Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.

Hvilket kød til frikadeller?

Kalv og flæsk
79
69%
Rent svinekød (flæsk)
36
31%
 
Afgivne stemmer: 115
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 13037
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 619
Likede indlæg: 15698

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf Flora » 11. aug 2017, 18:00

Wizzze skrev:Så lige en reklame fra Rema, hvor de snakkede om hakket grisekød, hvornår er det nu blevet navnet? :gruble:


Det er de også begyndt at kalde det i Netto. Forstår det heller ikke.
0
Brugeravatar
Guilded_Lily
Indlæg: 8644
Tilmeldt: 12. sep 2015, 09:41
Kort karma: 688
Likede indlæg: 8970

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf Guilded_Lily » 11. aug 2017, 18:23

Flora skrev:
Wizzze skrev:Så lige en reklame fra Rema, hvor de snakkede om hakket grisekød, hvornår er det nu blevet navnet? :gruble:


Det er de også begyndt at kalde det i Netto. Forstår det heller ikke.


Der er sikkert nogen, der har fået ondt i røven over, man kan forbinde ordet "svin" med skældsordet.
0
IrmaPigen
Indlæg: 6355
Tilmeldt: 17. apr 2016, 06:38
Kort karma: 810
Likede indlæg: 9591

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf IrmaPigen » 13. aug 2017, 15:43

Jeg kan bruge begge dele.

Jeg spicer dem alligevel op med chili og spidskommen, så begge dele er fint.
0
Brugeravatar
Santa
Indlæg: 6249
Tilmeldt: 13. aug 2015, 05:56
Kort karma: 612
Likede indlæg: 16424

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf Santa » 13. aug 2017, 16:49

Min mormor brugte rent svinekød med høj fedtprocent, havregryn og mel.
De var forfærdelige! Hårde og ret smagsløse. Krigsfrikadeller, kaldte vi dem - når hun ikke var der!

Farmors var gode, men jeg ved ikke så meget om hvad hun brugte af kød. Hun brugte dog aldrig havregryn og kun mel nok til at binde farsen sammen. Og så var de let stegt, gyldenbrune.

Min mors er så hårdt stegt, at kødet er ligegyldigt. Hun nuker dem.

Mine bliver som regel rost, osse af min mor!
Jeg er ikke hellig med kødet, det kan både være ren gris eller blandet kalv/flæsk. Min hemmelighed ligger et andet sted.
En grundig krydring! Meget mere salt end man tror, ikke så meget mel og meget gerne med timian og så kommer jeg nogengange solsikkekerner i.
Og medium stegt, de bliver bedst på panden, men når jeg laver store portioner, så bruger jeg ovnen på høj temperatur.
0
Lad være med at læse mellem linjerne, det står ikke noget. ;)

Ikke medlem af Inderkredsen. :nej:
Brugeravatar
dgd2007
Indlæg: 20548
Tilmeldt: 26. aug 2015, 20:59
Kort karma: 1113
Likede indlæg: 16653

Re: Hvilket kød til klassiske frikadeller?

Indlægaf dgd2007 » 13. aug 2017, 17:26

Santa skrev:[...] Krigsfrikadeller, kaldte vi dem - når hun ikke var der! [...]

Ha-ha! :fløjt:
0

Tilbage til "Mad og drikke"