Arbejde gratis

Hvad sker der lige for verden?! Diskutér det her!
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 21465
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 3486
Likede indlæg: 26020

Arbejde gratis

Indlægaf Wizzze » 12. aug 2017, 19:58

Det er åbenbart udbredt i modebranchen at unge arbejder gratis, for at få foden indenfor eller opbygge et CV. Det er faldet en af de etablerede for brystet. http://livsstil.tv2.dk/2017-08-12-chefs ... rupforkert

Modebranchen er ikke alene om denne praksis, det er også meget udbredt indenfor medier, tv- og filmproduktion og andre "kreative" fag. Og sikkert også i andre brancher, men er det OK?

I min branche (IT) er alle virksomheder på jagt efter den 22-24årige konsulent med 10års erfaring og 3-4 store projekter i rygsækken. Den slags er der selvsagt ikke mange af ;) så man må enten på strandhugst efter de erfarne (læs dyre) folk, hos andre firmaer, eller man må tage de unge uerfarne ind, og så poste penge og uddannelse i dem, så de kommer op på et niveau så de kan indgå i projekt arbejdet. Det er så meget normalt at de unge, når de har fået opbygget CV´et så søger videre. Ville det f.ek. være OK at IT branchen begyndet at kræve gratis arbejde fra de unge uerfarne folk, mod at de fik noget til deres CV? :gruble:
Umiddelbart ville jeg sige nej, men hvorfor er det så OK at mange andre brancher fungerer på den måde?
Og hvis folk arbejder gratis, hvordan skal vi så opkræve skatter? Skal de kunne betale i hårlak, t-shirts lign? :gruble:

Har du arbejdet gratis for at komme i gang med karrieren? eller kender du andre, der arbejder gratis?
0
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
Filipai
Indlæg: 3813
Tilmeldt: 4. sep 2015, 06:04
Kort karma: 867
Likede indlæg: 6863

Re: Arbejde gratis

Indlægaf Filipai » 12. aug 2017, 20:45

Nej. Det har jeg ikke, under min ingeniørpraktik var jeg dog den eneste der fik løn og ikke SU, og firmaerne er generelt ret slemme til ikke at ville give en del af diplomingeniørstuderende løn. Min forlovede som studerer diplom IT fik til gengæld løn under praktik, bachelor, og studerer nu meget få timer for at få færdiggjort sine sidste valgfag, ved siden af hans fuldtidsjob til fuld ingeniørløn.

Min veninde som har gjort sig meget inden for noget co-creation og digital undervisning, har været ude og arbejde gratis for firmaer, for at vise sig værd, og det har givet pote, men det har været benhårdt arbejde, som har gjort at hun på nogle tidspunkter har måtte trække på sine forældre for at få det hele til at hænge sammen.
0
Brugeravatar
TakeAChanceOnMe
Indlæg: 4473
Tilmeldt: 6. aug 2017, 20:04
Kort karma: 626
Geografisk sted: United Kingdom
Likede indlæg: 9807

Re: Arbejde gratis

Indlægaf TakeAChanceOnMe » 12. aug 2017, 20:48

Al praktik på mit studie er ubetalt - dvs. du skal pretty much arbejde fuldtid, men får ingen løn for det. Vi har også fået at vide at når vi er uddannede, så skal vi forvente at arbejde gratis få at få noget erfaring og derved blive en attraktiv medarbejder. Hvad de forventer man skal leve af i mellemtiden aner jeg godt nok ikke.
Det her er så i England indenfor idrætssundhed, så det kan godt være at tingene er lidt anderledes end de ville være i Danmark.

Personligt synes jeg ikke at noget arbejde (udover frivilligt arbejde slf) skal være ubetalt. Ja, man skal bruge erfaring, men man kan altså heller ikke leve af luft og der er rigtig mange steder der udnytter dette eller ikke behandler folk ordentlig. Kan selvfølgelig også være at jeg bare har været super uheldig :lol: .
Hvis arbejde bliver betalt, så stiger forbruget formegentlig også + der kommer indtægter ind i skat + arbejdsmarkedsbidrag og så vinder alle vel egentlig i sidste ende ...

