Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.

Hvilket kød til frikadeller?

Kalv og flæsk
79
69%
Rent svinekød (flæsk)
36
31%
 
Afgivne stemmer: 115
Brugeravatar
thomassneum
Indlæg: 2599
Tilmeldt: 13. aug 2015, 11:23
Kort karma: 124
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 2266

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf thomassneum » 8. aug 2017, 07:58

Kalv & Flæsk - er det et trickspørgsmål? :gruble:
0
Med bov skal man mad lave, men...
cola
Permanent bortvist
Indlæg: 2488
Tilmeldt: 16. aug 2015, 11:25
Kort karma: 87
Likede indlæg: 2064

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf cola » 8. aug 2017, 09:28

I den ældste god mad let at lave original udgave er det halvt af hvert, det samme gør sig gældende for en fr. jensens kogebog fra oldtiden. Derfor så er det mit svar og det har jeg også altid brugt når jeg sku lave farsen ... ikke at jeg steger dem, det gjorde manden. På en pande der aldrig er blevet gjort rent :-)
0
Brugeravatar
dgd2007
Indlæg: 20503
Tilmeldt: 26. aug 2015, 20:59
Kort karma: 1106
Likede indlæg: 16608

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf dgd2007 » 8. aug 2017, 11:07

Badesandalen skrev:Er det ikke fordi hestekød var billigere dengang? :gruble:
[...]

Jo, formentlig :)
0
Brugeravatar
Guilded_Lily
Indlæg: 8629
Tilmeldt: 12. sep 2015, 09:41
Kort karma: 687
Likede indlæg: 8955

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf Guilded_Lily » 8. aug 2017, 12:18

Svin - både til frikadeller og krebinetter.

Det eneste, jeg bruger kalv&flæsk til, er forloren hare.
0
Brugeravatar
sigge
Indlæg: 10090
Tilmeldt: 19. aug 2015, 09:38
Kort karma: 766
Likede indlæg: 15913

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf sigge » 8. aug 2017, 12:19

Jeg bruger kalv/flæsk til frikadeller og rent svin til karbonader. Min mor siger godt nok, at både hun og min mormor altid kun har brugt rent svin til frikadeller, så jeg ved ikke, hvor jeg har fået ideen med blandingsfars fra, men jeg synes nu, det smager godt.
0
You can't spell awesome without me.
Brugeravatar
dgd2007
Indlæg: 20503
Tilmeldt: 26. aug 2015, 20:59
Kort karma: 1106
Likede indlæg: 16608

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf dgd2007 » 8. aug 2017, 12:21

sigge skrev:Jeg bruger kalv/flæsk til frikadeller og rent svin til karbonader. Min mor siger godt nok, at både hun og min mormor altid kun har brugt rent svin til frikadeller, så jeg ved ikke, hvor jeg har fået ideen med blandingsfars fra, men jeg synes nu, det smager godt.

Ja, det er da sikkert også en udmærket ide med blandingen. Men TS's spørgsmål var jo, hvad der var den oprindelige/traditionelle/klassiske variant. Og der vil jeg nu også mene, det er det rene svin.
0
Brugeravatar
Tobywan
Indlæg: 773
Tilmeldt: 1. sep 2015, 18:12
Kort karma: 59
Likede indlæg: 1427

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf Tobywan » 8. aug 2017, 12:24

Jeg bruger rent svinekød, men er i øvrigt enig i, at det er vigtigere med en høj fedtprocent i forhold til at få lavet gode frikadeller.
0
Brugeravatar
Ally
Indlæg: 3418
Tilmeldt: 2. sep 2015, 18:25
Kort karma: 666
Likede indlæg: 6012

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf Ally » 8. aug 2017, 17:11

Til de klassiske frikadeller bruger jeg hakket kalv og flæsk; sådan er jeg opvokset med dem :)
0
What if I fall? Oh, but my darling, what if you fly?
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 21298
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 2779
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 30973

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf Daine » 8. aug 2017, 19:27

Jeg har fået lyst til frikadeller og fakta har fra torsdag både svin og hakket kalv/flæsk i tilbudsavisen ... så nu vil jeg da prøve at lave "blandings"frikadeller :D
1
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland

Jo mere viden man tilegner sig, des mere ved man, at der er ting man ikke ved. Ting man før ikke anede at man ikke vidste, ved man nu, at man ikke ved.
hthy
Indlæg: 458
Tilmeldt: 17. aug 2015, 22:48
Kort karma: 25
Likede indlæg: 567

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf hthy » 8. aug 2017, 23:35

Falstria skrev:
cola skrev:I den ældste god mad let at lave original udgave er det halvt af hvert, det samme gør sig gældende for en fr. jensens kogebog fra oldtiden. Derfor så er det mit svar og det har jeg også altid brugt når jeg sku lave farsen ... ikke at jeg steger dem, det gjorde manden. På en pande der aldrig er blevet gjort rent :-)


Jeg har min farmors "fr. Jensen" liggende, 28. oplag fra år 1930. Der står opskrifter på flere typer af fars, men der står ikke præcis hvilken af de typer af fars der skal i frikadellerne, det er altså valgfrit ifølge fr. Jensen og iøvrigt også undertegnede :D

Plads til variation :)


Min Frk. Jensen fra 1969 giver 3 farsopskrifter 1 blandet svin og kalv, 1 m. rent svinekød og den finthakkede e med svinemørbrad eller kalveinderlår og bruger både mel og kartoffelmel.

Forskellen på karbonader og krebinetter er i følge samme bog at man blander noget i krebinetter som rasp og kogte mosede grøntsager i forholdet 2 til 1. Karbonader er rent svin eller kalv.
1
Brugeravatar
PaleSeptember
Indlæg: 5475
Tilmeldt: 16. dec 2015, 17:28
Kort karma: 424
Likede indlæg: 8384

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf PaleSeptember » 11. aug 2017, 11:30

Kalv og flæsk sgu da!
0
Brugeravatar
dgd2007
Indlæg: 20503
Tilmeldt: 26. aug 2015, 20:59
Kort karma: 1106
Likede indlæg: 16608

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf dgd2007 » 11. aug 2017, 12:44

PaleSeptember skrev:Kalv og flæsk sgu da!

Jeg ville tro, den klassiske version var rent flæsk - var det ikke både langt billigere og mere tilgængeligt for Gud og hvermand? :gammel:
1
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 8627
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 752
Likede indlæg: 13137

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf Lemonella » 11. aug 2017, 13:11

Kun flæsk. Kalv og flæsk er til krebinetter. :)
2
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
thomassneum
Indlæg: 2599
Tilmeldt: 13. aug 2015, 11:23
Kort karma: 124
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 2266

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf thomassneum » 11. aug 2017, 13:17

Lemonella skrev:Kun flæsk. Kalv og flæsk er til krebinetter. :)


Whhhhahaaaaaatt... :ticks:
0
Med bov skal man mad lave, men...
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 8627
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 752
Likede indlæg: 13137

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf Lemonella » 11. aug 2017, 13:19

thomassneum skrev:
Lemonella skrev:Kun flæsk. Kalv og flæsk er til krebinetter. :)


Whhhhahaaaaaatt... :ticks:


Det gjorde min mormor og min mor og jeg lærte det på den husholdningsskole jeg gik på. Så sådan gør jeg også. :D
0
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.

Tilbage til "Mad og drikke"