Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
zembra1986
Indlæg: 821
Tilmeldt: 12. aug 2015, 13:24
Kort karma: 79
Likede indlæg: 1148

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf zembra1986 » 25. jul 2016, 11:12

Filipai skrev:
zembra1986 skrev:
Flora skrev:
zembra1986 skrev:Jeg har en indpakket varmrøget laksefilet til at lægge i køleskabet, som havde sidste anvendelsesdag d. 21 juli

Ville i turde spise den i morgen? :genert:

Jeg har selvfølgelig tænkt mig at tage bestik af den ved at lugte til den osv., men hvis den ser fin ud og lugter fint, kan den så godt spises?


Det ville jeg godt turde :)


Har lige kigget på den igen og kan se at den blev pakket d. 23/6 :forvirret: :nerve:

Da fuck??!! Nu har jeg sgu ærlig talt ikke lyst til at spise den, den er jo over en måned gammel!! Kan slet ikke forstå at den skulle kunne holde sig til "bare" d. 21/7, godt nok er den vakuumpakket, meeeen :tie:


Vakuumpakning er fantastisk. Jeg ville fint turde spise det.


Hmm, måske jeg skulle prøve, selvom jeg er lidt loren ved det :genert:
0
Brugeravatar
Filipai
Indlæg: 1045
Tilmeldt: 4. sep 2015, 06:04
Kort karma: 231
Likede indlæg: 1406

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Filipai » 25. jul 2016, 11:32

zembra1986 skrev:
Filipai skrev:
zembra1986 skrev:
Flora skrev:
zembra1986 skrev:Jeg har en indpakket varmrøget laksefilet til at lægge i køleskabet, som havde sidste anvendelsesdag d. 21 juli

Ville i turde spise den i morgen? :genert:

Jeg har selvfølgelig tænkt mig at tage bestik af den ved at lugte til den osv., men hvis den ser fin ud og lugter fint, kan den så godt spises?


Det ville jeg godt turde :)


Har lige kigget på den igen og kan se at den blev pakket d. 23/6 :forvirret: :nerve:

Da fuck??!! Nu har jeg sgu ærlig talt ikke lyst til at spise den, den er jo over en måned gammel!! Kan slet ikke forstå at den skulle kunne holde sig til "bare" d. 21/7, godt nok er den vakuumpakket, meeeen :tie:


Vakuumpakning er fantastisk. Jeg ville fint turde spise det.


Hmm, måske jeg skulle prøve, selvom jeg er lidt loren ved det :genert:


Altså hvis du ville have spist den for 4 dage siden, hvor det var næsten en måned gammelt, kan du også godt nu :P
0
Brugeravatar
Helga1
Indlæg: 27
Tilmeldt: 6. maj 2016, 09:19
Kort karma: 1
Likede indlæg: 39

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Helga1 » 28. jul 2016, 09:38

Er der nogen, der har en god opskrift på coleslaw - nærmere bestemt dressingen dertil? Jeg har styr på kål og gulerødder, men synes der ligger alt for mange forskellige opskrifter på "dressingen" på nettet.
0
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 2496
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 251
Likede indlæg: 3565

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 28. jul 2016, 10:19

Helga1 skrev:Er der nogen, der har en god opskrift på coleslaw - nærmere bestemt dressingen dertil? Jeg har styr på kål og gulerødder, men synes der ligger alt for mange forskellige opskrifter på "dressingen" på nettet.


Jeg bruger denne. Den kan justeres og tilpasses så den falder i ens egen smag.

https://gastromand.dk/opskrift-hjemmelavet-coleslaw/
0
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
Badesandalen
Indlæg: 1446
Tilmeldt: 11. okt 2015, 18:31
Kort karma: 123
Likede indlæg: 1449

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Badesandalen » 28. jul 2016, 12:52

Hvordan laver I andre pizzadej? Jeg har en god opskrift som jeg elsker, men jeg vil gerne prøve noget nyt.
0
Har brugt for lang tid på' gå rundt og dukke mig
Lukket døre til de rum hvor der var spejl
Skiftet kurs, nu' jeg forenet med mine fejl
De' jo o-o-o-o-o-o-okay


Avatar: Mike Mitchell
HappyHippo
Indlæg: 618
Tilmeldt: 13. aug 2015, 13:16
Kort karma: 48
Likede indlæg: 717

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyHippo » 28. jul 2016, 12:54

Badesandalen skrev:Hvordan laver I andre pizzadej? Jeg har en god opskrift som jeg elsker, men jeg vil gerne prøve noget nyt.


Jeg har for nylig lavet en med surdej, som var fantastisk

http://popdeprovence.dk/jagten-pa-den-p ... dejspizza/

Ellers er denne udemærket

http://www.euroman.dk/gastro/sadan-lave ... e-pizzadej
0
Brugeravatar
Badesandalen
Indlæg: 1446
Tilmeldt: 11. okt 2015, 18:31
Kort karma: 123
Likede indlæg: 1449

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Badesandalen » 28. jul 2016, 13:21

HappyHippo skrev:
Badesandalen skrev:Hvordan laver I andre pizzadej? Jeg har en god opskrift som jeg elsker, men jeg vil gerne prøve noget nyt.


