Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Maoam
Indlæg: 703
Tilmeldt: 28. sep 2015, 10:26
Kort karma: 70
Likede indlæg: 813

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Maoam » 16. okt 2015, 12:18

FitBrideToBE skrev:Jeg prøver lige her... Kan jeg lave en kage KUN med æggeblomme? Fordi jeg skal have brugt en rest, og så tænkte jeg på at lave en a la brownie kage, hvor jeg lavede æggesnaps på blommerne og brugte det som base?


:gruble:


Du kan også lave kagecreme til fyld i en kage. Det kan også bruges til lækker chokolade mousse, hvor kagecreme blandes med smeltet chokolade og vendes med flødeskum.

Eller bare spise det med en ske :genert: :savl:
Senest rettet af Maoam 16. okt 2015, 12:41, rettet i alt 1 gang.
0
Love, love, peace, peace :pompom:
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 4812
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 256
Likede indlæg: 4264

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Flora » 16. okt 2015, 12:24

^ eller lave bearnaise/hollandaise :love:
0
Debattens sødeste :engel:
FitBrideToBE
Likede indlæg: 268

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf FitBrideToBE » 16. okt 2015, 16:04

Tak for de gode råd !! Det blev nu til en fyldig og syndig brownie, og det fungerede perfekt :gogo:

Den med kagecremen lyder ellers god ;)
1
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 7836
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1017
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9225

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 20. okt 2015, 11:28

Hvad stiller man op med sådan et romanesco-hoved?
Jeg kan igenigen ikke nå at få det spist, og gemalen er for en gangs skyld ( :rulle: ) udenlands.

Jeg har forresten også et rødt spidskål, som jeg skal have gjort et eller andet ved.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Vira
Indlæg: 1616
Tilmeldt: 12. aug 2015, 08:45
Kort karma: 498
Likede indlæg: 1910

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Vira » 20. okt 2015, 14:42

Har et glas tikka masala hvordan bruger i det? og hvor længe kan det holde sig når det er åbnet?

Der står godt nok begge dele på etiketten men med så små bogstaver at jeg ikke kan læse det
0
I'm not limited edition, I'm weird.
Brugeravatar
Maoam
Indlæg: 703
Tilmeldt: 28. sep 2015, 10:26
Kort karma: 70
Likede indlæg: 813

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Maoam » 20. okt 2015, 17:05

Frkvira skrev:Har et glas tikka masala hvordan bruger i det? og hvor længe kan det holde sig når det er åbnet?

Der står godt nok begge dele på etiketten men med så små bogstaver at jeg ikke kan læse det


Prøv at tage et billede og zoome ind på det.
1
Love, love, peace, peace :pompom:
Brugeravatar
Vira
Indlæg: 1616
Tilmeldt: 12. aug 2015, 08:45
Kort karma: 498
Likede indlæg: 1910

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Vira » 20. okt 2015, 17:09

Maoam skrev:
Frkvira skrev:Har et glas tikka masala hvordan bruger i det? og hvor længe kan det holde sig når det er åbnet?

Der står godt nok begge dele på etiketten men med så små bogstaver at jeg ikke kan læse det


Prøv at tage et billede og zoome ind på det.

Det har jeg faktisk gjort men det blev noget juks. Kan være jeg gør et forsøg mere :)
0
I'm not limited edition, I'm weird.
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 2489
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 251
Likede indlæg: 3558

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 23. okt 2015, 11:25

Altså, jeg er nødt til, at høre I kloge madhoveder herinde.
Jeg har læst en del om bønnefritter. Frosne bønner vendt i enten olie eller smeltet smør og drysset med lidt flagesalt. Smidt i ovnen og så ellers bages i et stykke tid.
Det siges, at de smager lige så godt som almindelige Pommes frites. Gør de så det?

Jeg elsker bønner og vi får dem tit som tilbehør til kød af forskellig art, men jeg kunne altså godt tænke mig, at smage dem som fritter.
0
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 4812
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 256
Likede indlæg: 4264

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Flora » 23. okt 2015, 11:55

Lemonella skrev:Altså, jeg er nødt til, at høre I kloge madhoveder herinde.
Jeg har læst en del om bønnefritter. Frosne bønner vendt i enten olie eller smeltet smør og drysset med lidt flagesalt. Smidt i ovnen og så ellers bages i et stykke tid.
Det siges, at de smager lige så godt som almindelige Pommes frites. Gør de så det?

