Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 2641
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 298
Likede indlæg: 3092

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 22. aug 2016, 08:08

Lykke skrev:^ Ja lige nu har de økologiske linemuslinger i fakta til 30/35 kr.

Nu er der hvidvin på køl og en dej over til at lave et olivenbrød til.


Hvordan laver du olivenbrød? :)
0
Heaven is a place on earth :jule:
Brugeravatar
Kommodedyret
Indlæg: 1831
Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
Kort karma: 491
Likede indlæg: 3619

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Kommodedyret » 22. aug 2016, 10:33

HappyPaww skrev:
Kommodedyret skrev:En god men billig parmesan til at putte i pesto?

Synes at den grønne Grana Padano, som nok fås billigst i Netto, er helt fin til hverdagsbehov :)


Tror også at det bliver den, den er det sikre valg :)
0
Stop hoarding nuts, budgies! You don't even like them!
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 2625
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 205
Likede indlæg: 2958

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Juki » 22. aug 2016, 13:06

Jeg har nogle skiveskårne champignoner, stadig emballage, men udløbsdatoen var d. 15. og 16. august. Umiddelbart ser de fine ud, men kan de min stadig bruges når de skal steges?

Lugtetricket virker ikke helt med champignon, synes jeg, da de altid lugter jordslåede/sært.
0
I like big beards and I cannot lie
Billede
Lykke
Indlæg: 1337
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 59
Likede indlæg: 891

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lykke » 22. aug 2016, 13:34

Pandesteg skrev:
Lykke skrev:^ Ja lige nu har de økologiske linemuslinger i fakta til 30/35 kr.

Nu er der hvidvin på køl og en dej over til at lave et olivenbrød til.


Hvordan laver du olivenbrød? :)


Det er en opskrift af Meyer. Det er faktisk bare en brøddej/franskbrødsdej med spelt, som man ruller ud som en kanelsnegl. Hvor man kommer et lag af oliventapenade på.
Det kan virkelig anbefales!
0
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 1763
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 220
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 3958

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 22. aug 2016, 18:42

Juki skrev:Jeg har nogle skiveskårne champignoner, stadig emballage, men udløbsdatoen var d. 15. og 16. august. Umiddelbart ser de fine ud, men kan de min stadig bruges når de skal steges?

Lugtetricket virker ikke helt med champignon, synes jeg, da de altid lugter jordslåede/sært.

Hvis der ikke er mug eller synligt råd, så bare spis løs :)
2
Brugeravatar
KitKat
Indlæg: 188
Tilmeldt: 15. sep 2015, 05:43
Kort karma: 136
Geografisk sted: Vestjylland
Likede indlæg: 687
Kontakt:

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf KitKat » 23. aug 2016, 12:24

Jeg overvejer at bage rom & rosin muffins, men jeg kan ikke finde mit lager af den gode romessens og gider ikke køre til Tyskland efter det alene :D

Så jeg overvejer, om jeg kan lade noget almindeligt rom stå og simrekoge noget tid, i håb om at alkohol og en del vand fordamper, så smagen bliver koncentreret (og alkoholfri)

-men kan man overhovedet det, med et godt resultat?
0
Brugeravatar
Sangius
Indlæg: 1743
Tilmeldt: 30. jan 2016, 19:49
Kort karma: 158
Likede indlæg: 2813

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Sangius » 25. aug 2016, 08:45

KitKat - så vidt jeg ved, kan du ikke regne med, at det bliver helt alkofrit, hvis det er vigtigt for dig. Alkohol har godt nok en lavere kogetemperatur, men det kommer meget an på hvad det er bundet til i væsken, i forhold til hvor meget og hvor hurtigt det forsvinder. :)
0
Brugeravatar
Sangius
Indlæg: 1743
Tilmeldt: 30. jan 2016, 19:49
Kort karma: 158
Likede indlæg: 2813

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Sangius » 25. aug 2016, 08:46

Jeg har, på grund af lidt dårlig planlægning mellem hvem der købte ind i mandags, ret mange bananer. Fredag d. 2. september vil jeg gerne bage en banankage. Kan man fryse bananer hele ned, og tø dem op dagen før, og lave kage af dem?? :P
0
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 2957
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 301
Likede indlæg: 4143

