Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 2882
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 299
Likede indlæg: 4084

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 1. aug 2016, 08:10

Pandesteg skrev:Soltørrede tomater som ikke ligger i olie, hvilke supermarkeder har det? Synes kun jeg kan finde dem i olie.


Jeg plejer, at købe dem i vores Kvickly. De hedder "Earth control".

http://earthcontrol.dk/dried-bags/soltoerrede-tomater/
1
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 2610
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 294
Likede indlæg: 3040

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 1. aug 2016, 08:11

Super tak, så har jeg lidt at gå efter! :gogo:
1
Heaven is a place on earth :jule:
Brugeravatar
sigge
Indlæg: 1880
Tilmeldt: 19. aug 2015, 09:38
Kort karma: 140
Likede indlæg: 2413

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf sigge » 2. aug 2016, 12:17

Helga1 skrev:Er der nogen, der har en god opskrift på coleslaw - nærmere bestemt dressingen dertil? Jeg har styr på kål og gulerødder, men synes der ligger alt for mange forskellige opskrifter på "dressingen" på nettet.


Jeg foretrækker bare at bruge cremefraiche (med det fedtindhold samvittigheden nu tilskriver - som regel 6 eller 9%), friskpresset limesaft, sukker, salt og peber. Jeg laver det på slump og smager til med lime og sukker først for at få den perfekte sur-søde balance og putter derefter et lille drys salt og peber i.
Jeg marinerer ikke grøntsagerne først som i den anden opskrift, der blev linket til. Bare direkte op i dressingen.
0
Kender du en VVS-ingeniør, der leder efter nye udfordringer, så vil jeg gerne have en ny kollega på en fantastisk arbejdsplads. Send PB for mere information.
Brugeravatar
Pyjamas
Indlæg: 162
Tilmeldt: 25. dec 2015, 23:15
Kort karma: 21
Likede indlæg: 248

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pyjamas » 3. aug 2016, 17:38

Lemonella skrev:
Pyjamas skrev:Nu har jeg to gange i træk købt ærter, hvor jeg, når jeg åbner dem, ser, at der er noget lignende mug i. Jeg har googlet og fundet frem til, at det nok er ærteskimmel.
Jeg hælder mest til at smide hele baduljen ud, men er det nødvendigt, eller kan de spises uden problemer?


Det kan også være ærtemeldug. Det har jeg før oplevet i de ærter man køber. Jeg ved ikke om det er giftigt. Jeg har før spist ærter, hvor det var inde i bælgen, men jeg har bælget alle ærterne og skyllet dem i koldt vand og jeg lever endnu. :D

Ellers tag dem med i butikken og spørg dem. De må vide det.


Så har jeg fået svar fra dem (først fik jeg et "vi er kede af, du har haft en dårlig oplevelse. Kom og få pengene tilbage!"),de skriver:
Jeg har talt med producenten af ærter, og de har fortalt mig, at det hvide, der kan ses på billedet, er noget, der kan forekomme naturligt i ærtebælgen.
De oplever det af og til, og de har også undersøgt det, og det er ikke sundhedsskadeligt. De kan dog ikke forklare, hvorfor det fremkommer, men deres formodning er, hvis en ærteplante er stresset, som følge af for meget/lidt varme.
Hvis der var tale om ærteskimmel, ville det være en rund plet inde i bælgen og uden på bælgen ville den være lys/gul.
Håber det besvarer dit spørgsmål.

Jeg har skrevet tusind tak til dem, for det er dæleme rart at vide og at få opklaret :) Mit ærtebillede er for stort til at lægge herind, men det lignede meget en smule mug rundt i kanten.

Nu kan jeg :D
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
1
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 1754
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 219
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 3905

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 4. aug 2016, 20:12

Minou skrev:Jeg får gæster i morgen og de vil gerne have hvid fisk. Jeg har absolut ingen forstand på fisk, hvad ville i servere?

Torsk er rigtig lækkert :)

Du kan fx lave små pakker med et stykke torsk, grønt, en sjat hvidvin og en klat smør pakket ind i stanniol og bagt i ovnen et kvarters tid :) Server nye kartofler, frisk pasta eller basmatiris til - eller bare godt brød.
2
RavenClaw
Indlæg: 32
Tilmeldt: 15. maj 2016, 17:27
Kort karma: 2
Likede indlæg: 50

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf RavenClaw » 5. aug 2016, 15:20

Nogen, der ved, hvor man kan købe friske figenfrugter? Jeg synes efterhånden, jeg har ledt overalt uden held :(
0
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 1754
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 219
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 3905

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 6. aug 2016, 07:42

Minou skrev:
HappyPaww skrev:
Minou skrev:Jeg får gæster i morgen og de vil gerne have hvid fisk. Jeg har absolut ingen forstand på fisk, hvad ville i servere?

Torsk er rigtig lækkert :)

Du kan fx lave små pakker med et stykke torsk, grønt, en sjat hvidvin og en klat smør pakket ind i stanniol og bagt i ovnen et kvarters tid :) Server nye kartofler, frisk pasta eller basmatiris til - eller bare godt brød.