Jeg elsker bønner og vi får dem tit som tilbehør til kød af forskellig art, men jeg kunne altså godt tænke mig, at smage dem som fritter.


Jeg synes de smager fantastisk. Om de smager lige så godt som pommes frites er jo en smagssag. Det er to forskellige smage jo, men jeg spiser i hvert fald tit bønnefritter i stedet for pommes frites og savner ikke pommes fritterne. Så herfra kan de godt anbefales :)
1
Debattens sødeste :engel:
Brugeravatar
Kommodedyret
Indlæg: 1686
Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
Kort karma: 447
Likede indlæg: 3309

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Kommodedyret » 23. okt 2015, 15:58

Hvor lang tid efter åbning kan en bag-in-box mon holde sig?
Er der forskel på rød og hvid i holdbarhed?
Betyder køleskab noget?

:gruble:
0
Stop hoarding nuts, budgies! You don't even like them!
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 7836
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1017
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9225

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 23. okt 2015, 23:29

Lemonella skrev:Altså, jeg er nødt til, at høre I kloge madhoveder herinde.
Jeg har læst en del om bønnefritter. Frosne bønner vendt i enten olie eller smeltet smør og drysset med lidt flagesalt. Smidt i ovnen og så ellers bages i et stykke tid.
Det siges, at de smager lige så godt som almindelige Pommes frites. Gør de så det?

Jeg elsker bønner og vi får dem tit som tilbehør til kød af forskellig art, men jeg kunne altså godt tænke mig, at smage dem som fritter.

Det smager vildt godt, men slet ikke i nærheden af pommes frites.
5
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Sorenspige
Indlæg: 1458
Tilmeldt: 29. sep 2015, 06:34
Kort karma: 215
Likede indlæg: 1016

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Sorenspige » 24. okt 2015, 18:30

Jeg kan rigtig godt lide bønne-fritter, og det kan min mand også. Men de smager altså ikke ligesom pomfritter.
4
Brugeravatar
Ally
Indlæg: 813
Tilmeldt: 2. sep 2015, 18:25
Kort karma: 120
Likede indlæg: 1059

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Ally » 24. okt 2015, 18:45

Sorenspige skrev:Jeg kan rigtig godt lide bønne-fritter, og det kan min mand også. Men de smager altså ikke ligesom pomfritter.

@Sorenspige, jeg er SÅ enig med dig.
0
Brugeravatar
Ally
Indlæg: 813
Tilmeldt: 2. sep 2015, 18:25
Kort karma: 120
Likede indlæg: 1059

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Ally » 24. okt 2015, 18:49

Fru Sunshine skrev:Hvad stiller man op med sådan et romanesco-hoved?
Jeg kan igenigen ikke nå at få det spist, og gemalen er for en gangs skyld ( :rulle: ) udenlands.

Jeg købte et romansco-hoved for et par uger siden. Lavede noget wokhalløj, hvor det blev skåret i mindre buketter og blev blandet sammen med andre grøntsager. Smagte fint, lidt á la blomkål uden dog at have samme smag som blomkål, der for øvrigt smager rigtig godt. Synes jeg.

:D

Fik du brugt det røde spidskål?
1
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 7836
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1017
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9225

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 24. okt 2015, 19:32

Ally skrev:
Fru Sunshine skrev:Hvad stiller man op med sådan et romanesco-hoved?
Jeg kan igenigen ikke nå at få det spist, og gemalen er for en gangs skyld ( :rulle: ) udenlands.

Jeg købte et romansco-hoved for et par uger siden. Lavede noget wokhalløj, hvor det blev skåret i mindre buketter og blev blandet sammen med andre grøntsager. Smagte fint, lidt á la blomkål uden dog at have samme smag som blomkål, der for øvrigt smager rigtig godt. Synes jeg.

:D

Fik du brugt det røde spidskål?

Jeg dampede romanescoet, og så spiste min mand det. Jeg kan altså ikke lide det, hvis det ikke er råt.

Det halve af det røde spidskål blev strimlet og spist med lidt rapsolie og balsamico blandet med rosmarinsalt.
Den anden halvdel ligger stadig og venter.
1
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.

Tilbage til "Mad og drikke"