Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Filipai
Indlæg: 1045
Tilmeldt: 4. sep 2015, 06:04
Kort karma: 231
Likede indlæg: 1407

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Filipai » 8. sep 2016, 21:37

Falstria skrev:
Det er altid inde i midten af fadet at det ikke bliver gennemvarmet ved bagning, så det kan et opkog jo ændre samt nedbringe bagetiden måske?


Min lasagne er i hvertfald over 65 grader i midten, når jeg bager, men det kan godt være det ikke når det, når kødsovsen er kold, for så er det jo i hvertfald meget smart at koge den op.
0
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 2200
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 232
Likede indlæg: 2504

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 9. sep 2016, 06:44

Kan man genopvarme ris i en riskoger? :gruble:
0
Heaven is a place on earth :jule:
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 2501
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 251
Likede indlæg: 3574

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 9. sep 2016, 07:05

Pandesteg skrev:Kan man genopvarme ris i en riskoger? :gruble:


Jeg plejer, at bruge rester af ris til stegte ris og så bliver de virkelig varmet igennem. Der er nemlig noget med en bakterie i ris som man skal passe på.
Jeg tror nok jeg ville varme dem op i en sjat vand i microovnen og sørge for, at risene virkelig er varmet op til over 80 grader.
0
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 2200
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 232
Likede indlæg: 2504

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 9. sep 2016, 07:29

Lemonella skrev:
Pandesteg skrev:Kan man genopvarme ris i en riskoger? :gruble:


Jeg plejer, at bruge rester af ris til stegte ris og så bliver de virkelig varmet igennem. Der er nemlig noget med en bakterie i ris som man skal passe på.
Jeg tror nok jeg ville varme dem op i en sjat vand i microovnen og sørge for, at risene virkelig er varmet op til over 80 grader.


Jeg har desværre ingen mikroovn. Tror jeg tager chancen og prøver at varme den i riskogeren med lidt vand ved. Plejer bare at lune dem lidt i en gryde, så tvivler på jeg nogensinde før har fået dem op over 80 grader.
0
Heaven is a place on earth :jule:
Brugeravatar
mulledit
Indlæg: 378
Tilmeldt: 15. sep 2015, 08:08
Kort karma: 22
Likede indlæg: 313

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf mulledit » 9. sep 2016, 08:05

Pandesteg skrev:
mulledit skrev:
Pandesteg skrev:Jeg kikkede lige bag på en pose brune ris, da jeg var i supermarked forleden og der stod 1 del ris til 2 dele vand. Så det prøver jeg i aften. Er meget spændt! :D


Du skal bruge mindre vand, jeg ville prøve med 1 del ris til 1,5 dl vand.. Max


Jeg brugte 2 dl ris til 3 dl vand og de blev perfekte! :gogo: altså bortset fra at de brændte på :gruble:


Altså brændte sådan rigtig på??? eller at de bare sad lidt fast i bunden.

Nogen typer er svære i riskoger, jeg hår oplevet det med de grovere ristyper. Nogen gange har jeg slået riskogeren fra og så bare ladet dem trække.
0
Bøllen 08.06.2010 :love:

Billen 22.07.2014 :love:
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 2200
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 232
Likede indlæg: 2504

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 9. sep 2016, 08:14

mulledit skrev:
Pandesteg skrev:
mulledit skrev:
Pandesteg skrev:Jeg kikkede lige bag på en pose brune ris, da jeg var i supermarked forleden og der stod 1 del ris til 2 dele vand. Så det prøver jeg i aften. Er meget spændt! :D


Du skal bruge mindre vand, jeg ville prøve med 1 del ris til 1,5 dl vand.. Max


Jeg brugte 2 dl ris til 3 dl vand og de blev perfekte! :gogo: altså bortset fra at de brændte på :gruble:


Altså brændte sådan rigtig på??? eller at de bare sad lidt fast i bunden.

Nogen typer er svære i riskoger, jeg hår oplevet det med de grovere ristyper. Nogen gange har jeg slået riskogeren fra og så bare ladet dem trække.

Brændt på var måske så meget sagt, men de var lidt brune i kanten i den ene side og havde ligesom klumpet sig sammen... Det var nemlig brune ris - jeg overvejede også selv at slå den fra, da jeg synes de virkede færdige, men det ved jeg så til næste gang :gogo:

Og så er det måske ikke verdens bedste kvalitet riskoger, da jeg bare købte den billigste de havde :D
0
Heaven is a place on earth :jule:
Muspel
Indlæg: 659
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 92
Likede indlæg: 1201

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Muspel » 22. sep 2016, 20:00

Jeg skal holde fødselsdag for 7 veninder, og er helt ideforladt.

Det er en hverdagsaften, så det skal ikke være for besværligt (ingen simreretter) - og jeg prøver at undgå hvedemel.
Jeg er her nu: ....
Noget med fisk? Eller noget lækkert sundt tilbehør til en steg?

Håber nogen kan hjælpe?
0
Brugeravatar
dykkersild
Indlæg: 1177
Tilmeldt: 14. aug 2015, 07:25
Kort karma: 133
Likede indlæg: 1640

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf dykkersild » 23. sep 2016, 07:51

Muspel skrev:Jeg skal holde fødselsdag for 7 veninder, og er helt ideforladt.

