Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Lykke
Indlæg: 2021
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 90
Likede indlæg: 1572

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lykke » 23. sep 2016, 20:21

Muspel skrev:
Spjaerten skrev:
Muspel skrev:
dykkersild skrev:
Muspel skrev:Jeg skal holde fødselsdag for 7 veninder, og er helt ideforladt.

Det er en hverdagsaften, så det skal ikke være for besværligt (ingen simreretter) - og jeg prøver at undgå hvedemel.
Jeg er her nu: ....
Noget med fisk? Eller noget lækkert sundt tilbehør til en steg?

Håber nogen kan hjælpe?


Hvad med en blomkålssuppe til forret - den kan laves dagen før.

Et glas bobler og lidt lækre nødder når de kommer og så lakselasagne - jeg plejer at lave denne:
http://www.2gangeomugen.dk/index.php?id ... wUid%5D=28

Dessert - en god hjemmelavet brownie (skal laves dagen før) og et par gode kugler is eller bare en kop kaffe/te
Denne her opskrift er god:
https://anneauchocolat.dk/kager/brownie ... chokolade/


Tak for forslag. Men lakselasagne er hvis svær at lave uden hvedemel (i pladerne)

Lækker brownie! Den bliver gemt ...


Jeg vil ikke kalde mig selv kræsen men lige præcis blomkål og fisk der er skjult kan jeg ikke li. Så sådan noget ville jeg også lige ha styr på inden jeg lavede sådan en menu


Jeg kan faktisk ikke selv lide blomkål :forvirret2:
Men ellers tak for rådet- det er dog meget tætte veninder, hvor jeg har helt styr på, hvem der kan lide hvad :)

Flere forslag tages i mod med kyshånd - bare hovedret. Resten har jeg tjek på :)


Jeg lavede dahl sidst jeg havde veninder på besøg. Med chutney, raita og naanbrød til og så sådan nogle rejechips med forskellig smag.
Det var virkelig et hit. Det er nemt og billigt at lave.
0
Brugeravatar
Ficus
Indlæg: 1172
Tilmeldt: 17. jul 2016, 06:49
Kort karma: 96
Likede indlæg: 1260

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Ficus » 25. sep 2016, 08:34

Hvad bruger man nakkefilet(svin) til, udover pulled pork?

Min kæreste fik lov at stå for at købe kød ind til på onsdag, hvor vi skal have gæster og jeg skulle nok have præciseret indkøbslisten lidt mere :-D Havde håbet på en oksesteg af en art.

Google siger mig at det er det man bruger til PP. Det har jeg heller aldrig prøvet at lave :genert:

Så hvis det er min eneste mulighed, hvad er så den bedste og nemmeste opskrift? Og skal man have en... stegeso? hedder den ikke det?
0
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 3877
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 353
Likede indlæg: 5384

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 25. sep 2016, 08:57

Du kan sagtens lave pulled pork i ovnen. Sæt stegen i ovnen på 110 grader klokken 7:00 om morgenen (efter, at den har marineret hele natten). Tag den ud igen ved 17:00/18:00 tiden.
Jeg bruger en stor stegepose, hvor jeg lige klipper et lille hul i den øverste spids (stegen er lagt i posen, så spidserne vender op og ned).
Jeg bruger den her opskrift til rub.

https://gastromand.dk/opskrift-pulled-p ... tur-grill/
1
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 2189
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 290
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 5100

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 25. sep 2016, 12:23

Du kan også bare stege den som en hel steg - det bliver lækkert og saftigt, men der er en del fedt de fleste nok skærer fra. Men det smager godt!
2
OberstNasig
Indlæg: 477
Tilmeldt: 19. feb 2016, 21:10
Kort karma: 60
Likede indlæg: 633

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf OberstNasig » 26. sep 2016, 22:35

Jeg har lavet marmelade og den er blevet alt, alt for tynd, så jeg varmede den op igen og måtte faktisk op på det tredobbelte af den røde melatin, end anvist på pakken. Men nu synes jeg, at det har fået en mærkelig eftersmag. Nærmest sådan lidt kemisk, brændende smag og fornemmelse på tungen. Er der noget om snakken?
0
Brugeravatar
Mi55y
Indlæg: 2092
Tilmeldt: 14. aug 2015, 07:16
Kort karma: 244
Geografisk sted: Århus med bolleÅ
Likede indlæg: 3927

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Mi55y » 3. okt 2016, 09:52

Jeg skal lave jerk chicken. Nogen der ved, om man nogle steder i Århus kan købe sig til færdigblandet jamaican jerk-krydderi?
0
Frisk på brætspil i Midtjylland? viewtopic.php?f=50&t=7064

Frisk på at prøve en sjov og anderledes holdsport i Århus? Tjek Kin-Ball ud - gratis 4 første træninger :)
Allmost_Famous
Indlæg: 956
Tilmeldt: 12. aug 2016, 18:37
Kort karma: 136
Likede indlæg: 2686

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Allmost_Famous » 4. okt 2016, 12:54

Hvis nu man skal lave en stor portion frikadeller, kan man så bruge medisterfars? Det er på tilbud til det halve af hakket svinekød, og jeg har gode erfaringer med at bruge det til kødboller. Men hvad siger I?
Jeg skal forberede en hulens masse mad, så lave gærder et sted eller to, vil ikke være dårligt :lol:
0
:lol:

