Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Spjaerten
Indlæg: 2517
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:58
Kort karma: 673
Likede indlæg: 2060

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Spjaerten » 6. okt 2016, 17:07

Flora skrev:Jeg har en uåbnet pakke hakket oksekød liggende i køleskabet som havde mindst-holdbar-til-dato i går. Tror I ikke godt jeg kan vente med at bruge den til i morgen? Eller er det for langt over dato? :gruble:


Jeg ville lugte til det og lugter det fint, bruge det.
3
Tryk på * :slem:
Brugeravatar
Annione
Indlæg: 1946
Tilmeldt: 11. aug 2015, 21:23
Kort karma: 317
Likede indlæg: 2905
Kontakt:

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Annione » 10. okt 2016, 08:05

Flora skrev:Jeg har en uåbnet pakke hakket oksekød liggende i køleskabet som havde mindst-holdbar-til-dato i går. Tror I ikke godt jeg kan vente med at bruge den til i morgen? Eller er det for langt over dato? :gruble:


Jeg ved at spørgsmålet ikke længere er relevant - men skulle andre have samme spørgsmål, så svarer jeg lige her.
Hakket kød har en holdbarhed på 24 timer. Er det MAP pakket så kan det, pga. luftens sammensætning holde sig en smule længere. Men grunden til at hakket kød ikke kan holde sig særligt længe er, at der er voldsomt mange bakterier i kødet efter få timer. Sådan uhyggeligt mange bakterier, at man slet ikke anbefaler at spise det efter 24 timer. Opformeringen sker langsommere i MAP pakket, men den sker stadig. Jeg ville ikke røre det med en ildtang dagen efter udløb - og slet ikke 2 dage efter.
3
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 5552
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 304
Likede indlæg: 5165

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Flora » 10. okt 2016, 10:08

Annione skrev:
Flora skrev:Jeg har en uåbnet pakke hakket oksekød liggende i køleskabet som havde mindst-holdbar-til-dato i går. Tror I ikke godt jeg kan vente med at bruge den til i morgen? Eller er det for langt over dato? :gruble:


Jeg ved at spørgsmålet ikke længere er relevant - men skulle andre have samme spørgsmål, så svarer jeg lige her.
Hakket kød har en holdbarhed på 24 timer. Er det MAP pakket så kan det, pga. luftens sammensætning holde sig en smule længere. Men grunden til at hakket kød ikke kan holde sig særligt længe er, at der er voldsomt mange bakterier i kødet efter få timer. Sådan uhyggeligt mange bakterier, at man slet ikke anbefaler at spise det efter 24 timer. Opformeringen sker langsommere i MAP pakket, men den sker stadig. Jeg ville ikke røre det med en ildtang dagen efter udløb - og slet ikke 2 dage efter.


Hmm, jeg endte faktisk med at spise kødet 2 dage over MHT-datoen. Det lugtede fint og smagte fint og jeg er ikke blevet syg af det. Men en anden gang holder jeg mig inden for MHT-datoen så. Tak for info :)
1
Debattens sødeste :engel:
Frk._Strawberry
Indlæg: 359
Tilmeldt: 17. sep 2015, 17:45
Kort karma: 51
Likede indlæg: 437

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Frk._Strawberry » 10. okt 2016, 11:22

Annione skrev:
Flora skrev:Jeg har en uåbnet pakke hakket oksekød liggende i køleskabet som havde mindst-holdbar-til-dato i går. Tror I ikke godt jeg kan vente med at bruge den til i morgen? Eller er det for langt over dato? :gruble:


Jeg ved at spørgsmålet ikke længere er relevant - men skulle andre have samme spørgsmål, så svarer jeg lige her.
Hakket kød har en holdbarhed på 24 timer. Er det MAP pakket så kan det, pga. luftens sammensætning holde sig en smule længere. Men grunden til at hakket kød ikke kan holde sig særligt længe er, at der er voldsomt mange bakterier i kødet efter få timer. Sådan uhyggeligt mange bakterier, at man slet ikke anbefaler at spise det efter 24 timer. Opformeringen sker langsommere i MAP pakket, men den sker stadig. Jeg ville ikke røre det med en ildtang dagen efter udløb - og slet ikke 2 dage efter.


