Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Kommodedyret
Indlæg: 2052
Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
Kort karma: 523
Likede indlæg: 4128

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Kommodedyret » 6. nov 2015, 14:18

Jeg har et bæger philadelphia m krydderurter/hvidløg.

Kan man ikke bruge dette til noget spændende, andet end smørepålæg? Evt noget bagværk? :gruble:
0
Stop hoarding nuts, budgies! You don't even like them!
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 8403
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1114
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 10254

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 6. nov 2015, 14:20

Kommodedyret skrev:Jeg har et bæger philadelphia m krydderurter/hvidløg.

Kan man ikke bruge dette til noget spændende, andet end smørepålæg? Evt noget bagværk? :gruble:

Jeg kan godt lide at røre det op med dåsetun, så det bliver til en slags tunmousse.
2
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Kommodedyret
Indlæg: 2052
Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
Kort karma: 523
Likede indlæg: 4128

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Kommodedyret » 6. nov 2015, 14:25

Fru Sunshine skrev:
Kommodedyret skrev:Jeg har et bæger philadelphia m krydderurter/hvidløg.

Kan man ikke bruge dette til noget spændende, andet end smørepålæg? Evt noget bagværk? :gruble:

Jeg kan godt lide at røre det op med dåsetun, så det bliver til en slags tunmousse.

Det var en god ide, eftersom jeg faktisk har et par dåser tun i skabet.
1
Stop hoarding nuts, budgies! You don't even like them!
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 4529
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 390
Likede indlæg: 6614

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Persnikedy » 6. nov 2015, 14:27

Kommodedyret skrev:Jeg har et bæger philadelphia m krydderurter/hvidløg.

Kan man ikke bruge dette til noget spændende, andet end smørepålæg? Evt noget bagværk? :gruble:


Jeg ved ikke om det tæller som bagværk.
Jeg plejer at bruge det til kyllingbryst eller filet. Kom salt og peber på kyllingefilen og brun af på panden, tag dem af og lad dem køle lidt. Smør dem med krydderosten (eventuelt med mere krydderier eller urter) og pak dem ind i butterdej og bag færdig i ovnen.
2
Fab-Yule-Ous
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 2189
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 290
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 5100

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 6. nov 2015, 14:27

Kommodedyret skrev:Jeg har et bæger philadelphia m krydderurter/hvidløg.

Kan man ikke bruge dette til noget spændende, andet end smørepålæg? Evt noget bagværk? :gruble:


Du kan bruge det til indbagte kyllingefileter fx.

Brun kyllingefilet, og læg på et stykke butterdej (stort nok til at det kan pakkes rundt om). Rist nogle hakkede champignong og bland med flødeosten, og læg ovenpå kyllingen. Pak butterdejen tæt omkring, prik nogle huller med en gaffel og pensl med æg. Bages ved 200 grader I ca. 20 minutter :)
2
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 4529
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 390
Likede indlæg: 6614

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Persnikedy » 6. nov 2015, 14:29

HappyPaww skrev:
Du kan bruge det til indbagte kyllingefileter fx.

Brun kyllingefilet, og læg på et stykke butterdej (stort nok til at det kan pakkes rundt om). Rist nogle hakkede champignong og bland med flødeosten, og læg ovenpå kyllingen. Pak butterdejen tæt omkring, prik nogle huller med en gaffel og pensl med æg. Bages ved 200 grader I ca. 20 minutter :)


2 sjæle, en tanke :-D
1
Fab-Yule-Ous
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 3865
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 353
Likede indlæg: 5380

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 6. nov 2015, 14:31

Kommodedyret skrev:Jeg har et bæger philadelphia m krydderurter/hvidløg.

Kan man ikke bruge dette til noget spændende, andet end smørepålæg? Evt noget bagværk? :gruble:


Du kan lave fyldt svinemørbrad med osten. Eventuelt tilsætte flere friske krydderurter. Omvikle den med parmaskine eller bacon og så ellers brune den på panden og stege den færdig i ovnen.
1
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 3494
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 438
Likede indlæg: 4049

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 6. nov 2015, 14:46

Hvilke krydderier putter I i, når I koger rødkål?
0
I don't follow rules. I follow dogs. On Instagram.
Brugeravatar
MissBailey
Indlæg: 679
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:08
Kort karma: 39
Likede indlæg: 651

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf MissBailey » 6. nov 2015, 16:06

Kommodedyret skrev:Jeg har et bæger philadelphia m krydderurter/hvidløg.

Kan man ikke bruge dette til noget spændende, andet end smørepålæg? Evt noget bagværk? :gruble:


Bland det i en kartoffelmos, evt. med bacontern - og bag det 10-15min :love:
2
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 3865
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 353
Likede indlæg: 5380

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 6. nov 2015, 17:18

Pandesteg skrev:Hvilke krydderier putter I i, når I koger rødkål?


Udover ribssaft og ribsgelé, smider jeg som regel et par kryddernelliker i også.
0
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
Kommodedyret
Indlæg: 2052
Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
Kort karma: 523
Likede indlæg: 4128

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Kommodedyret » 6. nov 2015, 21:38

MissBailey skrev:
Kommodedyret skrev:Jeg har et bæger philadelphia m krydderurter/hvidløg.

Kan man ikke bruge dette til noget spændende, andet end smørepålæg? Evt noget bagværk? :gruble:


Bland det i en kartoffelmos, evt. med bacontern - og bag det 10-15min :love:


God ide! Lyder lækkert og billigt :D
1
Stop hoarding nuts, budgies! You don't even like them!
Brugeravatar
Maoam
Indlæg: 735
Tilmeldt: 28. sep 2015, 10:26
Kort karma: 71
Likede indlæg: 986

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Maoam » 10. nov 2015, 20:16

Jeg fandt ricotta til 5 kr i dag og købte tre bøtter. Så er der nogle af jer, der har en god opskrift med ricotta?

I morgen laver jeg cannelloni med ricotta, spinat (der var også billig øko. spinat) og kikærter. Jeg har også kig på nogle amerikanske pandekager med ricotta og citronskal.
0
Love, love, peace, peace :pompom:
Brugeravatar
MissBailey
Indlæg: 679
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:08
Kort karma: 39
Likede indlæg: 651

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf MissBailey » 11. nov 2015, 11:00

Maoam: Jeg har brugt det som lag i en lasagne, hvor ricottaen er blandet med parmesan, spinat og æg. Det er ret godt :gogo:
2
Brugeravatar
Vira
Indlæg: 2055
Tilmeldt: 12. aug 2015, 08:45
Kort karma: 558
Geografisk sted: Slagelse
Likede indlæg: 2563
Kontakt:

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Vira » 18. nov 2015, 16:19

Henkogte pærer der er taget af, og som opbevares i køleskab hvor længe kan det holde sig?

Har fået et glas homemade af min far, men aner intet om holdbarheden
0
I'm not limited edition, I'm weird.
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 8403
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1114
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 10254

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 19. nov 2015, 22:53

Hvor længe kan hjemmesyltet agurkesalat holde sig på køl?
Det er lagret i almindelig eddike tilsat salt og peber.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.

Tilbage til "Mad og drikke"