Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.

Hvilket kød til frikadeller?

Kalv og flæsk
79
69%
Rent svinekød (flæsk)
36
31%
 
Afgivne stemmer: 115
Brugeravatar
DenBruneMunk
Indlæg: 4665
Tilmeldt: 8. jun 2017, 19:25
Kort karma: 61
Geografisk sted: Syd på i Danmark
Likede indlæg: 2079

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf DenBruneMunk » 7. aug 2017, 19:15

HappyPaww skrev:
DenBruneMunk skrev:Kan vi lige tilføje,

Vil i have finhakket, eller grovhakket?
Skal de være brune, eller skal de have lidt mørkt(næsten sort) over sig?

Jeg vælger finhakket, og lyse deller :) Af hakket kalv og flæsk

Æh - det fars jeg kan købe i supermarkedet :D Men godt rørt og stegt godt, så de har sprød tyk skorpe :savl:

Så mangler du bare udstyr derhjemme, så kan du også variere det. Der er nok supermarkeder som har fars, jeg har dog ikke set mange steder mere.
0
Brugeravatar
twinkle
Indlæg: 3756
Tilmeldt: 14. aug 2015, 06:53
Kort karma: 307
Likede indlæg: 5846

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf twinkle » 7. aug 2017, 19:26

Kalv/flæsk - jeg synes rent svinekød har en nærmest sød smag, som jeg ikke bryder mig om..
0
B - 20.01.18 :dåne:
O - 03.07.20 :lun:
Brugeravatar
Animi
Indlæg: 5962
Tilmeldt: 24. okt 2015, 14:47
Kort karma: 711
Likede indlæg: 14931

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf Animi » 7. aug 2017, 19:26

Kalv og flæsk - det er sådan min mor laver dem.

Selv bruger jeg bare svin.
0
You know what the issue is with this world? Everyone wants a magical solution to their problem, and everyone refuses to believe in magic.
Lykke
Indlæg: 5814
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 207
Likede indlæg: 5433

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf Lykke » 7. aug 2017, 19:27

Jeg køber en pakke svin eller kylling.

Tror ikke jeg har set økologisk kalv/flæsk nogen steder?

Jeg tror ikke der er noget man skal, og jeg tror ikke ville kunne smage forskel alligevel.
0
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 5341
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 750
Likede indlæg: 14424

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf HappyPaww » 7. aug 2017, 19:28

Lykke skrev:Jeg køber en pakke svin eller kylling.

Tror ikke jeg har set økologisk kalv/flæsk nogen steder?

Jeg tror ikke der er noget man skal, og jeg tror ikke ville kunne smage forskel alligevel.

Har da købt øko kalv/flæsk i netto :)
0
Brugeravatar
LadyFox
Indlæg: 15893
Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
Kort karma: 1787
Geografisk sted: Kbh
Likede indlæg: 31166

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf LadyFox » 7. aug 2017, 19:30

Kalv og flæsk. Har aldrig hørt om frikadeller kun med flæsk før.
0
- Helgen og ordensstifter, prædikant og digter, dyreven og miljøforkæmper.
Brugeravatar
ExCoastal
Indlæg: 1899
Tilmeldt: 27. aug 2015, 20:31
Kort karma: 250
Geografisk sted: San Jose
Likede indlæg: 5175

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf ExCoastal » 7. aug 2017, 19:41

Kalv og flæsk. Jeg kan ikke altid finde kalvefars, så nogle gange bruger jeg oksekød i stedet for.
0
Brugeravatar
Lathyrus
Indlæg: 2899
Tilmeldt: 3. jan 2016, 20:00
Kort karma: 203
Likede indlæg: 5220

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf Lathyrus » 7. aug 2017, 19:43

Kun flæsk til frikadeller. Kalv/flæsk til karbonader.

Dellerne ska være med god sprød stegeskorpe og godt med løg i.
1
Brugeravatar
flicka
Indlæg: 1842
Tilmeldt: 8. sep 2015, 18:08
Kort karma: 284
Likede indlæg: 2591

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf flicka » 7. aug 2017, 19:44

Svinekød - men det skal være fra slagteren og helst fritgående dyr. Det smager af mere, synes jeg.

Jeg kan ihvertfald ikke få mine frikadeller til at smage tilnærmelsesvist som min mors eller mormors, hvis jeg bruger dem fra køledisken i supermarkedet.
0
Always be yourself
unless you can be a unicorn
then always be a unicorn


A pony is a childhood dream. A horse is an adulthood treasure.
- Rebecca Carroll
Brugeravatar
Studsgaard
Indlæg: 4978
Tilmeldt: 1. nov 2015, 15:06
Kort karma: 515
Geografisk sted: Rebild kommune
Likede indlæg: 7857

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf Studsgaard » 7. aug 2017, 20:04

Gris - kun gris i de traditionelle, som farmor lavede dem
0
Brugeravatar
Nicolait
Indlæg: 2575
Tilmeldt: 31. aug 2015, 22:26
Kort karma: 111
Likede indlæg: 3558

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf Nicolait » 7. aug 2017, 20:10

Høj fedtprocent er vigtigere end dyretypen.
0
"If you immediatley know the candle light is fire then the meal was cooked along time ago"
Brugeravatar
dgd2007
Indlæg: 20538
Tilmeldt: 26. aug 2015, 20:59
Kort karma: 1111
Likede indlæg: 16646

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf dgd2007 » 7. aug 2017, 20:13

Rapfisk skrev:Ja, et simpelt spørgsmål: Hvilket kød mener I, man skal bruge til klassiske danske frikadeller?

Der er ikke tale om, hvad I bedst kan lide (derfor er der heller ikke mulighed for at vælge kylling, okse eller lignende), men hvad I mener er den klassiske "bedstemorfrikadelle".

Det var da et spøjst fænomen, du har afsløret! Der er jo kæmpe flertal for at komme kalv i.
Jeg har aldrig hørt andet end svin ... selv om vi har en kogebog for begyndere fra 1935, som også nævner muligheden "Grovfars" = svin + hest. ;)
0
Brugeravatar
Lone
Indlæg: 810
Tilmeldt: 12. aug 2015, 14:25
Kort karma: 43
Likede indlæg: 674

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf Lone » 7. aug 2017, 20:58

Min mor laver dem på svinekød - så det er min stemme gået til.

Selv laver jeg dem nok ca. halvdelen af gangene med kalv/flæsk og den anden halvdel kun med svinekød.
0
Brugeravatar
Moxy-lady
Indlæg: 5176
Tilmeldt: 11. aug 2015, 10:18
Kort karma: 1166
Likede indlæg: 15788

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf Moxy-lady » 7. aug 2017, 22:52

Min mor, som fik opskriften af min oldemor, og det er rent svinekød. Er enig med de andre i at kalv/flæsk er til karbonader.

De må gerne være en lille smule sorte :genert: Elsker skorpen!
1
Zoe 12-10-18
Brugeravatar
Badesandalen
Indlæg: 2389
Tilmeldt: 11. okt 2015, 18:31
Kort karma: 207
Likede indlæg: 2767

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf Badesandalen » 8. aug 2017, 06:16

dgd2007 skrev:Det var da et spøjst fænomen, du har afsløret! Der er jo kæmpe flertal for at komme kalv i.
Jeg har aldrig hørt andet end svin ... selv om vi har en kogebog for begyndere fra 1935, som også nævner muligheden "Grovfars" = svin + hest. ;)

Er det ikke fordi hestekød var billigere dengang? :gruble:

Nåmen, jeg bruger kun svinekød. Også til krebinader, når jeg en sjælden gang laver dem.
0

Tilbage til "Mad og drikke"