Nåede ikke at se dit foreslag, fordi jeg glemte at jeg havde stillet spørgsmålet herinde. Jeg valgte noget i den stil og det blev ikke helt skidt. Det smagte vist ikke helt som de havde forventet, men sådan er det :lol:

Hvad havde de da forventet? :lol:

Synes det er lidt mærkeligt når gæster "bestiller" noget ret specifikt, egentlig...
1
Brugeravatar
Rapfisk
Indlæg: 3076
Tilmeldt: 20. aug 2015, 16:27
Kort karma: 592
Likede indlæg: 4844

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Rapfisk » 6. aug 2016, 15:55

Jeg skal have muslinger i morgen, men kan nok ikke nå at spise hele portionen. Kan de mon gemmes, og i så fald hvordan (og hvordan med genopvarmning?)?
0
Søger job inden for projektledelse, sekretariat, politik eller andet, man kan bruge et skarpt hoved til. Skriv PB :blomst:
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 6922
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 1457
Likede indlæg: 8026

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Wizzze » 6. aug 2016, 16:04

Rapfisk skrev:Jeg skal have muslinger i morgen, men kan nok ikke nå at spise hele portionen. Kan de mon gemmes, og i så fald hvordan (og hvordan med genopvarmning?)?


Bedste metode er at fjerne muslingerne fra væden og tage dem ud af skallerne, og opbevare dem hver for sig (muslingerne i en lufttæt beholder), når du skal have resterne, så varmer du væden, til den er godt varm, slukker og så tilsætter muslingerne så de lige får eftervarmen 2-3 min. Så når de ikke at blive gummiagtige.
1
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
flicka
Indlæg: 646
Tilmeldt: 8. sep 2015, 18:08
Kort karma: 83
Likede indlæg: 766

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf flicka » 6. aug 2016, 16:34

Jeg fandt lige en pakke Sødam kyllingelårmix i fryseren til aftensmaden imorgen. Jeg er dog temmelig ideforladt.

Gode ideer/opskrifter tages imod med kyshånd :kys:
0
Always be yourself
unless you can be a unicorn
then always be a unicorn


A pony is a childhood dream. A horse is an adulthood treasure.
- Rebecca Carroll
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 1754
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 219
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 3905

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 6. aug 2016, 16:38

flicka skrev:Jeg fandt lige en pakke Sødam kyllingelårmix i fryseren til aftensmaden imorgen. Jeg er dog temmelig ideforladt.

Gode ideer/opskrifter tages imod med kyshånd :kys:

Sådan noget rigtig amerikansk Southern Fried Chicken :savl:

Med coleslaw til :)
0
Brugeravatar
flicka
Indlæg: 646
Tilmeldt: 8. sep 2015, 18:08
Kort karma: 83
Likede indlæg: 766

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf flicka » 6. aug 2016, 16:39

HappyPaww skrev:
flicka skrev:Jeg fandt lige en pakke Sødam kyllingelårmix i fryseren til aftensmaden imorgen. Jeg er dog temmelig ideforladt.

Gode ideer/opskrifter tages imod med kyshånd :kys:

Sådan noget rigtig amerikansk Southern Fried Chicken :savl:

Med coleslaw til :)


Har du mon en velafprøvet opskrift?

Men kræver det friturestegning? Det magter jeg ikke helt :genert:
0
Always be yourself
unless you can be a unicorn
then always be a unicorn


A pony is a childhood dream. A horse is an adulthood treasure.
- Rebecca Carroll
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 6922
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 1457
Likede indlæg: 8026

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Wizzze » 6. aug 2016, 16:42

flicka skrev:Jeg fandt lige en pakke Sødam kyllingelårmix i fryseren til aftensmaden imorgen. Jeg er dog temmelig ideforladt.

Gode ideer/opskrifter tages imod med kyshånd :kys:


Asiatisk med teriyaki, lime og sesamfrø og så ris eller nudler til og så wok grønt
2
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 1754
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 219
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 3905

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 6. aug 2016, 16:46

flicka skrev:
HappyPaww skrev:
flicka skrev:Jeg fandt lige en pakke Sødam kyllingelårmix i fryseren til aftensmaden imorgen. Jeg er dog temmelig ideforladt.

Gode ideer/opskrifter tages imod med kyshånd :kys:

Sådan noget rigtig amerikansk Southern Fried Chicken :savl:

Med coleslaw til :)


Har du mon en velafprøvet opskrift?

Men kræver det friturestegning? Det magter jeg ikke helt :genert:

Har kun lavet det i friture (i en støbejernsgryde), men der er masser af opskrifter hvor det er ovnbagt. Det er i bund og grund at marinere kødet i kærnemælk nogle timer og så panere det i fx knuste cornflakes eller grov rasp fx.
2
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 6922
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 1457
Likede indlæg: 8026

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Wizzze » 6. aug 2016, 16:51

HappyPaww skrev:
flicka skrev:
HappyPaww skrev:
flicka skrev:Jeg fandt lige en pakke Sødam kyllingelårmix i fryseren til aftensmaden imorgen. Jeg er dog temmelig ideforladt.

Gode ideer/opskrifter tages imod med kyshånd :kys:

Sådan noget rigtig amerikansk Southern Fried Chicken :savl:

Med coleslaw til :)


Har du mon en velafprøvet opskrift?

Men kræver det friturestegning? Det magter jeg ikke helt :genert:

Har kun lavet det i friture (i en støbejernsgryde), men der er masser af opskrifter hvor det er ovnbagt. Det er i bund og grund at marinere kødet i kærnemælk nogle timer og så panere det i fx knuste cornflakes eller grov rasp fx.


Panko rasp er også godt.

Her er en lille guide, hvor du ikke skal friture stege

3
Do as I say! :whip:

Tilbage til "Mad og drikke"