Er pt. i praktik i en lokal semi-professionel fodboldklub og der er en sports therapist tilknyttet. Han får ingen betaling overhovedet og hvis ikke træneren stak ham lidt privat, så ville al rehab-relateret udstyr også være betalt af hans egen lomme. Jeg forstår godt at en klub der ikke er inde i liga systemet ikke har så forfærdelig meget at gøre godt med, men spillerne bliver betalt - så hvorfor ikke betale fysioen også? Uden ham ville spillerne jo om alt andet lige være ringere stillet.
0
Bad Samaritan
Indlæg: 429
Tilmeldt: 1. maj 2017, 19:17
Kort karma: 150
Likede indlæg: 2592

Re: Arbejde gratis

Indlægaf Bad Samaritan » 13. aug 2017, 16:30

På min uddannelse er det rigtig udbredt. Det er en professionsbachelor med lange praktikker indenfor et område, hvor der kun indtil for ganske nyligt har eksisteret en reel uddannelse - og mens rigtig mange er for unge og uerfarne, så bliver der drevet seriøs rovdrift på de relativt få, som udviser modenhed og vilje til at påtage sig en masse ansvar. Personligt var jeg selv i praktik i en større dansk organisation - og efter at have knoklet røven ud af bukserne på deres hovedkontor i næsten seks måneder uden at få en krone for det, fik jeg tilbud om at blive udsendt til et af verdens farligste lande, og endte med at sidde som budgetansvarlig på et kuldsejlet millionprojekt for 800 amerikanske dollars om måneden. Ham som overtog for mig med præcis samme ansvar fik 7000 dollars om måneden til sammenligning. :lol:

Ikke at det hele skal gøres op i penge eller noget, for jeg er sådan set skideligeglad. For mig var det et spørgsmål om at få erfaring og afprøve de ting, jeg havde lært i praksis, men også at blive anerkendt - for de ofre, man gør sig, og de risici man tager på sig - og de malkede virkelig situationen til det sidste. Da de til sidst forsøgte at få mig til at fortsætte endnu seks måneder til samme løn, efter jeg allerede havde rettet skuden op og sikret dem endnu et års finansiering af projektet, fik jeg alligevel nok og sagde pænt nej tak til "tilbuddet". Istedet tog jeg et hurtigt smut hjem, fik min teknikergrad (jeg havde heldigvis skrevet min afsluttende opgave sideløbende med), og søgte så job med det samme derefter. Den beslutning fortrød jeg ikke, og i dag har jeg både et vellønnet arbejde og tilbud om adskillige andre stillinger indenfor samme område. Sjovt nok også fra den organisation, som drev rovdrift på mig året forinden, som idag pludselig er villige til at ansætte mig på lige vilkår med alle deres andre kandidater...

Personligt betragtede jeg det som en investering og en mulighed for at få foden indenfor i et felt, hvor det er noget nær umuligt selv for folk med mange års erfaring i branchen at komme ind - og min historie er nok lidt usædvanlig, i og med at jeg allerede havde både lidt mere alder og erfaring med arbejde i højrisikable områder med mig i rygsækken. Men jeg kender flere fra min uddannelse, som har arbejdet gratis i 1-2 år med kæmpe ansvar og arbejdsbyrder i andre organisationer, uden nogensinde at være kommet bare tæt på en udsendelse eller en lønnet stilling, og jeg ser virkelig mange opslag på jobsider, hvor der søges ulønnede praktikanter til stillinger, som før ville være blevet besat af folk med mange års erfaring.

Jeg tror sådan helt overall, at arbejdsmarkedet - især internationalt - er under total omvæltning. Jobbene bliver i stigende grad tidsbegrænsede, konsulentarbejde bliver den nye norm, og nyuddannede er langt mere mobile, villige til at rejse efter jobbet, og er i det hele taget sultne nok til at arbejde gratis over en periode for at tilegne sig den nødvendige erfaring for at kunne overleve på længere sigt. Den udvikling chokerer mange, tror jeg - og det er min oplevelse at mange på mit studie har det virkelig svært med tanken om, at de måske slet ikke er så eftertragtede som de lige gik og troede.
0
avdotja
Indlæg: 3684
Tilmeldt: 11. okt 2015, 18:31
Kort karma: 433
Likede indlæg: 10292

Re: Arbejde gratis

Indlægaf avdotja » 13. aug 2017, 21:25

Nej det har jeg ikke og jeg mener ærlig talt at det er en uskik (fra virksomheden/Statens side, kan godt forstå den arbejdsløse som vil gøre alt for at få job).

Jeg synes det er fint nok som et halvt års praktik på studiet, hvor det er en del af en læringsprocess. Men når først man er færdig synes jeg begrundelsen "manglende erfaring" klinger hult. Ja, en nyuddannet har ingen/mindre erfaring end en der har været 10 år i faget - af samme grund er der også forskel på aflønningen af de to.

