Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 1668
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 206
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 3731

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 8. sep 2016, 19:20

Spjaerten skrev:Læg sammen lørdag. Ville ikke lade det stå i 2 dage samlet, tænker der kan udvikle sig eet mange bakterier.
Helt ok med sovsen på køl som så lige koges op.

Det nåede jeg også frem til, og har fået gjort plads i køleskabet til den gigantiske gryde :lol:
1
Brugeravatar
Filipai
Indlæg: 1114
Tilmeldt: 4. sep 2015, 06:04
Kort karma: 241
Likede indlæg: 1505

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Filipai » 8. sep 2016, 20:10

Spjaerten skrev:Læg sammen lørdag. Ville ikke lade det stå i 2 dage samlet, tænker der kan udvikle sig eet mange bakterier.
Helt ok med sovsen på køl som så lige koges op.


Ville du koge sovsen op først, før du lagde lasagnen sammen? Hvorfor? Bliver den ikke varm i ovnen :genert:
0
Brugeravatar
Spjaerten
Indlæg: 2268
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:58
Kort karma: 560
Likede indlæg: 1765

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Spjaerten » 8. sep 2016, 20:15

Filipai skrev:
Spjaerten skrev:Læg sammen lørdag. Ville ikke lade det stå i 2 dage samlet, tænker der kan udvikle sig eet mange bakterier.
Helt ok med sovsen på køl som så lige koges op.


Ville du koge sovsen op først, før du lagde lasagnen sammen? Hvorfor? Bliver den ikke varm i ovnen :genert:


Spørgsmålet er bare om sovsen blir gennemvarm (sikrer alle bakterier der måtte opstå er væk) når den samtidig skal bage. Ved det faktisk ikke, tænkte bare at koge op ihvertfald ville sikre det
Men skal ikke gøre mig klog på det
0
Tryk på * :slem:
Brugeravatar
Filipai
Indlæg: 1114
Tilmeldt: 4. sep 2015, 06:04
Kort karma: 241
Likede indlæg: 1505

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Filipai » 8. sep 2016, 20:18

Spjaerten skrev:
Filipai skrev:
Spjaerten skrev:Læg sammen lørdag. Ville ikke lade det stå i 2 dage samlet, tænker der kan udvikle sig eet mange bakterier.
Helt ok med sovsen på køl som så lige koges op.


Ville du koge sovsen op først, før du lagde lasagnen sammen? Hvorfor? Bliver den ikke varm i ovnen :genert:


Spørgsmålet er bare om sovsen blir gennemvarm (sikrer alle bakterier der måtte opstå er væk) når den samtidig skal bage. Ved det faktisk ikke, tænkte bare at koge op ihvertfald ville sikre det
Men skal ikke gøre mig klog på det


Jeg ved faktisk ikke hvad kold kødsovs i ovn i 30-60 minutter i ovn, når op på af kernetemperatur. Tænkte bare det kunne være noget med at pladerne ikke blev bagt, som jeg ikke havde overvejet.

Havde bare aldrig tænkt på at varme kødsovsen igen :D
0
Brugeravatar
Falstria
Indlæg: 1398
Tilmeldt: 18. aug 2016, 02:07
Kort karma: 97
Likede indlæg: 581

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Falstria » 8. sep 2016, 21:31

Filipai skrev:
Spjaerten skrev:
Filipai skrev:
Spjaerten skrev:Læg sammen lørdag. Ville ikke lade det stå i 2 dage samlet, tænker der kan udvikle sig eet mange bakterier.
Helt ok med sovsen på køl som så lige koges op.


Ville du koge sovsen op først, før du lagde lasagnen sammen? Hvorfor? Bliver den ikke varm i ovnen :genert:


Spørgsmålet er bare om sovsen blir gennemvarm (sikrer alle bakterier der måtte opstå er væk) når den samtidig skal bage. Ved det faktisk ikke, tænkte bare at koge op ihvertfald ville sikre det
Men skal ikke gøre mig klog på det


Jeg ved faktisk ikke hvad kold kødsovs i ovn i 30-60 minutter i ovn, når op på af kernetemperatur. Tænkte bare det kunne være noget med at pladerne ikke blev bagt, som jeg ikke havde overvejet.

Havde bare aldrig tænkt på at varme kødsovsen igen :D


Det er altid inde i midten af fadet at det ikke bliver gennemvarmet ved bagning, så det kan et opkog jo ændre samt nedbringe bagetiden måske?
1
Brugeravatar
Filipai
Indlæg: 1114
Tilmeldt: 4. sep 2015, 06:04
Kort karma: 241
Likede indlæg: 1505

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Filipai » 8. sep 2016, 21:37

Falstria skrev:
Det er altid inde i midten af fadet at det ikke bliver gennemvarmet ved bagning, så det kan et opkog jo ændre samt nedbringe bagetiden måske?


Min lasagne er i hvertfald over 65 grader i midten, når jeg bager, men det kan godt være det ikke når det, når kødsovsen er kold, for så er det jo i hvertfald meget smart at koge den op.
0
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 2448
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 262
Likede indlæg: 2812

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 9. sep 2016, 06:44

Kan man genopvarme ris i en riskoger? :gruble:
0
Heaven is a place on earth :jule:
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 2696
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 275
Likede indlæg: 3865

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 9. sep 2016, 07:05

Pandesteg skrev:Kan man genopvarme ris i en riskoger? :gruble:


Jeg plejer, at bruge rester af ris til stegte ris og så bliver de virkelig varmet igennem. Der er nemlig noget med en bakterie i ris som man skal passe på.
Jeg tror nok jeg ville varme dem op i en sjat vand i microovnen og sørge for, at risene virkelig er varmet op til over 80 grader.
0
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 2448
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 262
Likede indlæg: 2812

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 9. sep 2016, 07:29

Lemonella skrev:
Pandesteg skrev:Kan man genopvarme ris i en riskoger? :gruble:


Jeg plejer, at bruge rester af ris til stegte ris og så bliver de virkelig varmet igennem. Der er nemlig noget med en bakterie i ris som man skal passe på.
Jeg tror nok jeg ville varme dem op i en sjat vand i microovnen og sørge for, at risene virkelig er varmet op til over 80 grader.


