Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 2714
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 277
Likede indlæg: 3871

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 31. aug 2016, 10:16

Daine skrev:Jeg skal på et tidspunkt i gang med at lave nogle gryderetter med oksekød til at putte i fryseren, så jeg har nem og hurtig aftensmad. Men i stort set alle retter skal der champignon i og jeg kan ikke fordrage det! Kan jeg erstatte dem med noget andet? Jeg tænkte på bare at udelade dem, men de giver vel en eller anden form for smag til retten der så vil mangle?
En kollega foreslog at jeg puttede perleløg (fra frost) i, i stedet for. Jeg elsker løg, så det ville være fint med mig, men retten må jo heller ikke smage af ren løg.

Et alternativ ville jo være at putte champignon i, og så sidde og fiske dem fra når jeg skal spise. Men det er jo lidt spild af penge, der skal ofte temmelig meget i :genert:


Min kæreste kan ikke fordrage champignon. Så da jeg en dag skulle lave mørbradgryde, hvor jeg normalt kommer champignon i, havde jeg ikke købt nogen.
Normalt skærer jeg dem ud i kvarter. Så er de store nok til, at han kan pille dem fra og give dem til mig. :) Men underligt nok, kiggede han på mig mens vi spiste og spurgte om jeg havde ændret på opskrifte. Jeg svarede, at jeg bare havde undladt champignonerne. Han spiste videre og sagde, at det skam smagte dejligt. Der manglede bare et eller andet.

Her for nyligt, da jeg igen lavede mørbradgryde, svitsede jeg champignonerne og gav dem en ordentlig omgang med min stavblender og kom det meget findelte mos i gryderetten.
Kæresten sagde, at han undrede sig over, at det smagte som det skulle, men han kunne ikke se nogen champignon.
Så måtte jeg jo fortælle, hvad jeg havde gjort. Han spiste videre og kunne faktisk godt lide det.
Så måske det var en idé.

Det virker bare lidt underligt, at smagen af champignon, virker godt sammen med resten af retten. Specielt, hvis folk ikke bryder sig om dem. :)
Jeg elsker svampe af alle slags og ville være rigtig ked af det, hvis jeg skulle undvære mine dejlige markchampignon i mørbradgryden. Det behøver jeg så ikke mere. :D

Jeg forstår så ikke, at folk siger, at champignon ikke smager af noget. Så må det vist være fordi de køber de der hvide champignon og ikke krydrer dem rigtigt. Jeg bruger altid de mørke markchampignon og krydrer dem godt. Så smager de himmelsk.... hvis man altså kan lide dem. :lol:
0
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
Rapfisk
Indlæg: 2955
Tilmeldt: 20. aug 2015, 16:27
Kort karma: 570
Likede indlæg: 4527

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Rapfisk » 31. aug 2016, 10:45

Falstria skrev:
Rapfisk skrev:Nogen bud på en hverdagsvin (rød)? Den må gerne have skruelåg (don't ask), må gerne smage godt og passe til pizza.


Skovtur? :-D


Sunrise er fin til det meste :) fra flaske som fra pap.

Date, hvor konceptet er pizza og dårlig rødvin, men den må jo gerne være lidt god, selv om den ser dårlig ud :fløjt:
1
Søger job inden for projektledelse, sekretariat, politik eller andet, man kan bruge et skarpt hoved til. Skriv PB :blomst:
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 5549
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 760
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 7435

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Daine » 31. aug 2016, 11:15

Lemonella skrev:
Daine skrev:Jeg skal på et tidspunkt i gang med at lave nogle gryderetter med oksekød til at putte i fryseren, så jeg har nem og hurtig aftensmad. Men i stort set alle retter skal der champignon i og jeg kan ikke fordrage det! Kan jeg erstatte dem med noget andet? Jeg tænkte på bare at udelade dem, men de giver vel en eller anden form for smag til retten der så vil mangle?
En kollega foreslog at jeg puttede perleløg (fra frost) i, i stedet for. Jeg elsker løg, så det ville være fint med mig, men retten må jo heller ikke smage af ren løg.