Mener også at ting som praktik med dagpenge og løntilskudsjob udelukkende burde være forbeholdt "socialklasse 5" folk og andre der vitterlig har behov for en ekstra hånd til at komme ind på arbejdsmarkedet. At man er nyuddannet eller kommer fra en helt anden branche tages der allerede hensyn til når virksomheden tilbyder en lavere løn end hvis de skulle hapse den eftertragtede 42-årige specialist fra konkurrenten. Kan simpelthen ikke se at det skulle være et argument for ikke at betale folk.
3
Brugeravatar
Moxy-lady
Indlæg: 5511
Tilmeldt: 11. aug 2015, 10:18
Kort karma: 1278
Likede indlæg: 16876

Re: Arbejde gratis

Indlægaf Moxy-lady » 13. aug 2017, 22:22

Min veninde blev færdig sidste år som kandidat indenfor et sundhedsøkonomisk felt.

Hun kunne ikke finde job fordi hun ikke havde erfaring. Herefter blev hun ansat i praktik af en større dansk kommune til at lave research til et projekt. Praktikken var ulønnet, 37 t/uge og tidsbegrænset til en måned.
Denne praktik blev forlænget flere gange. Det er jo så hvad det er, det er jo god erfaring at få.

Hun sad i en afdeling med 10 (mener jeg) andre kandidatuddannelse praktikanter. Alle på deres x'ne forlængelse af deres praktik. Alle ulønnede. Hun stoppede til sidst fordi det var skruen uden ende, og at hun var for træt til at søge jobs når hun havde fri. Der sad 1(!!) Lønnet medarbejder i den afdeling, alle andre var gratis arbejdskraft der var sendt derud af jobcentre og -konsulenter (som jo også er kommunale, fed måde at få budgettet til at hænge sammen. 80 % (tænkt tal) er kommet i virksomhedspraktik for at få "erfaring" og x afdeling har meget lave personale omkostninger)

Det samme gjorde sig gældende for min mor, da hun for 8 år siden var i arbejdsprøvning. Hun var på et demens plejehjem, hvor hun indgik i vagtplaner som en almindelig medarbejder, ellers havde de ikke nok hænder. Igen, sendt ud af kommunen, og da hun stoppede startede en anden.

Samme problematik når unge sendes ud i supermarkederne i praktik/arbejdsprøvning.

Der er jo ikke noget at sige til at folk ikke kan få jobs, når kommunen selv er med til at skabe arbejdsløshed ved at lade andre mennesker arbejde gratis. Eller rettere, i sidste ende betaler staten jo så for det arbejde der bliver udført via overførselsindkomster, men som i min venindes tilfælde, så var det i hvert fald en meget billig kandidat de havde "ansat".

Jeg synes at det er ufatteligt træls, og jeg kan ikke se hvordan det kan fortsætte?
7
Zoe 12-10-18
Mocca
Indlæg: 764
Tilmeldt: 23. sep 2015, 08:37
Kort karma: 36
Likede indlæg: 1180

Re: Arbejde gratis

Indlægaf Mocca » 14. aug 2017, 11:57

Moxy-lady skrev:Min veninde blev færdig sidste år som kandidat indenfor et sundhedsøkonomisk felt.

Hun kunne ikke finde job fordi hun ikke havde erfaring. Herefter blev hun ansat i praktik af en større dansk kommune til at lave research til et projekt. Praktikken var ulønnet, 37 t/uge og tidsbegrænset til en måned.
Denne praktik blev forlænget flere gange. Det er jo så hvad det er, det er jo god erfaring at få.

Hun sad i en afdeling med 10 (mener jeg) andre kandidatuddannelse praktikanter. Alle på deres x'ne forlængelse af deres praktik. Alle ulønnede. Hun stoppede til sidst fordi det var skruen uden ende, og at hun var for træt til at søge jobs når hun havde fri. Der sad 1(!!) Lønnet medarbejder i den afdeling, alle andre var gratis arbejdskraft der var sendt derud af jobcentre og -konsulenter (som jo også er kommunale, fed måde at få budgettet til at hænge sammen. 80 % (tænkt tal) er kommet i virksomhedspraktik for at få "erfaring" og x afdeling har meget lave personale omkostninger)

Det samme gjorde sig gældende for min mor, da hun for 8 år siden var i arbejdsprøvning. Hun var på et demens plejehjem, hvor hun indgik i vagtplaner som en almindelig medarbejder, ellers havde de ikke nok hænder. Igen, sendt ud af kommunen, og da hun stoppede startede en anden.

