Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Lykke
Indlæg: 1185
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 49
Likede indlæg: 768

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lykke » 21. aug 2016, 05:32

Hvad er din bedste opskrift med blåmuslinger/linemuslinger?
Hvad spiser I til som fungerer godt?
0
Brugeravatar
DetSorteCirkus
Indlæg: 5977
Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
Kort karma: 790
Likede indlæg: 10737

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf DetSorteCirkus » 21. aug 2016, 09:20

Jeg skal spise på Skodsborgs brasserie, og en af mulighederne er rokkevinge. Er der nogen, som ved, hvordan det smager?
0
Je suis un tableau noir.
I know when that hotline bling/That can only mean one thing
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 8189
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1069
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9794

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 21. aug 2016, 09:21

Hvad kan man bruge en kæmpe squash til, ud over kage, boller og fyld i kødsovsen?
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 1673
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 206
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 3746

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 21. aug 2016, 10:23

Lykke skrev:Hvad er din bedste opskrift med blåmuslinger/linemuslinger?
Hvad spiser I til som fungerer godt?


Jeg synes de er allerbedst klassiske:

Svits et hakket løg og et par fed hvidløg i en stor gryde. Tilføj grove grøntsager - personligt er jeg glad for gulerødder og fennikel.
Når der er god varme på smider muslingerne ned hurtigt. På med låget og ryst gryden lidt. Efter et par minutter tilsættes et par glas hvidvin og nogle krydderurter (timian er godt). Lad muslingerne dampe færdigt (5 minutters tid - endelig ikke for længe).

Herefter kan de spises som de er, men som regel tager jeg muslingerne op med en hulske, og Koger suppen op med en deciliter fløde.

Hæld suppen tilbage over muslingerne og server med godt brød og resten af vinen :savl:

Total livret...!
4
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 1673
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 206
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 3746

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 21. aug 2016, 10:24

Fru Sunshine skrev:Hvad kan man bruge en kæmpe squash til, ud over kage, boller og fyld i kødsovsen?

Som fyld i risotto, til suppe, fyldte og gratinerede, råmarinerede mm. :)
1
Lykke
Indlæg: 1185
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 49
Likede indlæg: 768

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lykke » 21. aug 2016, 11:42

HappyPaww skrev:
Lykke skrev:Hvad er din bedste opskrift med blåmuslinger/linemuslinger?
Hvad spiser I til som fungerer godt?


Jeg synes de er allerbedst klassiske:

Svits et hakket løg og et par fed hvidløg i en stor gryde. Tilføj grove grøntsager - personligt er jeg glad for gulerødder og fennikel.
Når der er god varme på smider muslingerne ned hurtigt. På med låget og ryst gryden lidt. Efter et par minutter tilsættes et par glas hvidvin og nogle krydderurter (timian er godt). Lad muslingerne dampe færdigt (5 minutters tid - endelig ikke for længe).

Herefter kan de spises som de er, men som regel tager jeg muslingerne op med en hulske, og Koger suppen op med en deciliter fløde.

Hæld suppen tilbage over muslingerne og server med godt brød og resten af vinen :savl:

Total livret...!


Tak! Det vil jeg prøve så!
1
Brugeravatar
LadyFox
Indlæg: 4703
Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
Kort karma: 487
Geografisk sted: Kbh
Likede indlæg: 7026

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf LadyFox » 21. aug 2016, 11:44

Fru Sunshine skrev:Hvad kan man bruge en kæmpe squash til, ud over kage, boller og fyld i kødsovsen?

Vegetarfrikadeller.
1
"You used to call me on my cell phone,
Late night when you need my love"
Brugeravatar
Bøtte
Indlæg: 2567
Tilmeldt: 12. aug 2015, 12:04
Kort karma: 558
Likede indlæg: 2712

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Bøtte » 21. aug 2016, 11:59

Fru Sunshine skrev:Hvad kan man bruge en kæmpe squash til, ud over kage, boller og fyld i kødsovsen?


Frikadeller :)
1
S :lun:
V :lun:
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 1673
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 206
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 3746

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 21. aug 2016, 12:06

Lykke skrev:
HappyPaww skrev:
Lykke skrev:Hvad er din bedste opskrift med blåmuslinger/linemuslinger?
Hvad spiser I til som fungerer godt?


Jeg synes de er allerbedst klassiske:

Svits et hakket løg og et par fed hvidløg i en stor gryde. Tilføj grove grøntsager - personligt er jeg glad for gulerødder og fennikel.
Når der er god varme på smider muslingerne ned hurtigt. På med låget og ryst gryden lidt. Efter et par minutter tilsættes et par glas hvidvin og nogle krydderurter (timian er godt). Lad muslingerne dampe færdigt (5 minutters tid - endelig ikke for længe).

Herefter kan de spises som de er, men som regel tager jeg muslingerne op med en hulske, og Koger suppen op med en deciliter fløde.

Hæld suppen tilbage over muslingerne og server med godt brød og resten af vinen :savl:

Total livret...!


Tak! Det vil jeg prøve så!


Du vil ikke fortryde :D Det er så nemt og hurtigt - og billigt endda, men så også total luksushyggemad
2
Lykke
Indlæg: 1185
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 49
Likede indlæg: 768

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lykke » 21. aug 2016, 12:12

^ Ja lige nu har de økologiske linemuslinger i fakta til 30/35 kr.

Nu er der hvidvin på køl og en dej over til at lave et olivenbrød til.
1
Brugeravatar
Æble
Indlæg: 1093
Tilmeldt: 5. jan 2016, 18:26
Kort karma: 181
Likede indlæg: 1078

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Æble » 21. aug 2016, 12:37

Fru Sunshine skrev:Hvad kan man bruge en kæmpe squash til, ud over kage, boller og fyld i kødsovsen?


I skiver på grillen. Derefter en dressing med hvidløg, olivenolie, balsamico, sukker og salt mens de stadig er lune. Drys med feta på toppen. Lækkert tilbehør til fx en steg eller bøffer.
2
Brugeravatar
Kommodedyret
Indlæg: 1765
Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
Kort karma: 463
Likede indlæg: 3474

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Kommodedyret » 21. aug 2016, 12:39

En god men billig parmesan til at putte i pesto?
0
Stop hoarding nuts, budgies! You don't even like them!
Brugeravatar
Kommodedyret
Indlæg: 1765
Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
Kort karma: 463
Likede indlæg: 3474

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Kommodedyret » 21. aug 2016, 12:41

Fru Sunshine skrev:Hvad kan man bruge en kæmpe squash til, ud over kage, boller og fyld i kødsovsen?


Måske til squashspaghetti/palæospaghetti.
1
Stop hoarding nuts, budgies! You don't even like them!
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 8189
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1069
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9794

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 21. aug 2016, 13:05

Tak. Den er så stor, at jeg er lige ved at tro, at det hele kan afprøves :lol:
1
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
mulledit
Indlæg: 423
Tilmeldt: 15. sep 2015, 08:08
Kort karma: 22
Likede indlæg: 338

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf mulledit » 22. aug 2016, 06:34

Fru Sunshine skrev:Hvad kan man bruge en kæmpe squash til, ud over kage, boller og fyld i kødsovsen?



Kylling i tern brunes på panden, squash, løg og hvidløg kommes ved, når løgene er klare kommes fløde - mælk eller hvad man lyster på. Masser af friskkværnet peber og revet parmesan ost. Evt, lidt salt. Serveres til pasta. Mums
1
Bøllen 08.06.2010 :love:

Billen 22.07.2014 :love:

Tilbage til "Mad og drikke"