Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 2902
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 228
Likede indlæg: 3314

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Juki » 22. aug 2016, 13:06

Jeg har nogle skiveskårne champignoner, stadig emballage, men udløbsdatoen var d. 15. og 16. august. Umiddelbart ser de fine ud, men kan de min stadig bruges når de skal steges?

Lugtetricket virker ikke helt med champignon, synes jeg, da de altid lugter jordslåede/sært.
0
I like big beards and I cannot lie
Billede
Lykke
Indlæg: 1640
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 75
Likede indlæg: 1137

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lykke » 22. aug 2016, 13:34

Pandesteg skrev:
Lykke skrev:^ Ja lige nu har de økologiske linemuslinger i fakta til 30/35 kr.

Nu er der hvidvin på køl og en dej over til at lave et olivenbrød til.


Hvordan laver du olivenbrød? :)


Det er en opskrift af Meyer. Det er faktisk bare en brøddej/franskbrødsdej med spelt, som man ruller ud som en kanelsnegl. Hvor man kommer et lag af oliventapenade på.
Det kan virkelig anbefales!
0
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 1864
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 245
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 4187

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 22. aug 2016, 18:42

Juki skrev:Jeg har nogle skiveskårne champignoner, stadig emballage, men udløbsdatoen var d. 15. og 16. august. Umiddelbart ser de fine ud, men kan de min stadig bruges når de skal steges?

Lugtetricket virker ikke helt med champignon, synes jeg, da de altid lugter jordslåede/sært.

Hvis der ikke er mug eller synligt råd, så bare spis løs :)
2
Brugeravatar
KitKat
Indlæg: 195
Tilmeldt: 15. sep 2015, 05:43
Kort karma: 136
Geografisk sted: Vestjylland
Likede indlæg: 712
Kontakt:

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf KitKat » 23. aug 2016, 12:24

Jeg overvejer at bage rom & rosin muffins, men jeg kan ikke finde mit lager af den gode romessens og gider ikke køre til Tyskland efter det alene :D

Så jeg overvejer, om jeg kan lade noget almindeligt rom stå og simrekoge noget tid, i håb om at alkohol og en del vand fordamper, så smagen bliver koncentreret (og alkoholfri)

-men kan man overhovedet det, med et godt resultat?
0
Brugeravatar
Sangius
Indlæg: 2020
Tilmeldt: 30. jan 2016, 19:49
Kort karma: 178
Likede indlæg: 3337

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Sangius » 25. aug 2016, 08:45

KitKat - så vidt jeg ved, kan du ikke regne med, at det bliver helt alkofrit, hvis det er vigtigt for dig. Alkohol har godt nok en lavere kogetemperatur, men det kommer meget an på hvad det er bundet til i væsken, i forhold til hvor meget og hvor hurtigt det forsvinder. :)
0
Brugeravatar
Sangius
Indlæg: 2020
Tilmeldt: 30. jan 2016, 19:49
Kort karma: 178
Likede indlæg: 3337

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Sangius » 25. aug 2016, 08:46

Jeg har, på grund af lidt dårlig planlægning mellem hvem der købte ind i mandags, ret mange bananer. Fredag d. 2. september vil jeg gerne bage en banankage. Kan man fryse bananer hele ned, og tø dem op dagen før, og lave kage af dem?? :P
0
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 3190
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 318
Likede indlæg: 4411

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 25. aug 2016, 09:55

Sangius skrev:Jeg har, på grund af lidt dårlig planlægning mellem hvem der købte ind i mandags, ret mange bananer. Fredag d. 2. september vil jeg gerne bage en banankage. Kan man fryse bananer hele ned, og tø dem op dagen før, og lave kage af dem?? :P


Det vil jeg tro du kan. Jeg har bananer i fryseren som jeg bruger til smoothies og sidst jeg skulle bage banankage, syntes jeg der manglede lidt banan og tog noget fra fryseren og lod det lige tø op. Det fungerede fint.
0
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
mulledit
Indlæg: 510
Tilmeldt: 15. sep 2015, 08:08
Kort karma: 27
Likede indlæg: 373

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf mulledit » 25. aug 2016, 10:40

Sangius skrev:Jeg har, på grund af lidt dårlig planlægning mellem hvem der købte ind i mandags, ret mange bananer. Fredag d. 2. september vil jeg gerne bage en banankage. Kan man fryse bananer hele ned, og tø dem op dagen før, og lave kage af dem?? :P


Bare lige skrællen af og så fryser de fint.
1
Bøllen 08.06.2010 :love:

Billen 22.07.2014 :love:


IG blogger under navnet Strawberryonion
Muspel
Indlæg: 917
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 126
Likede indlæg: 1755

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Muspel » 25. aug 2016, 14:12

KitKat skrev:Jeg overvejer at bage rom & rosin muffins, men jeg kan ikke finde mit lager af den gode romessens og gider ikke køre til Tyskland efter det alene :D

Så jeg overvejer, om jeg kan lade noget almindeligt rom stå og simrekoge noget tid, i håb om at alkohol og en del vand fordamper, så smagen bliver koncentreret (og alkoholfri)

-men kan man overhovedet det, med et godt resultat?