Hvad så hvis man fryser kødet?
0
Brugeravatar
Annione
Indlæg: 1946
Tilmeldt: 11. aug 2015, 21:23
Kort karma: 317
Likede indlæg: 2905
Kontakt:

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Annione » 10. okt 2016, 11:23

Frk._Strawberry skrev:
Annione skrev:
Flora skrev:Jeg har en uåbnet pakke hakket oksekød liggende i køleskabet som havde mindst-holdbar-til-dato i går. Tror I ikke godt jeg kan vente med at bruge den til i morgen? Eller er det for langt over dato? :gruble:


Jeg ved at spørgsmålet ikke længere er relevant - men skulle andre have samme spørgsmål, så svarer jeg lige her.
Hakket kød har en holdbarhed på 24 timer. Er det MAP pakket så kan det, pga. luftens sammensætning holde sig en smule længere. Men grunden til at hakket kød ikke kan holde sig særligt længe er, at der er voldsomt mange bakterier i kødet efter få timer. Sådan uhyggeligt mange bakterier, at man slet ikke anbefaler at spise det efter 24 timer. Opformeringen sker langsommere i MAP pakket, men den sker stadig. Jeg ville ikke røre det med en ildtang dagen efter udløb - og slet ikke 2 dage efter.


Hvad så hvis man fryser kødet?


Det er stadig 24 i tøet tilstand. Men frysningen "pauser" bakteriers opformering.
2
Brugeravatar
Tilly
Indlæg: 281
Tilmeldt: 14. aug 2015, 15:01
Kort karma: 28
Likede indlæg: 389

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Tilly » 12. okt 2016, 05:26

Jeg lavede en madtærte i går aftes og glemte den på køkkenbordet i nat, så der har den stået ca. 11 timer. Der er diverse grøntsager, bacon, cremefraiche og æg i. Ville I turde at spise den eller er jeg nødt til at smide den ud?
0
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 2629
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 296
Likede indlæg: 3082

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 12. okt 2016, 06:41

Tilly skrev:Jeg lavede en madtærte i går aftes og glemte den på køkkenbordet i nat, så der har den stået ca. 11 timer. Der er diverse grøntsager, bacon, cremefraiche og æg i. Ville I turde at spise den eller er jeg nødt til at smide den ud?


Jeg ville ikke turde spise den.
1
Heaven is a place on earth :jule:
Brugeravatar
Mi55y
Indlæg: 1665
Tilmeldt: 14. aug 2015, 07:16
Kort karma: 209
Geografisk sted: Århus med bolleÅ
Likede indlæg: 3140

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Mi55y » 12. okt 2016, 10:19

Jeg skal lave en gryderet, hvor der skal en dåse kokosmælk i - kan man stadig godt koge risene i kokosmælk, eller bliver det mon for meget kokos? Jeg har aldrig prøvet at lave kokosris før, så jeg er i tvivl...
0
Frisk på brætspil i Midtjylland? viewtopic.php?f=5&t=5802

Frisk på at prøve en sjov og anderledes holdsport i Århus? Tjek Kin-Ball ud - gratis 4 første træninger :)
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 2925
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 301
Likede indlæg: 4112

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 12. okt 2016, 10:23

Mi55y skrev:Jeg skal lave en gryderet, hvor der skal en dåse kokosmælk i - kan man stadig godt koge risene i kokosmælk, eller bliver det mon for meget kokos? Jeg har aldrig prøvet at lave kokosris før, så jeg er i tvivl...


Jeg ville ikke være bange for, at få for meget kokossmag. De fleste dåser med kokosmælk er, i min verden, så lette i smagen, at jeg også ville koge risene i kokosmælk.