Stofbind sælges: viewtopic.php?f=58&t=4479
Brugeravatar
thomassneum
Indlæg: 1100
Tilmeldt: 13. aug 2015, 11:23
Kort karma: 74
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 912

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf thomassneum » 4. okt 2016, 12:59

Bliver smølfer blå i hoved, hvis de holder vejret :sarkasme:
0
Med bov skal man mad lave, men...
Allmost_Famous
Indlæg: 956
Tilmeldt: 12. aug 2016, 18:37
Kort karma: 136
Likede indlæg: 2686

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Allmost_Famous » 4. okt 2016, 13:12

thomassneum skrev:Bliver smølfer blå i hoved, hvis de holder vejret :sarkasme:

Har du tænkt dig at indfange og tilberede smølfer? Ellers passer dit spørgsmål ikke umiddelbart ind her.
0
:lol:

Stofbind sælges: viewtopic.php?f=58&t=4479
Lykke
Indlæg: 2021
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 90
Likede indlæg: 1572

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lykke » 4. okt 2016, 13:28

Allmost_Famous skrev:Hvis nu man skal lave en stor portion frikadeller, kan man så bruge medisterfars? Det er på tilbud til det halve af hakket svinekød, og jeg har gode erfaringer med at bruge det til kødboller. Men hvad siger I?
Jeg skal forberede en hulens masse mad, så lave gærder et sted eller to, vil ikke være dårligt :lol:


Jeg ved ikke hvilken type medister, men sådan en økofætter synes jeg slet ikke ville fungere. Det fungerede ikke for mig, kødet var ikke farsagtigt nok til det. Det var en fra Rema.
0
Brugeravatar
thomassneum
Indlæg: 1100
Tilmeldt: 13. aug 2015, 11:23
Kort karma: 74
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 912

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf thomassneum » 4. okt 2016, 13:41

Allmost_Famous skrev:
thomassneum skrev:Bliver smølfer blå i hoved, hvis de holder vejret :sarkasme:

Har du tænkt dig at indfange og tilberede smølfer? Ellers passer dit spørgsmål ikke umiddelbart ind her.


Det her er jo netop "tråden til de små spørgsmål". ;)

(Edit)

Ah!.. i madforummet.. Det så jeg ikke. sorry! :nej:
0
Med bov skal man mad lave, men...
Brugeravatar
Falstria
Indlæg: 2757
Tilmeldt: 18. aug 2016, 02:07
Kort karma: 326
Likede indlæg: 1446

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Falstria » 4. okt 2016, 19:56

Allmost_Famous skrev:Hvis nu man skal lave en stor portion frikadeller, kan man så bruge medisterfars? Det er på tilbud til det halve af hakket svinekød, og jeg har gode erfaringer med at bruge det til kødboller. Men hvad siger I?
Jeg skal forberede en hulens masse mad, så lave gærder et sted eller to, vil ikke være dårligt :lol:


Det burde snildt kunne bruges :) Det svinder nok noget mere, men du laver vel også test deller først :)
0
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 6901
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 383
Likede indlæg: 7220

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Flora » 6. okt 2016, 16:49

Jeg har en uåbnet pakke hakket oksekød liggende i køleskabet som havde mindst-holdbar-til-dato i går. Tror I ikke godt jeg kan vente med at bruge den til i morgen? Eller er det for langt over dato? :gruble:
0
Debattens sødeste :engel:
Brugeravatar
Spjaerten
Indlæg: 3162
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:58
Kort karma: 907
Likede indlæg: 2824

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Spjaerten » 6. okt 2016, 17:07

Flora skrev:Jeg har en uåbnet pakke hakket oksekød liggende i køleskabet som havde mindst-holdbar-til-dato i går. Tror I ikke godt jeg kan vente med at bruge den til i morgen? Eller er det for langt over dato? :gruble:


Jeg ville lugte til det og lugter det fint, bruge det.
3
Tryk på * :slem:
Brugeravatar
Annione
Indlæg: 2278
Tilmeldt: 11. aug 2015, 21:23
Kort karma: 370
Likede indlæg: 3398
Kontakt:

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Annione » 10. okt 2016, 08:05

Flora skrev:Jeg har en uåbnet pakke hakket oksekød liggende i køleskabet som havde mindst-holdbar-til-dato i går. Tror I ikke godt jeg kan vente med at bruge den til i morgen? Eller er det for langt over dato? :gruble:


Jeg ved at spørgsmålet ikke længere er relevant - men skulle andre have samme spørgsmål, så svarer jeg lige her.
Hakket kød har en holdbarhed på 24 timer. Er det MAP pakket så kan det, pga. luftens sammensætning holde sig en smule længere. Men grunden til at hakket kød ikke kan holde sig særligt længe er, at der er voldsomt mange bakterier i kødet efter få timer. Sådan uhyggeligt mange bakterier, at man slet ikke anbefaler at spise det efter 24 timer. Opformeringen sker langsommere i MAP pakket, men den sker stadig. Jeg ville ikke røre det med en ildtang dagen efter udløb - og slet ikke 2 dage efter.
3

Tilbage til "Mad og drikke"