Et alternativ ville jo være at putte champignon i, og så sidde og fiske dem fra når jeg skal spise. Men det er jo lidt spild af penge, der skal ofte temmelig meget i :genert:


Min kæreste kan ikke fordrage champignon. Så da jeg en dag skulle lave mørbradgryde, hvor jeg normalt kommer champignon i, havde jeg ikke købt nogen.
Normalt skærer jeg dem ud i kvarter. Så er de store nok til, at han kan pille dem fra og give dem til mig. :) Men underligt nok, kiggede han på mig mens vi spiste og spurgte om jeg havde ændret på opskrifte. Jeg svarede, at jeg bare havde undladt champignonerne. Han spiste videre og sagde, at det skam smagte dejligt. Der manglede bare et eller andet.

Her for nyligt, da jeg igen lavede mørbradgryde, svitsede jeg champignonerne og gav dem en ordentlig omgang med min stavblender og kom det meget findelte mos i gryderetten.
Kæresten sagde, at han undrede sig over, at det smagte som det skulle, men han kunne ikke se nogen champignon.
Så måtte jeg jo fortælle, hvad jeg havde gjort. Han spiste videre og kunne faktisk godt lide det.
Så måske det var en idé.

Det virker bare lidt underligt, at smagen af champignon, virker godt sammen med resten af retten. Specielt, hvis folk ikke bryder sig om dem. :)
Jeg elsker svampe af alle slags og ville være rigtig ked af det, hvis jeg skulle undvære mine dejlige markchampignon i mørbradgryden. Det behøver jeg så ikke mere. :D

Jeg forstår så ikke, at folk siger, at champignon ikke smager af noget. Så må det vist være fordi de køber de der hvide champignon og ikke krydrer dem rigtigt. Jeg bruger altid de mørke markchampignon og krydrer dem godt. Så smager de himmelsk.... hvis man altså kan lide dem. :lol:


Det var måske en ide at prøve at blende dem :gruble: Det er mest konsistensen på tilberedte champignon/svampe jeg ikke kan med. I min mund er de bare bløde og fedtede og ulækre :genert: Og så har jeg det meget meget svært med lugten, når de feks smørsteges på panden. Min far elsker det, men jeg er seriøst ved at kaste op af lugten. Men gryderetter hvor der er svampe i, kan jeg sagtens spise, bare jeg kan få lov til at pille dem fra.
Men blendetingen lyder smart. Mon jeg bare kan købe glas-svampe og så blende dem sammen med den væde de ligger i? Så går der ikke noget til spilde - og jeg slipper for at ordne friske svampe. Som jeg vist forestiller mig er mega besværligt :D
0
Der er to mænd i verden, der bestandig krydser min vej, den ene er ham jeg elsker, den anden elsker mig.
Den ene er i en natlig drøm, der bor i mit mørke sind, den anden står ved mit hjertes dør, jeg lukker ham aldrig ind.
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 2714
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 277
Likede indlæg: 3871

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 31. aug 2016, 11:24

^Jeg tror sagtens du kan købe champignon på glas. Jeg bryder mig ikke meget om dem, men kan du lide dem, er det dem du skal bruge. :)
Jeg synes så heller ikke det er specielt besværligt, at ordne champinon. :D
1
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 5273
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 277
Likede indlæg: 4825

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Flora » 31. aug 2016, 11:31

Man kan få friske champignon hvor roden er skåret af. Så skal de bare lige skylles og skæres i den form du nu skal bruge dem i. Man kan endda få dem skiveskårede og vaskede, så de bare skal direkte i retten.

Champignon på glas kan selvfølgelig fint bruges hvis man kan lide dem. Det var bare for lige at påpege det ikke behøver at være besværligt med de friske :)
1
Debattens sødeste :engel:
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 1676
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 206
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 3748

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 31. aug 2016, 11:40

Daine skrev:Jeg skal på et tidspunkt i gang med at lave nogle gryderetter med oksekød til at putte i fryseren, så jeg har nem og hurtig aftensmad. Men i stort set alle retter skal der champignon i og jeg kan ikke fordrage det! Kan jeg erstatte dem med noget andet? Jeg tænkte på bare at udelade dem, men de giver vel en eller anden form for smag til retten der så vil mangle?
En kollega foreslog at jeg puttede perleløg (fra frost) i, i stedet for. Jeg elsker løg, så det ville være fint med mig, men retten må jo heller ikke smage af ren løg.