Samme problematik når unge sendes ud i supermarkederne i praktik/arbejdsprøvning.

Der er jo ikke noget at sige til at folk ikke kan få jobs, når kommunen selv er med til at skabe arbejdsløshed ved at lade andre mennesker arbejde gratis. Eller rettere, i sidste ende betaler staten jo så for det arbejde der bliver udført via overførselsindkomster, men som i min venindes tilfælde, så var det i hvert fald en meget billig kandidat de havde "ansat".

Jeg synes at det er ufatteligt træls, og jeg kan ikke se hvordan det kan fortsætte?


Ud over, at vi er ganske enige i, at det ikke er ok, at der er virksomheder/institutioner, der ikke kan overleve uden at have medarbejdere i praktik/med løntilskud, - så ER ovenstående eksempel faktisk ikke muligt...
For hvert CVR-/P-nummer skal der være 5 lønnede ansatte for hver gratis/i-tilskud. Det kan ikke omgås. Det ville være ulovligt.

Så det lyder ikke helt korrekt!
0
Mocca
Indlæg: 764
Tilmeldt: 23. sep 2015, 08:37
Kort karma: 36
Likede indlæg: 1180

Re: Arbejde gratis

Indlægaf Mocca » 14. aug 2017, 12:11

Dikus skrev:
Mocca skrev:
Moxy-lady skrev:Min veninde blev færdig sidste år som kandidat indenfor et sundhedsøkonomisk felt.

Hun kunne ikke finde job fordi hun ikke havde erfaring. Herefter blev hun ansat i praktik af en større dansk kommune til at lave research til et projekt. Praktikken var ulønnet, 37 t/uge og tidsbegrænset til en måned.
Denne praktik blev forlænget flere gange. Det er jo så hvad det er, det er jo god erfaring at få.

Hun sad i en afdeling med 10 (mener jeg) andre kandidatuddannelse praktikanter. Alle på deres x'ne forlængelse af deres praktik. Alle ulønnede. Hun stoppede til sidst fordi det var skruen uden ende, og at hun var for træt til at søge jobs når hun havde fri. Der sad 1(!!) Lønnet medarbejder i den afdeling, alle andre var gratis arbejdskraft der var sendt derud af jobcentre og -konsulenter (som jo også er kommunale, fed måde at få budgettet til at hænge sammen. 80 % (tænkt tal) er kommet i virksomhedspraktik for at få "erfaring" og x afdeling har meget lave personale omkostninger)

Det samme gjorde sig gældende for min mor, da hun for 8 år siden var i arbejdsprøvning. Hun var på et demens plejehjem, hvor hun indgik i vagtplaner som en almindelig medarbejder, ellers havde de ikke nok hænder. Igen, sendt ud af kommunen, og da hun stoppede startede en anden.

Samme problematik når unge sendes ud i supermarkederne i praktik/arbejdsprøvning.

Der er jo ikke noget at sige til at folk ikke kan få jobs, når kommunen selv er med til at skabe arbejdsløshed ved at lade andre mennesker arbejde gratis. Eller rettere, i sidste ende betaler staten jo så for det arbejde der bliver udført via overførselsindkomster, men som i min venindes tilfælde, så var det i hvert fald en meget billig kandidat de havde "ansat".

Jeg synes at det er ufatteligt træls, og jeg kan ikke se hvordan det kan fortsætte?


Ud over, at vi er ganske enige i, at det ikke er ok, at der er virksomheder/institutioner, der ikke kan overleve uden at have medarbejdere i praktik/med løntilskud, - så ER ovenstående eksempel faktisk ikke muligt...
For hvert CVR-/P-nummer skal der være 5 lønnede ansatte for hver gratis/i-tilskud. Det kan ikke omgås. Det ville være ulovligt.

Så det lyder ikke helt korrekt!


En afdeling har jo ikke eget CVR-nummer?


Nej, også derfor jeg også skriver P-nr. Nogle virksomheder har kun eet CVR-nr og eet P-nr. Andre har et CVR-nr og flere P-nr.

Så en virksomhed/institutionen vil aldrig kunne have flere i tilskud end reelt ansatte, og gerne max i forholdet 1:5.
Personligt synes jeg stadig, at det ikke er rimeligt. Men forholder mig her kun til fakta...
0
fisken80
Indlæg: 11977
Tilmeldt: 18. aug 2015, 16:13
Kort karma: 767
Likede indlæg: 28917

Re: Arbejde gratis

Indlægaf fisken80 » 14. aug 2017, 12:51

Mocca skrev:
Dikus skrev:
Mocca skrev:
Moxy-lady skrev:Min veninde blev færdig sidste år som kandidat indenfor et sundhedsøkonomisk felt.

