Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.

Hvilket kød til frikadeller?

Kalv og flæsk
79
69%
Rent svinekød (flæsk)
36
31%
 
Afgivne stemmer: 115
Brugeravatar
twinkle
Indlæg: 3938
Tilmeldt: 14. aug 2015, 06:53
Kort karma: 320
Likede indlæg: 6299

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf twinkle » 7. aug 2017, 19:26

Kalv/flæsk - jeg synes rent svinekød har en nærmest sød smag, som jeg ikke bryder mig om..
0
B - 20.01.18 :dåne:
O - 03.07.20 :lun:
Brugeravatar
Animi
Indlæg: 6226
Tilmeldt: 24. okt 2015, 14:47
Kort karma: 749
Likede indlæg: 15771

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf Animi » 7. aug 2017, 19:26

Kalv og flæsk - det er sådan min mor laver dem.

Selv bruger jeg bare svin.
0
You know what the issue is with this world? Everyone wants a magical solution to their problem, and everyone refuses to believe in magic.
Lykke
Indlæg: 5902
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 210
Likede indlæg: 5579

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf Lykke » 7. aug 2017, 19:27

Jeg køber en pakke svin eller kylling.

Tror ikke jeg har set økologisk kalv/flæsk nogen steder?

Jeg tror ikke der er noget man skal, og jeg tror ikke ville kunne smage forskel alligevel.
0
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 5441
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 771
Likede indlæg: 14843

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf HappyPaww » 7. aug 2017, 19:28

Lykke skrev:Jeg køber en pakke svin eller kylling.

Tror ikke jeg har set økologisk kalv/flæsk nogen steder?

Jeg tror ikke der er noget man skal, og jeg tror ikke ville kunne smage forskel alligevel.

Har da købt øko kalv/flæsk i netto :)
0
Brugeravatar
LadyFox
Indlæg: 16407
Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
Kort karma: 1860
Geografisk sted: Kbh
Likede indlæg: 32901

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf LadyFox » 7. aug 2017, 19:30

Kalv og flæsk. Har aldrig hørt om frikadeller kun med flæsk før.
0
- Helgen og ordensstifter, prædikant og digter, dyreven og miljøforkæmper.
Brugeravatar
ExCoastal
Indlæg: 1888
Tilmeldt: 27. aug 2015, 20:31
Kort karma: 250
Geografisk sted: San Jose
Likede indlæg: 5167

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf ExCoastal » 7. aug 2017, 19:41

Kalv og flæsk. Jeg kan ikke altid finde kalvefars, så nogle gange bruger jeg oksekød i stedet for.
0
Brugeravatar
Lathyrus
Indlæg: 3163
Tilmeldt: 3. jan 2016, 20:00
Kort karma: 221
Likede indlæg: 5805

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf Lathyrus » 7. aug 2017, 19:43

Kun flæsk til frikadeller. Kalv/flæsk til karbonader.

Dellerne ska være med god sprød stegeskorpe og godt med løg i.
1
Brugeravatar
flicka
Indlæg: 1863
Tilmeldt: 8. sep 2015, 18:08
Kort karma: 289
Likede indlæg: 2636

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf flicka » 7. aug 2017, 19:44

Svinekød - men det skal være fra slagteren og helst fritgående dyr. Det smager af mere, synes jeg.

Jeg kan ihvertfald ikke få mine frikadeller til at smage tilnærmelsesvist som min mors eller mormors, hvis jeg bruger dem fra køledisken i supermarkedet.
0
Always be yourself
unless you can be a unicorn
then always be a unicorn


A pony is a childhood dream. A horse is an adulthood treasure.
- Rebecca Carroll
Brugeravatar
Studsgaard
Indlæg: 5000
Tilmeldt: 1. nov 2015, 15:06
Kort karma: 517
Geografisk sted: Rebild kommune
Likede indlæg: 7927

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf Studsgaard » 7. aug 2017, 20:04

Gris - kun gris i de traditionelle, som farmor lavede dem
0
Brugeravatar
Nicolait
Indlæg: 2772
Tilmeldt: 31. aug 2015, 22:26
Kort karma: 122
Likede indlæg: 3871

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf Nicolait » 7. aug 2017, 20:10

Høj fedtprocent er vigtigere end dyretypen.
0
"If you immediatley know the candle light is fire then the meal was cooked along time ago"
Brugeravatar
dgd2007
Indlæg: 20795
Tilmeldt: 26. aug 2015, 20:59
Kort karma: 1130
Likede indlæg: 17278

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf dgd2007 » 7. aug 2017, 20:13

Rapfisk skrev:Ja, et simpelt spørgsmål: Hvilket kød mener I, man skal bruge til klassiske danske frikadeller?

Der er ikke tale om, hvad I bedst kan lide (derfor er der heller ikke mulighed for at vælge kylling, okse eller lignende), men hvad I mener er den klassiske "bedstemorfrikadelle".

Det var da et spøjst fænomen, du har afsløret! Der er jo kæmpe flertal for at komme kalv i.
Jeg har aldrig hørt andet end svin ... selv om vi har en kogebog for begyndere fra 1935, som også nævner muligheden "Grovfars" = svin + hest. ;)
0
Brugeravatar
Lone
Indlæg: 841
Tilmeldt: 12. aug 2015, 14:25
Kort karma: 43
Likede indlæg: 689

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf Lone » 7. aug 2017, 20:58

Min mor laver dem på svinekød - så det er min stemme gået til.

Selv laver jeg dem nok ca. halvdelen af gangene med kalv/flæsk og den anden halvdel kun med svinekød.
0
Brugeravatar
Moxy-lady
Indlæg: 5493
Tilmeldt: 11. aug 2015, 10:18
Kort karma: 1276
Likede indlæg: 16827

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf Moxy-lady » 7. aug 2017, 22:52

Min mor, som fik opskriften af min oldemor, og det er rent svinekød. Er enig med de andre i at kalv/flæsk er til karbonader.

De må gerne være en lille smule sorte :genert: Elsker skorpen!
1
Zoe 12-10-18
Brugeravatar
Badesandalen
Indlæg: 2387
Tilmeldt: 11. okt 2015, 18:31
Kort karma: 207
Likede indlæg: 2768

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf Badesandalen » 8. aug 2017, 06:16

dgd2007 skrev:Det var da et spøjst fænomen, du har afsløret! Der er jo kæmpe flertal for at komme kalv i.
Jeg har aldrig hørt andet end svin ... selv om vi har en kogebog for begyndere fra 1935, som også nævner muligheden "Grovfars" = svin + hest. ;)

Er det ikke fordi hestekød var billigere dengang? :gruble:

Nåmen, jeg bruger kun svinekød. Også til krebinader, når jeg en sjælden gang laver dem.
0
Brugeravatar
thomassneum
Indlæg: 2628
Tilmeldt: 13. aug 2015, 11:23
Kort karma: 128
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 2286

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf thomassneum » 8. aug 2017, 07:58

Kalv & Flæsk - er det et trickspørgsmål? :gruble:
0
Med bov skal man mad lave, men...

Tilbage til "Mad og drikke"