Det handler jo nok om smag og behag og jeg elsker kokos. :)
1
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
Mi55y
Indlæg: 1665
Tilmeldt: 14. aug 2015, 07:16
Kort karma: 209
Geografisk sted: Århus med bolleÅ
Likede indlæg: 3140

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Mi55y » 12. okt 2016, 10:30

Lemonella skrev:
Jeg ville ikke være bange for, at få for meget kokossmag. De fleste dåser med kokosmælk er, i min verden, så lette i smagen, at jeg også ville koge risene i kokosmælk.

Det handler jo nok om smag og behag og jeg elsker kokos. :)


Super, så behøver jeg ikke at være nervøs!
1
Frisk på brætspil i Midtjylland? viewtopic.php?f=5&t=5802

Frisk på at prøve en sjov og anderledes holdsport i Århus? Tjek Kin-Ball ud - gratis 4 første træninger :)
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 3420
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 285
Likede indlæg: 4781

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Persnikedy » 15. okt 2016, 17:09

http://www.hjemmet.dk/Mad/kogebog/Ugens ... -marcipan/

Jeg har et spørgsmål til denne påskrift jeg simpethen ikke kan regne ud.

Læg appelsinerne i en gryde med koldt vand og giv dem et opkog. Skru ned og lad dem simre i 10 min. Tag dem op og lad dem afkøle

Mener de så hele appelsiner eller i skiver eller?

Jeg har aldrig læst sådan noget i en opskrift før så jeg er lidt :forvirret:
0
Fab-Yule-Ous
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 5552
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 304
Likede indlæg: 5165

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Flora » 15. okt 2016, 17:30

Persnikedy skrev:http://www.hjemmet.dk/Mad/kogebog/Ugens-lakkeri-Skon-saftig-appelsinkage-med-marcipan/

Jeg har et spørgsmål til denne påskrift jeg simpethen ikke kan regne ud.

Læg appelsinerne i en gryde med koldt vand og giv dem et opkog. Skru ned og lad dem simre i 10 min. Tag dem op og lad dem afkøle

Mener de så hele appelsiner eller i skiver eller?

Jeg har aldrig læst sådan noget i en opskrift før så jeg er lidt :forvirret:


Når der i punkt 2 står skær appelsinerne i kvarter og kør dem til mos i en foodprocessor, så vil jeg mene at appelsinerne skal koges hele.
0
Debattens sødeste :engel:
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 3420
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 285
Likede indlæg: 4781

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Persnikedy » 15. okt 2016, 17:31

Flora skrev:
Når der i punkt 2 står skær appelsinerne i kvarter og kør dem til mos i en foodprocessor, så vil jeg mene at appelsinerne skal koges hele.



Med skral og det hele?... det lyder bare så sært i mine øre :tie:
0
Fab-Yule-Ous
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 5552
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 304
Likede indlæg: 5165

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Flora » 15. okt 2016, 17:33

Persnikedy skrev:
Flora skrev:
Når der i punkt 2 står skær appelsinerne i kvarter og kør dem til mos i en foodprocessor, så vil jeg mene at appelsinerne skal koges hele.



Med skral og det hele?... det lyder bare så sært i mine øre :tie:


Nej, jeg tror de skal skrælles først, derefter have et opkog og derefter skæres i kvarter og moses i foodprocessoren. Det er i hvert fald sådan jeg ville gøre det :)
0
Debattens sødeste :engel:
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 2629
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 296
Likede indlæg: 3082

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 15. okt 2016, 22:16

Persnikedy skrev:http://www.hjemmet.dk/Mad/kogebog/Ugens-lakkeri-Skon-saftig-appelsinkage-med-marcipan/

Jeg har et spørgsmål til denne påskrift jeg simpethen ikke kan regne ud.

Læg appelsinerne i en gryde med koldt vand og giv dem et opkog. Skru ned og lad dem simre i 10 min. Tag dem op og lad dem afkøle

Mener de så hele appelsiner eller i skiver eller?

Jeg har aldrig læst sådan noget i en opskrift før så jeg er lidt :forvirret:


Der står jo efterfølgende i opskriften, at appelsinerne skæres i kvarte og køres til mos i en foodprocesser. Så det giver sig selv, at det er hele appelsiner :) husk at købe øko.
0
Heaven is a place on earth :jule:

Tilbage til "Mad og drikke"