Jeg har for nylig lavet en med surdej, som var fantastisk

http://popdeprovence.dk/jagten-pa-den-p ... dejspizza/

Ellers er denne udemærket

http://www.euroman.dk/gastro/sadan-lave ... e-pizzadej


De er noget mere kompliceret end jeg er vant til, men hvo intet vover og alt det der. Tak. :D
0
Har brugt for lang tid på' gå rundt og dukke mig
Lukket døre til de rum hvor der var spejl
Skiftet kurs, nu' jeg forenet med mine fejl
De' jo o-o-o-o-o-o-okay


Avatar: Mike Mitchell
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 2496
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 251
Likede indlæg: 3565

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 28. jul 2016, 14:27

Badesandalen skrev:Hvordan laver I andre pizzadej? Jeg har en god opskrift som jeg elsker, men jeg vil gerne prøve noget nyt.


Når ikke jeg laver gulerodspizza, bruger jeg denne her.

http://www.alt.dk/mad/opskrift/gorm-wis ... offelpizza
0
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
Badesandalen
Indlæg: 1446
Tilmeldt: 11. okt 2015, 18:31
Kort karma: 123
Likede indlæg: 1449

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Badesandalen » 28. jul 2016, 17:35

Lemonella skrev:
Badesandalen skrev:Hvordan laver I andre pizzadej? Jeg har en god opskrift som jeg elsker, men jeg vil gerne prøve noget nyt.


Når ikke jeg laver gulerodspizza, bruger jeg denne her.

http://www.alt.dk/mad/opskrift/gorm-wis ... offelpizza


Den minder om den anden, så det må jo være et tegn. Tak. :D
1
Har brugt for lang tid på' gå rundt og dukke mig
Lukket døre til de rum hvor der var spejl
Skiftet kurs, nu' jeg forenet med mine fejl
De' jo o-o-o-o-o-o-okay


Avatar: Mike Mitchell
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 2194
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 232
Likede indlæg: 2501

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 1. aug 2016, 07:15

Soltørrede tomater som ikke ligger i olie, hvilke supermarkeder har det? Synes kun jeg kan finde dem i olie.
0
Heaven is a place on earth :jule:
Lykke
Indlæg: 1091
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 45
Likede indlæg: 721

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lykke » 1. aug 2016, 07:31

Pandesteg skrev:Soltørrede tomater som ikke ligger i olie, hvilke supermarkeder har det? Synes kun jeg kan finde dem i olie.


Rema har. Eller i hvert fald den Rema vi kommer i.
1
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 2496
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 251
Likede indlæg: 3565

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 1. aug 2016, 08:10

Pandesteg skrev:Soltørrede tomater som ikke ligger i olie, hvilke supermarkeder har det? Synes kun jeg kan finde dem i olie.


Jeg plejer, at købe dem i vores Kvickly. De hedder "Earth control".

http://earthcontrol.dk/dried-bags/soltoerrede-tomater/
1
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 2194
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 232
Likede indlæg: 2501

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 1. aug 2016, 08:11

Super tak, så har jeg lidt at gå efter! :gogo:
1
Heaven is a place on earth :jule:
Brugeravatar
sigge
Indlæg: 1702
Tilmeldt: 19. aug 2015, 09:38
Kort karma: 117
Likede indlæg: 2147

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf sigge » 2. aug 2016, 12:17

Helga1 skrev:Er der nogen, der har en god opskrift på coleslaw - nærmere bestemt dressingen dertil? Jeg har styr på kål og gulerødder, men synes der ligger alt for mange forskellige opskrifter på "dressingen" på nettet.


Jeg foretrækker bare at bruge cremefraiche (med det fedtindhold samvittigheden nu tilskriver - som regel 6 eller 9%), friskpresset limesaft, sukker, salt og peber. Jeg laver det på slump og smager til med lime og sukker først for at få den perfekte sur-søde balance og putter derefter et lille drys salt og peber i.
Jeg marinerer ikke grøntsagerne først som i den anden opskrift, der blev linket til. Bare direkte op i dressingen.
0
Brugeravatar
Pyjamas
Indlæg: 139
Tilmeldt: 25. dec 2015, 23:15
Kort karma: 21
Likede indlæg: 180

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pyjamas » 3. aug 2016, 17:38

Lemonella skrev:
Pyjamas skrev:Nu har jeg to gange i træk købt ærter, hvor jeg, når jeg åbner dem, ser, at der er noget lignende mug i. Jeg har googlet og fundet frem til, at det nok er ærteskimmel.
Jeg hælder mest til at smide hele baduljen ud, men er det nødvendigt, eller kan de spises uden problemer?


Det kan også være ærtemeldug. Det har jeg før oplevet i de ærter man køber. Jeg ved ikke om det er giftigt. Jeg har før spist ærter, hvor det var inde i bælgen, men jeg har bælget alle ærterne og skyllet dem i koldt vand og jeg lever endnu. :D

Ellers tag dem med i butikken og spørg dem. De må vide det.


Så har jeg fået svar fra dem (først fik jeg et "vi er kede af, du har haft en dårlig oplevelse. Kom og få pengene tilbage!"),de skriver:
Jeg har talt med producenten af ærter, og de har fortalt mig, at det hvide, der kan ses på billedet, er noget, der kan forekomme naturligt i ærtebælgen.
De oplever det af og til, og de har også undersøgt det, og det er ikke sundhedsskadeligt. De kan dog ikke forklare, hvorfor det fremkommer, men deres formodning er, hvis en ærteplante er stresset, som følge af for meget/lidt varme.
Hvis der var tale om ærteskimmel, ville det være en rund plet inde i bælgen og uden på bælgen ville den være lys/gul.
Håber det besvarer dit spørgsmål.

Jeg har skrevet tusind tak til dem, for det er dæleme rart at vide og at få opklaret :) Mit ærtebillede er for stort til at lægge herind, men det lignede meget en smule mug rundt i kanten.

Nu kan jeg :D
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
1

Tilbage til "Mad og drikke"