Jeg har desværre ingen mikroovn. Tror jeg tager chancen og prøver at varme den i riskogeren med lidt vand ved. Plejer bare at lune dem lidt i en gryde, så tvivler på jeg nogensinde før har fået dem op over 80 grader.
0
Heaven is a place on earth :jule:
Brugeravatar
mulledit
Indlæg: 423
Tilmeldt: 15. sep 2015, 08:08
Kort karma: 22
Likede indlæg: 338

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf mulledit » 9. sep 2016, 08:05

Pandesteg skrev:
mulledit skrev:
Pandesteg skrev:Jeg kikkede lige bag på en pose brune ris, da jeg var i supermarked forleden og der stod 1 del ris til 2 dele vand. Så det prøver jeg i aften. Er meget spændt! :D


Du skal bruge mindre vand, jeg ville prøve med 1 del ris til 1,5 dl vand.. Max


Jeg brugte 2 dl ris til 3 dl vand og de blev perfekte! :gogo: altså bortset fra at de brændte på :gruble:


Altså brændte sådan rigtig på??? eller at de bare sad lidt fast i bunden.

Nogen typer er svære i riskoger, jeg hår oplevet det med de grovere ristyper. Nogen gange har jeg slået riskogeren fra og så bare ladet dem trække.
0
Bøllen 08.06.2010 :love:

Billen 22.07.2014 :love:
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 2448
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 262
Likede indlæg: 2812

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 9. sep 2016, 08:14

mulledit skrev:
Pandesteg skrev:
mulledit skrev:
Pandesteg skrev:Jeg kikkede lige bag på en pose brune ris, da jeg var i supermarked forleden og der stod 1 del ris til 2 dele vand. Så det prøver jeg i aften. Er meget spændt! :D


Du skal bruge mindre vand, jeg ville prøve med 1 del ris til 1,5 dl vand.. Max


Jeg brugte 2 dl ris til 3 dl vand og de blev perfekte! :gogo: altså bortset fra at de brændte på :gruble:


Altså brændte sådan rigtig på??? eller at de bare sad lidt fast i bunden.

Nogen typer er svære i riskoger, jeg hår oplevet det med de grovere ristyper. Nogen gange har jeg slået riskogeren fra og så bare ladet dem trække.

Brændt på var måske så meget sagt, men de var lidt brune i kanten i den ene side og havde ligesom klumpet sig sammen... Det var nemlig brune ris - jeg overvejede også selv at slå den fra, da jeg synes de virkede færdige, men det ved jeg så til næste gang :gogo:

Og så er det måske ikke verdens bedste kvalitet riskoger, da jeg bare købte den billigste de havde :D
0
Heaven is a place on earth :jule:
Muspel
Indlæg: 716
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 97
Likede indlæg: 1324

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Muspel » 22. sep 2016, 20:00

Jeg skal holde fødselsdag for 7 veninder, og er helt ideforladt.

Det er en hverdagsaften, så det skal ikke være for besværligt (ingen simreretter) - og jeg prøver at undgå hvedemel.
Jeg er her nu: ....
Noget med fisk? Eller noget lækkert sundt tilbehør til en steg?

Håber nogen kan hjælpe?
0
Brugeravatar
dykkersild
Indlæg: 1230
Tilmeldt: 14. aug 2015, 07:25
Kort karma: 139
Likede indlæg: 1700

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf dykkersild » 23. sep 2016, 07:51

Muspel skrev:Jeg skal holde fødselsdag for 7 veninder, og er helt ideforladt.

Det er en hverdagsaften, så det skal ikke være for besværligt (ingen simreretter) - og jeg prøver at undgå hvedemel.
Jeg er her nu: ....
Noget med fisk? Eller noget lækkert sundt tilbehør til en steg?

Håber nogen kan hjælpe?


Hvad med en blomkålssuppe til forret - den kan laves dagen før.

Et glas bobler og lidt lækre nødder når de kommer og så lakselasagne - jeg plejer at lave denne:
http://www.2gangeomugen.dk/index.php?id ... wUid%5D=28

Dessert - en god hjemmelavet brownie (skal laves dagen før) og et par gode kugler is eller bare en kop kaffe/te
Denne her opskrift er god:
https://anneauchocolat.dk/kager/brownie ... chokolade/
2
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 1668
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 206
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 3731

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 23. sep 2016, 09:21

Rakel skrev:Cremecheese? Smøreost? Det står i en dansk opskrift.

Philadelphia
1
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 1668
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 206
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 3731

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 23. sep 2016, 12:52

Rakel skrev:
HappyPaww skrev:
Rakel skrev:Cremecheese? Smøreost? Det står i en dansk opskrift.

Philadelphia


Hmm ja det er vel svaret. Det hat vi vist ikke fået før.


Jeg bruger faktisk friskost/flødeost i ret mange retter - udover selvfølgelig cheesecake o.lign. :)

Det fungerer rigtig godt og giver en god syrlig/cremet smag.
0

Tilbage til "Mad og drikke"