Skal det i selve kagen? Så forsvinder alkoholen vel i bagningen ?
Jeg ville - hvis det ikke skal i ovnen- koge det lidt ind - eller erstatte lidt anden væske. Men rommen i sig selv smager også af ret meget, så det er ikke sikkert, det er nødvendigt.
1
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 7817
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 1672
Likede indlæg: 9303

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Wizzze » 26. aug 2016, 19:23

Har lige opdaget at koteletter vi troede kunne holde til søndag, udløber i morgen. Problemet er at vi skal ud og spise med venner i morgen, så kan ikke få dem brugt der. Planen var at lave koteletter i fad søndag, men hvad hvis nu jeg bruner koteletterne i morgen formiddag og så kommer dem i køleskabet til søndag, så er det vel ok? eller ville i bare lade dem gå en dag over og så lave hele retten søndag? :gruble:

ps. Fryseren kan dårligt nok lukke i forvejen, så det er ikke en option :)
0
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
Filipai
Indlæg: 1426
Tilmeldt: 4. sep 2015, 06:04
Kort karma: 283
Likede indlæg: 1907

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Filipai » 26. aug 2016, 20:21

Wizzze skrev:Har lige opdaget at koteletter vi troede kunne holde til søndag, udløber i morgen. Problemet er at vi skal ud og spise med venner i morgen, så kan ikke få dem brugt der. Planen var at lave koteletter i fad søndag, men hvad hvis nu jeg bruner koteletterne i morgen formiddag og så kommer dem i køleskabet til søndag, så er det vel ok? eller ville i bare lade dem gå en dag over og så lave hele retten søndag? :gruble:

ps. Fryseren kan dårligt nok lukke i forvejen, så det er ikke en option :)


Ville lade dem gå en dag over. Og så bare sørge for at brune dem godt af søndag. Ikke alt det der med opvarmning, nedkøling og opvarmning :)
1
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 6196
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 339
Likede indlæg: 6023

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Flora » 26. aug 2016, 20:48

^ Jeg ville også bare lade dem gå en dag over :)
0
Debattens sødeste :engel:
Brugeravatar
zembra1986
Indlæg: 1148
Tilmeldt: 12. aug 2015, 13:24
Kort karma: 108
Likede indlæg: 1540

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf zembra1986 » 26. aug 2016, 21:16

Jeg købte en pakke skiveskåret gouda ost, da jeg var ude at handle tidligere på aftenen, men har netop opdaget at jeg har glemt at lægge den i køleskabet :rulle:

Den har altså ligget udenfor køl i 4-5 timer, tror I den er uspiselig nu? :wacko:
0
Lykke
Indlæg: 1640
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 75
Likede indlæg: 1137

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lykke » 27. aug 2016, 13:49

zembra1986 skrev:Jeg købte en pakke skiveskåret gouda ost, da jeg var ude at handle tidligere på aftenen, men har netop opdaget at jeg har glemt at lægge den i køleskabet :rulle:

Den har altså ligget udenfor køl i 4-5 timer, tror I den er uspiselig nu? :wacko:


Jeg ville bare smide på køl, og så lugte til den når den skal bruges. Jeg tror den klarer sig!
0
Brugeravatar
zembra1986
Indlæg: 1148
Tilmeldt: 12. aug 2015, 13:24
Kort karma: 108
Likede indlæg: 1540

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf zembra1986 » 27. aug 2016, 13:51

Lykke skrev:
zembra1986 skrev:Jeg købte en pakke skiveskåret gouda ost, da jeg var ude at handle tidligere på aftenen, men har netop opdaget at jeg har glemt at lægge den i køleskabet :rulle:

Den har altså ligget udenfor køl i 4-5 timer, tror I den er uspiselig nu? :wacko:


Jeg ville bare smide på køl, og så lugte til den når den skal bruges. Jeg tror den klarer sig!


Lagde den på køl med samme, og den ligger stadig derinde uåbnet......kan mærke jeg er smånervøs ved at skulle åbne den :lol:
0

Tilbage til "Mad og drikke"