Hun kunne ikke finde job fordi hun ikke havde erfaring. Herefter blev hun ansat i praktik af en større dansk kommune til at lave research til et projekt. Praktikken var ulønnet, 37 t/uge og tidsbegrænset til en måned.
Denne praktik blev forlænget flere gange. Det er jo så hvad det er, det er jo god erfaring at få.

Hun sad i en afdeling med 10 (mener jeg) andre kandidatuddannelse praktikanter. Alle på deres x'ne forlængelse af deres praktik. Alle ulønnede. Hun stoppede til sidst fordi det var skruen uden ende, og at hun var for træt til at søge jobs når hun havde fri. Der sad 1(!!) Lønnet medarbejder i den afdeling, alle andre var gratis arbejdskraft der var sendt derud af jobcentre og -konsulenter (som jo også er kommunale, fed måde at få budgettet til at hænge sammen. 80 % (tænkt tal) er kommet i virksomhedspraktik for at få "erfaring" og x afdeling har meget lave personale omkostninger)

Det samme gjorde sig gældende for min mor, da hun for 8 år siden var i arbejdsprøvning. Hun var på et demens plejehjem, hvor hun indgik i vagtplaner som en almindelig medarbejder, ellers havde de ikke nok hænder. Igen, sendt ud af kommunen, og da hun stoppede startede en anden.

Samme problematik når unge sendes ud i supermarkederne i praktik/arbejdsprøvning.

Der er jo ikke noget at sige til at folk ikke kan få jobs, når kommunen selv er med til at skabe arbejdsløshed ved at lade andre mennesker arbejde gratis. Eller rettere, i sidste ende betaler staten jo så for det arbejde der bliver udført via overførselsindkomster, men som i min venindes tilfælde, så var det i hvert fald en meget billig kandidat de havde "ansat".

Jeg synes at det er ufatteligt træls, og jeg kan ikke se hvordan det kan fortsætte?


Ud over, at vi er ganske enige i, at det ikke er ok, at der er virksomheder/institutioner, der ikke kan overleve uden at have medarbejdere i praktik/med løntilskud, - så ER ovenstående eksempel faktisk ikke muligt...
For hvert CVR-/P-nummer skal der være 5 lønnede ansatte for hver gratis/i-tilskud. Det kan ikke omgås. Det ville være ulovligt.

Så det lyder ikke helt korrekt!


En afdeling har jo ikke eget CVR-nummer?


Nej, også derfor jeg også skriver P-nr. Nogle virksomheder har kun eet CVR-nr og eet P-nr. Andre har et CVR-nr og flere P-nr.

Så en virksomhed/institutionen vil aldrig kunne have flere i tilskud end reelt ansatte, og gerne max i forholdet 1:5.
Personligt synes jeg stadig, at det ikke er rimeligt. Men forholder mig her kun til fakta...


Men en kommune er vel en kommune, og samlet set har den jo rigtig mange ansatte. Så kan de vel godt have en afdeling, hvor der sidder 5-10 stykker i løntilskud, hvis bare der så tilsvarende er 50-100 ansatte andre steder i kommunen, og det er der jo uden tvivl.
1
litteraturen kan noget, som regneark og forvaltningsstudier ikke kan. Uden litteraturen bliver tanker og ideologier blodfattige og pulsløse.

Man VÆNNER sig til ting. Det kommer af vane. Så svært er det ikke.

Maude, din proportionssans
Brugeravatar
Moxy-lady
Indlæg: 5511
Tilmeldt: 11. aug 2015, 10:18
Kort karma: 1278
Likede indlæg: 16876

Re: Arbejde gratis

Indlægaf Moxy-lady » 14. aug 2017, 12:54

Der var flere personer ansat i afdelingen, sådan overordnet, men som researchere var der (ca) 10 ledige og en ansat.
0
Zoe 12-10-18
Mocca
Indlæg: 764
Tilmeldt: 23. sep 2015, 08:37
Kort karma: 36
Likede indlæg: 1180

Re: Arbejde gratis

Indlægaf Mocca » 14. aug 2017, 13:04

Dikus skrev:
Mocca skrev:
Dikus skrev:
Mocca skrev:
Moxy-lady skrev:Min veninde blev færdig sidste år som kandidat indenfor et sundhedsøkonomisk felt.