Et alternativ ville jo være at putte champignon i, og så sidde og fiske dem fra når jeg skal spise. Men det er jo lidt spild af penge, der skal ofte temmelig meget i :genert:


Gulerod, Pastinak, Selleri, Persillerod o.lign. grove rodfrugter er gode i den type gryderetter :)
1
Brugeravatar
Falstria
Indlæg: 1402
Tilmeldt: 18. aug 2016, 02:07
Kort karma: 97
Likede indlæg: 583

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Falstria » 31. aug 2016, 16:56

Rapfisk skrev:Date, hvor konceptet er pizza og dårlig rødvin, men den må jo gerne være lidt god, selv om den ser dårlig ud :fløjt:


Jeg er en af dem der let kan synes at ellers fine franske vine smager virkelig dårligt og foretrækker ofte de blendede produkter fra australien, chile og sydafrika, der går man aldrig helt galt i byen :)
0
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 2468
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 263
Likede indlæg: 2847

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 1. sep 2016, 07:55

Når der står på et produkt, at det "kan indeholde spor af nødder/mælk/æg" el. lign., betyder det så at produktet er produceret i et lokale hvor der også er produceret noget, der indeholder æg/mælk/whatever eller betyder det, at der har været mere direkte kontakt?
0
Heaven is a place on earth :jule:
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 2468
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 263
Likede indlæg: 2847

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 1. sep 2016, 07:57

Jeg har fundet en opskrift, hvor man bruger ikke-udblødte kikærter til en vegetarburger. Man udbløder dem ikke, men koger dem bare i 1 minut, hvorefter de blendes med de øvrige ingredienser. Der ringer af en eller anden grund en alarmklokke hos mig, kan man godt bare bruge ikke-udblødte kikærter? Udbløder man dem ikke for at udtrække nogle toksiner/giftstoffer eller er jeg helt gal på den?
0
Heaven is a place on earth :jule:
Brugeravatar
Sangius
Indlæg: 1506
Tilmeldt: 30. jan 2016, 19:49
Kort karma: 131
Likede indlæg: 2364

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Sangius » 1. sep 2016, 08:00

Pandesteg skrev:Jeg har fundet en opskrift, hvor man bruger ikke-udblødte kikærter til en vegetarburger. Man udbløder dem ikke, men koger dem bare i 1 minut, hvorefter de blendes med de øvrige ingredienser. Der ringer af en eller anden grund en alarmklokke hos mig, kan man godt bare bruge ikke-udblødte kikærter? Udbløder man dem ikke for at udtrække nogle toksiner/giftstoffer eller er jeg helt gal på den?


"Det kan give diarré, voldsomt ondt i maven og voldsomme opkastninger i op mod fire timer. I de fleste tilfælde går det over af sig selv i løbet af en dag"

Så det kommer vel an på hvor tidspresset du er når maden skal laves, og hvad du skal den dag bagefter :D

http://www.dr.dk/levnu/mad/kog-lige-kikaerterne-ogsaa

EDIT - det ser dog ud til at det er kogningen der er nødvendig, og ikke det at sætte dem i blød. Men 1 minut virker af meget lidt.
Senest rettet af Sangius 1. sep 2016, 08:02, rettet i alt 1 gang.
1
Frk._Strawberry
Indlæg: 351
Tilmeldt: 17. sep 2015, 17:45
Kort karma: 49
Likede indlæg: 429

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Frk._Strawberry » 1. sep 2016, 08:01

Pandesteg skrev:Når der står på et produkt, at det "kan indeholde spor af nødder/mælk/æg" el. lign., betyder det så at produktet er produceret i et lokale hvor der også er produceret noget, der indeholder æg/mælk/whatever eller betyder det, at der har været mere direkte kontakt?


