Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Lykke
Indlæg: 1091
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 45
Likede indlæg: 721

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lykke » 21. aug 2016, 11:42

HappyPaww skrev:
Lykke skrev:Hvad er din bedste opskrift med blåmuslinger/linemuslinger?
Hvad spiser I til som fungerer godt?


Jeg synes de er allerbedst klassiske:

Svits et hakket løg og et par fed hvidløg i en stor gryde. Tilføj grove grøntsager - personligt er jeg glad for gulerødder og fennikel.
Når der er god varme på smider muslingerne ned hurtigt. På med låget og ryst gryden lidt. Efter et par minutter tilsættes et par glas hvidvin og nogle krydderurter (timian er godt). Lad muslingerne dampe færdigt (5 minutters tid - endelig ikke for længe).

Herefter kan de spises som de er, men som regel tager jeg muslingerne op med en hulske, og Koger suppen op med en deciliter fløde.

Hæld suppen tilbage over muslingerne og server med godt brød og resten af vinen :savl:

Total livret...!


Tak! Det vil jeg prøve så!
1
Brugeravatar
LadyFox
Indlæg: 4152
Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
Kort karma: 427
Geografisk sted: Kbh
Likede indlæg: 6090

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf LadyFox » 21. aug 2016, 11:44

Fru Sunshine skrev:Hvad kan man bruge en kæmpe squash til, ud over kage, boller og fyld i kødsovsen?

Vegetarfrikadeller.
1
I don't mean to be a diva, but some days you wake up and you're Barbara Streisand.
Brugeravatar
Bøtte
Indlæg: 2438
Tilmeldt: 12. aug 2015, 12:04
Kort karma: 528
Likede indlæg: 2495

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Bøtte » 21. aug 2016, 11:59

Fru Sunshine skrev:Hvad kan man bruge en kæmpe squash til, ud over kage, boller og fyld i kødsovsen?


Frikadeller :)
1
S :lun:
V :lun:
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 1570
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 192
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 3456

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 21. aug 2016, 12:06

Lykke skrev:
HappyPaww skrev:
Lykke skrev:Hvad er din bedste opskrift med blåmuslinger/linemuslinger?
Hvad spiser I til som fungerer godt?


Jeg synes de er allerbedst klassiske:

Svits et hakket løg og et par fed hvidløg i en stor gryde. Tilføj grove grøntsager - personligt er jeg glad for gulerødder og fennikel.
Når der er god varme på smider muslingerne ned hurtigt. På med låget og ryst gryden lidt. Efter et par minutter tilsættes et par glas hvidvin og nogle krydderurter (timian er godt). Lad muslingerne dampe færdigt (5 minutters tid - endelig ikke for længe).

Herefter kan de spises som de er, men som regel tager jeg muslingerne op med en hulske, og Koger suppen op med en deciliter fløde.

Hæld suppen tilbage over muslingerne og server med godt brød og resten af vinen :savl:

Total livret...!


Tak! Det vil jeg prøve så!


Du vil ikke fortryde :D Det er så nemt og hurtigt - og billigt endda, men så også total luksushyggemad
2
Lykke
Indlæg: 1091
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 45
Likede indlæg: 721

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lykke » 21. aug 2016, 12:12

^ Ja lige nu har de økologiske linemuslinger i fakta til 30/35 kr.

Nu er der hvidvin på køl og en dej over til at lave et olivenbrød til.
1
Brugeravatar
Æble
Indlæg: 925
Tilmeldt: 5. jan 2016, 18:26
Kort karma: 169
Likede indlæg: 893

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Æble » 21. aug 2016, 12:37

Fru Sunshine skrev:Hvad kan man bruge en kæmpe squash til, ud over kage, boller og fyld i kødsovsen?