Hun kunne ikke finde job fordi hun ikke havde erfaring. Herefter blev hun ansat i praktik af en større dansk kommune til at lave research til et projekt. Praktikken var ulønnet, 37 t/uge og tidsbegrænset til en måned.
Denne praktik blev forlænget flere gange. Det er jo så hvad det er, det er jo god erfaring at få.

Hun sad i en afdeling med 10 (mener jeg) andre kandidatuddannelse praktikanter. Alle på deres x'ne forlængelse af deres praktik. Alle ulønnede. Hun stoppede til sidst fordi det var skruen uden ende, og at hun var for træt til at søge jobs når hun havde fri. Der sad 1(!!) Lønnet medarbejder i den afdeling, alle andre var gratis arbejdskraft der var sendt derud af jobcentre og -konsulenter (som jo også er kommunale, fed måde at få budgettet til at hænge sammen. 80 % (tænkt tal) er kommet i virksomhedspraktik for at få "erfaring" og x afdeling har meget lave personale omkostninger)

Det samme gjorde sig gældende for min mor, da hun for 8 år siden var i arbejdsprøvning. Hun var på et demens plejehjem, hvor hun indgik i vagtplaner som en almindelig medarbejder, ellers havde de ikke nok hænder. Igen, sendt ud af kommunen, og da hun stoppede startede en anden.

Samme problematik når unge sendes ud i supermarkederne i praktik/arbejdsprøvning.

Der er jo ikke noget at sige til at folk ikke kan få jobs, når kommunen selv er med til at skabe arbejdsløshed ved at lade andre mennesker arbejde gratis. Eller rettere, i sidste ende betaler staten jo så for det arbejde der bliver udført via overførselsindkomster, men som i min venindes tilfælde, så var det i hvert fald en meget billig kandidat de havde "ansat".

Jeg synes at det er ufatteligt træls, og jeg kan ikke se hvordan det kan fortsætte?


Ud over, at vi er ganske enige i, at det ikke er ok, at der er virksomheder/institutioner, der ikke kan overleve uden at have medarbejdere i praktik/med løntilskud, - så ER ovenstående eksempel faktisk ikke muligt...
For hvert CVR-/P-nummer skal der være 5 lønnede ansatte for hver gratis/i-tilskud. Det kan ikke omgås. Det ville være ulovligt.

Så det lyder ikke helt korrekt!


En afdeling har jo ikke eget CVR-nummer?


Nej, også derfor jeg også skriver P-nr. Nogle virksomheder har kun eet CVR-nr og eet P-nr. Andre har et CVR-nr og flere P-nr.

Så en virksomhed/institutionen vil aldrig kunne have flere i tilskud end reelt ansatte, og gerne max i forholdet 1:5.
Personligt synes jeg stadig, at det ikke er rimeligt. Men forholder mig her kun til fakta...Hvad er det så i det beskrevne, du ikke mener er muligt? Jeg føler mig lidt fatsvag :genert:


At der skulle være flere praktikanter end ansatte... :)
Men det kan jeg så se af det næste indlæg, at der ikke var...
0
Brugeravatar
Precaseptica
Indlæg: 830
Tilmeldt: 27. aug 2015, 10:07
Kort karma: 205
Likede indlæg: 1839

Re: Arbejde gratis

Indlægaf Precaseptica » 14. aug 2017, 13:43

Det er en amerikansk uskik vi helst skal af med så snart som det er muligt. Folk skal selvfølgelig have penge for deres tid, så de kan betale deres regninger med det de bruger deres hverdag på. Mindre kan slet ikke gøre det.

"Exposure" myten bruges ofte i de kreative fag og specielt med de nye medier. "Det er jo godt bare at blive set". Men det er samtidigt også det fag folk er allermest sultne på lige nu. At blive kendte på eller at indgå i samarbejder med digitalt arbejde. Derfor er det intet værd og man er hurtigt glemt igen. Det samme gør sig gældende indenfor de fleste andre sektorer, fordi at der netop er mange, der gerne vil ind. Det kan kort sagt kun lade sig gøre at tiltrække gratis arbejdskraft i brancher hvor køen er lang.

Overordnet set er det fint at folk har muligheden for at være frivillige, men det er løgn og latin for langt de fleste at erfaring fører masser af godt med sig. Virksomhederne har i langt de fleste tilfælde blot fundet endnu et sted at skumme fløden, ved at påtage sig et nulansvar for at uddanne og optræne på deres regning.
2

Tilbage til "Politik, kultur og samfund"