Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Maoam
Indlæg: 701
Tilmeldt: 28. sep 2015, 10:26
Kort karma: 70
Likede indlæg: 810

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Maoam » 4. nov 2015, 17:06

FitBrideToBE skrev:
Maoam skrev:Er der andre, der vil være med på at tynde ud i fryser og skabe i november? Vi er kun to personer og vores kummefryser er proppet :stoned: :lol:


Bum! Den kunne vi godt bruge at være med på :lol:

Vi har simpelthen så meget, og jeg er blevet svært træt af kød, så vores fryser bugner.. Jeg burde måske spørge herinde, når jeg skal ha' gang i fryserens kød.. Må man spørge om opskrifter i den her tråd ?? :)


Ja, bare spørg løs.

Jeg har brugt nogle timer i dag på at tælle, hvad der er i vores fryser, og skrive det ind i excel. Jeg gjorde det samme med alt det, vi har i køkkenskabene, for nogle uger siden. Vi har vildt meget mad! Nu har jeg et overblik og skal bruge det til at lave madplan.
0
Love, love, peace, peace :pompom:
Rakel
Indlæg: 2974
Tilmeldt: 13. aug 2015, 20:27
Kort karma: 418
Likede indlæg: 3082

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Rakel » 4. nov 2015, 17:56

http://www.mikkelsmadblog.dk/baconriste ... toffelmos/

Jeg har lavet den her opskrift med palmekål. Det var godt ;)
2
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 6037
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 1143
Likede indlæg: 6719

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Wizzze » 4. nov 2015, 18:04

Hvis mælkeprisen falder og falder, og der bliver produceret mere og mere mælk, hvordan kan det så være at hytteost er steget ca. 30% det sidste års tid?? :gruble:
0
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 7795
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1011
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9137

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 4. nov 2015, 18:32

Rakel skrev:http://www.mikkelsmadblog.dk/baconristede-rodfrugter-med-palmekal-og-aebler-tilbehor-til-fx-ristede-polser-med-kartoffelmos/

Jeg har lavet den her opskrift med palmekål. Det var godt ;)

Det lyder godt.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 4779
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 253
Likede indlæg: 4228

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Flora » 4. nov 2015, 20:21

Er der nogen der kender det der "oven på" topping? Det er sådan noget bær-agtigt noget til at putte på yoghurt f.eks.

Jeg har fået en bøtte fra nemlig, men jeg spiser ikke så meget yoghurt, så kan man bruge det til andet? Umiddelbart tænker jeg noget dessertagtigt, men kan ikke lige få en god ide :/
0
Debattens sødeste :engel:
Brugeravatar
Maoam
Indlæg: 701
Tilmeldt: 28. sep 2015, 10:26
Kort karma: 70
Likede indlæg: 810

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Maoam » 5. nov 2015, 15:38

Har I forslag og opskrifter med ribs? Jeg har 1,3 kg i fryseren, og jeg er egentlig ikke så glad for ribs.

Jeg har selv tænkt på ribssaft, rød grød og ribsgele.
0
Love, love, peace, peace :pompom:
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 6037
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 1143
Likede indlæg: 6719

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Wizzze » 5. nov 2015, 15:43

Maoam skrev:Har I forslag og opskrifter med ribs? Jeg har 1,3 kg i fryseren, og jeg er egentlig ikke så glad for ribs.

Jeg har selv tænkt på ribssaft, rød grød og ribsgele.


Ribsgele er rigtig godt at have til alle julens sovser og sæsonens fede retter.
2
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
Kommodedyret
Indlæg: 1678
Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
Kort karma: 446
Likede indlæg: 3302

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Kommodedyret » 6. nov 2015, 14:18

Jeg har et bæger philadelphia m krydderurter/hvidløg.

Kan man ikke bruge dette til noget spændende, andet end smørepålæg? Evt noget bagværk? :gruble:
0
Stop hoarding nuts, budgies! You don't even like them!
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 7795
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1011
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9137

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 6. nov 2015, 14:20

Kommodedyret skrev:Jeg har et bæger philadelphia m krydderurter/hvidløg.

Kan man ikke bruge dette til noget spændende, andet end smørepålæg? Evt noget bagværk? :gruble:

Jeg kan godt lide at røre det op med dåsetun, så det bliver til en slags tunmousse.
2
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Kommodedyret
Indlæg: 1678
Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
Kort karma: 446
Likede indlæg: 3302

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Kommodedyret » 6. nov 2015, 14:25

Fru Sunshine skrev:
Kommodedyret skrev:Jeg har et bæger philadelphia m krydderurter/hvidløg.

Kan man ikke bruge dette til noget spændende, andet end smørepålæg? Evt noget bagværk? :gruble:

Jeg kan godt lide at røre det op med dåsetun, så det bliver til en slags tunmousse.

Det var en god ide, eftersom jeg faktisk har et par dåser tun i skabet.
1
Stop hoarding nuts, budgies! You don't even like them!
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 2990
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 251
Likede indlæg: 4094

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Persnikedy » 6. nov 2015, 14:27

Kommodedyret skrev:Jeg har et bæger philadelphia m krydderurter/hvidløg.

Kan man ikke bruge dette til noget spændende, andet end smørepålæg? Evt noget bagværk? :gruble:


Jeg ved ikke om det tæller som bagværk.
Jeg plejer at bruge det til kyllingbryst eller filet. Kom salt og peber på kyllingefilen og brun af på panden, tag dem af og lad dem køle lidt. Smør dem med krydderosten (eventuelt med mere krydderier eller urter) og pak dem ind i butterdej og bag færdig i ovnen.
2
Fab-Yule-Ous
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 1558
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 192
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 3418

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 6. nov 2015, 14:27

Kommodedyret skrev:Jeg har et bæger philadelphia m krydderurter/hvidløg.

Kan man ikke bruge dette til noget spændende, andet end smørepålæg? Evt noget bagværk? :gruble:


Du kan bruge det til indbagte kyllingefileter fx.

Brun kyllingefilet, og læg på et stykke butterdej (stort nok til at det kan pakkes rundt om). Rist nogle hakkede champignong og bland med flødeosten, og læg ovenpå kyllingen. Pak butterdejen tæt omkring, prik nogle huller med en gaffel og pensl med æg. Bages ved 200 grader I ca. 20 minutter :)
2
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 2990
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 251
Likede indlæg: 4094

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Persnikedy » 6. nov 2015, 14:29

HappyPaww skrev:
Du kan bruge det til indbagte kyllingefileter fx.

Brun kyllingefilet, og læg på et stykke butterdej (stort nok til at det kan pakkes rundt om). Rist nogle hakkede champignong og bland med flødeosten, og læg ovenpå kyllingen. Pak butterdejen tæt omkring, prik nogle huller med en gaffel og pensl med æg. Bages ved 200 grader I ca. 20 minutter :)


2 sjæle, en tanke :-D
1
Fab-Yule-Ous
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 2467
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 249
Likede indlæg: 3508

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 6. nov 2015, 14:31

Kommodedyret skrev:Jeg har et bæger philadelphia m krydderurter/hvidløg.

Kan man ikke bruge dette til noget spændende, andet end smørepålæg? Evt noget bagværk? :gruble:


Du kan lave fyldt svinemørbrad med osten. Eventuelt tilsætte flere friske krydderurter. Omvikle den med parmaskine eller bacon og så ellers brune den på panden og stege den færdig i ovnen.
1
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 2157
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 229
Likede indlæg: 2462

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 6. nov 2015, 14:46

Hvilke krydderier putter I i, når I koger rødkål?
0
Heaven is a place on earth :jule:

Tilbage til "Mad og drikke"