Det er en hverdagsaften, så det skal ikke være for besværligt (ingen simreretter) - og jeg prøver at undgå hvedemel.
Jeg er her nu: ....
Noget med fisk? Eller noget lækkert sundt tilbehør til en steg?

Håber nogen kan hjælpe?


Hvad med en blomkålssuppe til forret - den kan laves dagen før.

Et glas bobler og lidt lækre nødder når de kommer og så lakselasagne - jeg plejer at lave denne:
http://www.2gangeomugen.dk/index.php?id ... wUid%5D=28

Dessert - en god hjemmelavet brownie (skal laves dagen før) og et par gode kugler is eller bare en kop kaffe/te
Denne her opskrift er god:
https://anneauchocolat.dk/kager/brownie ... chokolade/
2
Rakel
Indlæg: 2999
Tilmeldt: 13. aug 2015, 20:27
Kort karma: 423
Likede indlæg: 3114

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Rakel » 23. sep 2016, 09:12

Cremecheese? Smøreost? Det står i en dansk opskrift.
0
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 1570
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 192
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 3457

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 23. sep 2016, 09:21

Rakel skrev:Cremecheese? Smøreost? Det står i en dansk opskrift.

Philadelphia
2
Rakel
Indlæg: 2999
Tilmeldt: 13. aug 2015, 20:27
Kort karma: 423
Likede indlæg: 3114

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Rakel » 23. sep 2016, 09:23

HappyPaww skrev:
Rakel skrev:Cremecheese? Smøreost? Det står i en dansk opskrift.

Philadelphia


Hmm ja det er vel svaret. Det hat vi vist ikke fået før.
0
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 1570
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 192
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 3457

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 23. sep 2016, 12:52

Rakel skrev:
HappyPaww skrev:
Rakel skrev:Cremecheese? Smøreost? Det står i en dansk opskrift.

Philadelphia


Hmm ja det er vel svaret. Det hat vi vist ikke fået før.


Jeg bruger faktisk friskost/flødeost i ret mange retter - udover selvfølgelig cheesecake o.lign. :)

Det fungerer rigtig godt og giver en god syrlig/cremet smag.
0
Rakel
Indlæg: 2999
Tilmeldt: 13. aug 2015, 20:27
Kort karma: 423
Likede indlæg: 3114

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Rakel » 23. sep 2016, 12:53

HappyPaww skrev:
Rakel skrev:
HappyPaww skrev:
Rakel skrev:Cremecheese? Smøreost? Det står i en dansk opskrift.

Philadelphia


Hmm ja det er vel svaret. Det hat vi vist ikke fået før.


Jeg bruger faktisk friskost/flødeost i ret mange retter - udover selvfølgelig cheesecake o.lign. :)

Det fungerer rigtig godt og giver en god syrlig/cremet smag.


Jeg fandt en laktosefri variant i Tesco så nu må det prøves :)
0
Muspel
Indlæg: 659
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 92
Likede indlæg: 1201

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Muspel » 23. sep 2016, 14:10

dykkersild skrev:
Muspel skrev:Jeg skal holde fødselsdag for 7 veninder, og er helt ideforladt.

Det er en hverdagsaften, så det skal ikke være for besværligt (ingen simreretter) - og jeg prøver at undgå hvedemel.
Jeg er her nu: ....
Noget med fisk? Eller noget lækkert sundt tilbehør til en steg?

Håber nogen kan hjælpe?


Hvad med en blomkålssuppe til forret - den kan laves dagen før.

Et glas bobler og lidt lækre nødder når de kommer og så lakselasagne - jeg plejer at lave denne:
http://www.2gangeomugen.dk/index.php?id ... wUid%5D=28

Dessert - en god hjemmelavet brownie (skal laves dagen før) og et par gode kugler is eller bare en kop kaffe/te
Denne her opskrift er god:
https://anneauchocolat.dk/kager/brownie ... chokolade/


Tak for forslag. Men lakselasagne er hvis svær at lave uden hvedemel (i pladerne)

Lækker brownie! Den bliver gemt ...
0
Rakel
Indlæg: 2999
Tilmeldt: 13. aug 2015, 20:27
Kort karma: 423
Likede indlæg: 3114

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Rakel » 23. sep 2016, 14:16

Muspel skrev:
dykkersild skrev:
Muspel skrev:Jeg skal holde fødselsdag for 7 veninder, og er helt ideforladt.

Det er en hverdagsaften, så det skal ikke være for besværligt (ingen simreretter) - og jeg prøver at undgå hvedemel.
Jeg er her nu: ....
Noget med fisk? Eller noget lækkert sundt tilbehør til en steg?

Håber nogen kan hjælpe?


Hvad med en blomkålssuppe til forret - den kan laves dagen før.

Et glas bobler og lidt lækre nødder når de kommer og så lakselasagne - jeg plejer at lave denne:
http://www.2gangeomugen.dk/index.php?id ... wUid%5D=28

Dessert - en god hjemmelavet brownie (skal laves dagen før) og et par gode kugler is eller bare en kop kaffe/te
Denne her opskrift er god:
https://anneauchocolat.dk/kager/brownie ... chokolade/


Tak for forslag. Men lakselasagne er hvis svær at lave uden hvedemel (i pladerne)

Lækker brownie! Den bliver gemt ...


Du kan sagtens få glutenfri lasagneplader.
2

Tilbage til "Mad og drikke"