Maskinerne der er brugt til at fremstille produktet, bruges formentlig også til at fremstille ting med nødder osv., og kan derfor indeholde spor af det..
1
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 2468
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 263
Likede indlæg: 2847

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 4. sep 2016, 20:00

Jeg har købt en dåse chipotlepebre i adobo-sauce. Hvad kan jeg bruge den til? Noget uden kød/animalske produkter, da jeg spiser vegansk. Tænkte på noget god dip/dyppelse måske?
0
Heaven is a place on earth :jule:
Brugeravatar
KitKat
Indlæg: 179
Tilmeldt: 15. sep 2015, 05:43
Kort karma: 135
Geografisk sted: Vestjylland
Likede indlæg: 635
Kontakt:

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf KitKat » 7. sep 2016, 09:29

Lemonella skrev:
Lemonella skrev:
KitKat skrev:
Lemonella skrev:Jeg ville også bage knækbrød af det. Giv det en tur i en minihakker eller brug en stavblender, hvis du gerne vil have det lidt mindre groft. Tilsæt så lidt rugmel og olie og rul det fladt ud og udstik det til runde knækbrød, eller skær det ud i firkanter.
Så er det bare, at bage det.


Altså bare blendet studenter-snack-mix med lidt rugmel og olie, ikke andet, rullet fladt og sat i ovnen? :genert:


Ja faktisk. Der skal nok også lidt vand i. Bare så dejen føles som en tyk grød. Og måske lidt salt, hvis man føler for det. :)
Så bare i ovnen i en 15-20 min. Varmluft 160 grader.


Kom til, at tænke på der nok skal en teskefuld bagepulver i. Det er ikke altid jeg husker det, men det bliver en lille smule "luftigere", hvis man husker det. :D


Nu fik jeg prøvet det her, og altså... der er plads til forbedring :fløjt:
De blev lidt bløde, så jeg har nok puttet for lidt mel eller for meget olie i, det justerer jeg til næste gang.

Og så tænkte jeg på, om man mon kan erstatte olien med lidt udblødte chiafrø for at få lidt ekstra protein i (så det nærmest bliver små måltider)
Lyder det meget dumt? :genert:
0
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 2714
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 277
Likede indlæg: 3871

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 7. sep 2016, 09:54

KitKat skrev:
Lemonella skrev:
Lemonella skrev:
KitKat skrev:
Lemonella skrev:Jeg ville også bage knækbrød af det. Giv det en tur i en minihakker eller brug en stavblender, hvis du gerne vil have det lidt mindre groft. Tilsæt så lidt rugmel og olie og rul det fladt ud og udstik det til runde knækbrød, eller skær det ud i firkanter.
Så er det bare, at bage det.


Altså bare blendet studenter-snack-mix med lidt rugmel og olie, ikke andet, rullet fladt og sat i ovnen? :genert:


Ja faktisk. Der skal nok også lidt vand i. Bare så dejen føles som en tyk grød. Og måske lidt salt, hvis man føler for det. :)
Så bare i ovnen i en 15-20 min. Varmluft 160 grader.


Kom til, at tænke på der nok skal en teskefuld bagepulver i. Det er ikke altid jeg husker det, men det bliver en lille smule "luftigere", hvis man husker det. :D


Nu fik jeg prøvet det her, og altså... der er plads til forbedring :fløjt:
De blev lidt bløde, så jeg har nok puttet for lidt mel eller for meget olie i, det justerer jeg til næste gang.

Og så tænkte jeg på, om man mon kan erstatte olien med lidt udblødte chiafrø for at få lidt ekstra protein i (så det nærmest bliver små måltider)
Lyder det meget dumt? :genert:


Næ, det lyder bestemt ikke dumt og det tror jeg faktisk godt du kan. :)
Der findes opskrifter på knækbrød med chiafrø.
http://www.madbanditten.dk/2014/09/06/chia-knaekbroed/
1
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 2468
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 263
Likede indlæg: 2847

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 7. sep 2016, 10:50

Nogen der har en riskoger og vil dele ud af deres erfaringer?
0
Heaven is a place on earth :jule:

Tilbage til "Mad og drikke"