode ideer/opskrifter tages imod med kyshånd
Sådan noget rigtig amerikansk Southern Fried Chicken
Med coleslaw til
0
Re: Tråden til de små spørgsmål
HappyPaww skrev:flicka skrev:Jeg fandt lige en pakke Sødam kyllingelårmix i fryseren til aftensmaden imorgen. Jeg er dog temmelig ideforladt.
Gode ideer/opskrifter tages imod med kyshånd
Sådan noget rigtig amerikansk Southern Fried Chicken
Med coleslaw til
Har du mon en velafprøvet opskrift?
Men kræver det friturestegning? Det magter jeg ikke helt
0
Always be yourself
unless you can be a unicorn
then always be a unicorn
A pony is a childhood dream. A horse is an adulthood treasure.
- Rebecca Carroll
unless you can be a unicorn
then always be a unicorn
A pony is a childhood dream. A horse is an adulthood treasure.
- Rebecca Carroll
Re: Tråden til de små spørgsmål
flicka skrev:Jeg fandt lige en pakke Sødam kyllingelårmix i fryseren til aftensmaden imorgen. Jeg er dog temmelig ideforladt.
Gode ideer/opskrifter tages imod med kyshånd
Asiatisk med teriyaki, lime og sesamfrø og så ris eller nudler til og så wok grønt
2
Do as I say!
Re: Tråden til de små spørgsmål
flicka skrev:HappyPaww skrev:flicka skrev:Jeg fandt lige en pakke Sødam kyllingelårmix i fryseren til aftensmaden imorgen. Jeg er dog temmelig ideforladt.
Gode ideer/opskrifter tages imod med kyshånd
Sådan noget rigtig amerikansk Southern Fried Chicken
Med coleslaw til
Har du mon en velafprøvet opskrift?
Men kræver det friturestegning? Det magter jeg ikke helt
Har kun lavet det i friture (i en støbejernsgryde), men der er masser af opskrifter hvor det er ovnbagt. Det er i bund og grund at marinere kødet i kærnemælk nogle timer og så panere det i fx knuste cornflakes eller grov rasp fx.
2
Re: Tråden til de små spørgsmål
HappyPaww skrev:flicka skrev:HappyPaww skrev:flicka skrev:Jeg fandt lige en pakke Sødam kyllingelårmix i fryseren til aftensmaden imorgen. Jeg er dog temmelig ideforladt.
Gode ideer/opskrifter tages imod med kyshånd
Sådan noget rigtig amerikansk Southern Fried Chicken
Med coleslaw til
Har du mon en velafprøvet opskrift?
Men kræver det friturestegning? Det magter jeg ikke helt
Har kun lavet det i friture (i en støbejernsgryde), men der er masser af opskrifter hvor det er ovnbagt. Det er i bund og grund at marinere kødet i kærnemælk nogle timer og så panere det i fx knuste cornflakes eller grov rasp fx.
Panko rasp er også godt.
Her er en lille guide, hvor du ikke skal friture stege
3
Do as I say!
Re: Tråden til de små spørgsmål
HappyPaww skrev:flicka skrev:HappyPaww skrev:flicka skrev:Jeg fandt lige en pakke Sødam kyllingelårmix i fryseren til aftensmaden imorgen. Jeg er dog temmelig ideforladt.
Gode ideer/opskrifter tages imod med kyshånd
Sådan noget rigtig amerikansk Southern Fried Chicken
Med coleslaw til
Har du mon en velafprøvet opskrift?
Men kræver det friturestegning? Det magter jeg ikke helt
Har kun lavet det i friture (i en støbejernsgryde), men der er masser af opskrifter hvor det er ovnbagt. Det er i bund og grund at marinere kødet i kærnemælk nogle timer og så panere det i fx knuste cornflakes eller grov rasp fx.
Orh! Det lyder syndigt godt - og ekstra godt, hvis det kan laves i ovnen
Wizzze skrev:flicka skrev:Jeg fandt lige en pakke Sødam kyllingelårmix i fryseren til aftensmaden imorgen. Jeg er dog temmelig ideforladt.
Gode ideer/opskrifter tages imod med kyshånd
Asiatisk med teriyaki, lime og sesamfrø og så ris eller nudler til og så wok grønt
Også et godt bud, tak
1
Always be yourself
unless you can be a unicorn
then always be a unicorn
A pony is a childhood dream. A horse is an adulthood treasure.
- Rebecca Carroll
unless you can be a unicorn
then always be a unicorn
A pony is a childhood dream. A horse is an adulthood treasure.
- Rebecca Carroll