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 25. aug 2016, 09:55

Sangius skrev:Jeg har, på grund af lidt dårlig planlægning mellem hvem der købte ind i mandags, ret mange bananer. Fredag d. 2. september vil jeg gerne bage en banankage. Kan man fryse bananer hele ned, og tø dem op dagen før, og lave kage af dem?? :P


Det vil jeg tro du kan. Jeg har bananer i fryseren som jeg bruger til smoothies og sidst jeg skulle bage banankage, syntes jeg der manglede lidt banan og tog noget fra fryseren og lod det lige tø op. Det fungerede fint.
0
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
mulledit
Indlæg: 467
Tilmeldt: 15. sep 2015, 08:08
Kort karma: 25
Likede indlæg: 358

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf mulledit » 25. aug 2016, 10:40

Sangius skrev:Jeg har, på grund af lidt dårlig planlægning mellem hvem der købte ind i mandags, ret mange bananer. Fredag d. 2. september vil jeg gerne bage en banankage. Kan man fryse bananer hele ned, og tø dem op dagen før, og lave kage af dem?? :P


Bare lige skrællen af og så fryser de fint.
1
Bøllen 08.06.2010 :love:

Billen 22.07.2014 :love:


IG blogger under navnet Strawberryonion
Muspel
Indlæg: 776
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 108
Likede indlæg: 1411

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Muspel » 25. aug 2016, 14:12

KitKat skrev:Jeg overvejer at bage rom & rosin muffins, men jeg kan ikke finde mit lager af den gode romessens og gider ikke køre til Tyskland efter det alene :D

Så jeg overvejer, om jeg kan lade noget almindeligt rom stå og simrekoge noget tid, i håb om at alkohol og en del vand fordamper, så smagen bliver koncentreret (og alkoholfri)

-men kan man overhovedet det, med et godt resultat?


Skal det i selve kagen? Så forsvinder alkoholen vel i bagningen ?
Jeg ville - hvis det ikke skal i ovnen- koge det lidt ind - eller erstatte lidt anden væske. Men rommen i sig selv smager også af ret meget, så det er ikke sikkert, det er nødvendigt.
1
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 7104
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 1489
Likede indlæg: 8320

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Wizzze » 26. aug 2016, 19:23

Har lige opdaget at koteletter vi troede kunne holde til søndag, udløber i morgen. Problemet er at vi skal ud og spise med venner i morgen, så kan ikke få dem brugt der. Planen var at lave koteletter i fad søndag, men hvad hvis nu jeg bruner koteletterne i morgen formiddag og så kommer dem i køleskabet til søndag, så er det vel ok? eller ville i bare lade dem gå en dag over og så lave hele retten søndag? :gruble:

ps. Fryseren kan dårligt nok lukke i forvejen, så det er ikke en option :)
0
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
Filipai
Indlæg: 1246
Tilmeldt: 4. sep 2015, 06:04
Kort karma: 259
Likede indlæg: 1660

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Filipai » 26. aug 2016, 20:21

Wizzze skrev:Har lige opdaget at koteletter vi troede kunne holde til søndag, udløber i morgen. Problemet er at vi skal ud og spise med venner i morgen, så kan ikke få dem brugt der. Planen var at lave koteletter i fad søndag, men hvad hvis nu jeg bruner koteletterne i morgen formiddag og så kommer dem i køleskabet til søndag, så er det vel ok? eller ville i bare lade dem gå en dag over og så lave hele retten søndag? :gruble:

ps. Fryseren kan dårligt nok lukke i forvejen, så det er ikke en option :)


Ville lade dem gå en dag over. Og så bare sørge for at brune dem godt af søndag. Ikke alt det der med opvarmning, nedkøling og opvarmning :)
1
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 5578
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 304
Likede indlæg: 5189

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Flora » 26. aug 2016, 20:48

^ Jeg ville også bare lade dem gå en dag over :)
0
Debattens sødeste :engel:
Brugeravatar
zembra1986
Indlæg: 1033
Tilmeldt: 12. aug 2015, 13:24
Kort karma: 104
Likede indlæg: 1434

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf zembra1986 » 26. aug 2016, 21:16

Jeg købte en pakke skiveskåret gouda ost, da jeg var ude at handle tidligere på aftenen, men har netop opdaget at jeg har glemt at lægge den i køleskabet :rulle:

Den har altså ligget udenfor køl i 4-5 timer, tror I den er uspiselig nu? :wacko:
0

Tilbage til "Mad og drikke"