I skiver på grillen. Derefter en dressing med hvidløg, olivenolie, balsamico, sukker og salt mens de stadig er lune. Drys med feta på toppen. Lækkert tilbehør til fx en steg eller bøffer.
2
Brugeravatar
Kommodedyret
Indlæg: 1687
Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
Kort karma: 447
Likede indlæg: 3309

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Kommodedyret » 21. aug 2016, 12:39

En god men billig parmesan til at putte i pesto?
0
Stop hoarding nuts, budgies! You don't even like them!
Brugeravatar
Kommodedyret
Indlæg: 1687
Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
Kort karma: 447
Likede indlæg: 3309

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Kommodedyret » 21. aug 2016, 12:41

Fru Sunshine skrev:Hvad kan man bruge en kæmpe squash til, ud over kage, boller og fyld i kødsovsen?


Måske til squashspaghetti/palæospaghetti.
1
Stop hoarding nuts, budgies! You don't even like them!
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 7848
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1019
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9242

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 21. aug 2016, 13:05

Tak. Den er så stor, at jeg er lige ved at tro, at det hele kan afprøves :lol:
1
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
mulledit
Indlæg: 378
Tilmeldt: 15. sep 2015, 08:08
Kort karma: 22
Likede indlæg: 313

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf mulledit » 22. aug 2016, 06:34

Fru Sunshine skrev:Hvad kan man bruge en kæmpe squash til, ud over kage, boller og fyld i kødsovsen?



Kylling i tern brunes på panden, squash, løg og hvidløg kommes ved, når løgene er klare kommes fløde - mælk eller hvad man lyster på. Masser af friskkværnet peber og revet parmesan ost. Evt, lidt salt. Serveres til pasta. Mums
1
Bøllen 08.06.2010 :love:

Billen 22.07.2014 :love:
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 1570
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 192
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 3456

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 22. aug 2016, 06:43

Kommodedyret skrev:En god men billig parmesan til at putte i pesto?

Synes at den grønne Grana Padano, som nok fås billigst i Netto, er helt fin til hverdagsbehov :)
0
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 2200
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 232
Likede indlæg: 2504

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 22. aug 2016, 08:08

Lykke skrev:^ Ja lige nu har de økologiske linemuslinger i fakta til 30/35 kr.

Nu er der hvidvin på køl og en dej over til at lave et olivenbrød til.


Hvordan laver du olivenbrød? :)
0
Heaven is a place on earth :jule:
Brugeravatar
Kommodedyret
Indlæg: 1687
Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
Kort karma: 447
Likede indlæg: 3309

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Kommodedyret » 22. aug 2016, 10:33

HappyPaww skrev:
Kommodedyret skrev:En god men billig parmesan til at putte i pesto?

Synes at den grønne Grana Padano, som nok fås billigst i Netto, er helt fin til hverdagsbehov :)


Tror også at det bliver den, den er det sikre valg :)
0
Stop hoarding nuts, budgies! You don't even like them!
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 2077
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 179
Likede indlæg: 2390

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Juki » 22. aug 2016, 13:06

Jeg har nogle skiveskårne champignoner, stadig emballage, men udløbsdatoen var d. 15. og 16. august. Umiddelbart ser de fine ud, men kan de min stadig bruges når de skal steges?

Lugtetricket virker ikke helt med champignon, synes jeg, da de altid lugter jordslåede/sært.
0
I like big beards and I cannot lie
Billede
Lykke
Indlæg: 1091
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 45
Likede indlæg: 721

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lykke » 22. aug 2016, 13:34

Pandesteg skrev:
Lykke skrev:^ Ja lige nu har de økologiske linemuslinger i fakta til 30/35 kr.

Nu er der hvidvin på køl og en dej over til at lave et olivenbrød til.


Hvordan laver du olivenbrød? :)


Det er en opskrift af Meyer. Det er faktisk bare en brøddej/franskbrødsdej med spelt, som man ruller ud som en kanelsnegl. Hvor man kommer et lag af oliventapenade på.
Det kan virkelig anbefales!
0

Tilbage til "Mad og drikke"