Er det fesent at få ring på, når man ikke skal giftes?

Her kan du snage løs i dine meddebattørers parforhold eller singleliv, og alt hvad der følger med.
Brugeravatar
Madam Pomfrey
Indlæg: 2992
Tilmeldt: 11. aug 2015, 19:29
Kort karma: 594
Geografisk sted: Stæævns
Likede indlæg: 7017

Re: Er det fesent at få ring på, når man ikke skal giftes?

Indlægaf Madam Pomfrey » 19. okt 2015, 10:49

Det er et kærligheds-symbol, der illustrerer en forbindelse til et andet mennesker, hvorvidt der har været et frieri, eller er indgået et ægteskab synes jeg er ligegyldigt, og et personligt valg.
Og i har jo jeres respektive bevæggrunde for hvorfor tingene er og forbliver som de er, men det synes jeg ikke skal være en forindring!

Jeg synes ikke det er teenager agtigt, med mindre i har været kærester i 4 måneder og overvejer det billigste sæt sølvringe der kan opdrives på strøget i København, for bagefter at fejre det med billig pizzabuffet ;)


Mine forældre har en klassisk guldring, som er en forlovelsesring fra første gang min mor sagde nej til ægteskab :-P
men det ændrer altså ikke på at hun gerne ville have ringen ;) Hun gider bare ikke have papirer på min far, åbenbart!
Og de har altså levet sammen i 35 år nu :D Og siger også mand/kone om hinanden.
0
"Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light."
Brugeravatar
didas
Indlæg: 1437
Tilmeldt: 19. aug 2015, 09:28
Kort karma: 302
Geografisk sted: Amager
Likede indlæg: 3715

Re: Er det fesent at få ring på, når man ikke skal giftes?

Indlægaf didas » 19. okt 2015, 10:49

Helt ærligt, så synes jeg personligt, det er lidt fesent :P Jeg får samme associationer som dig til dengang, hvor folk blev ringforlovet i ét væk og gik fra hinanden 14 dage efter. Jeg har også et personligt issue med det at kalde en person for "sin mand", når man ikke er gift. Der er jeg åbenbart tilpas gammeldags til at synes, at når man ikke er gift, så hedder det altså kærester.

Men jeg tænker, hvorfor ikke bare blive gift? Hvis det ikke betyder det store for jer ift. signalværdi osv. kan I jo bare få det registreret på Rådhuset. Hvis I alligevel har planer om at skulle blive sammen, kan I jo ligeså udnytte de økonomiske fordele osv. der evt. kommer med ægteskabet. Måske det ligefrem vil være terapeutisk for "din mand" at lægge de dårlige minder fra det tidligere ægteskab bag sig og starte på en frisk.
12
I was dropped as a baby into a pool of awesomeness and glitter :dance:
Brugeravatar
Madam Pomfrey
Indlæg: 2992
Tilmeldt: 11. aug 2015, 19:29
Kort karma: 594
Geografisk sted: Stæævns
Likede indlæg: 7017

Re: Er det fesent at få ring på, når man ikke skal giftes?

Indlægaf Madam Pomfrey » 19. okt 2015, 10:58

didas skrev:Helt ærligt, så synes jeg personligt, det er lidt fesent :P Jeg får samme associationer som dig til dengang, hvor folk blev ringforlovet i ét væk og gik fra hinanden 14 dage efter. Jeg har også et personligt issue med det at kalde en person for "sin mand", når man ikke er gift. Der er jeg åbenbart tilpas gammeldags til at synes, at når man ikke er gift, så hedder det altså kærester.

Men jeg tænker, hvorfor ikke bare blive gift? Hvis det ikke betyder det store for jer ift. signalværdi osv. kan I jo bare få det registreret på Rådhuset. Hvis I alligevel har planer om at skulle blive sammen, kan I jo ligeså udnytte de økonomiske fordele osv. der evt. kommer med ægteskabet. Måske det ligefrem vil være terapeutisk for "din mand" at lægge de dårlige minder fra det tidligere ægteskab bag sig og starte på en frisk.Hvilke økonomiske fordele? :gruble:

Men smilede lidt af dit indlæg, jeg ville DØ lidt hvis jeg hørte mine forældre omtale hinanden som kærester. :tie:
Jeg har altid syntes det var sært når voksne mennesker, der levede i et veletableret parforhold, og med fælles børn, omtalte hinanden som kærester. Husker det f.x. fra fritidsklubben hvor en pædagog altid sagde "min kæreste"


Kærester der er for mig sådan noget "ungdomsnoget" og noget man er i perioden op til man bliver mere seriøse og etablerede, får fælles bolig, børn , bliver voksne sammen... Derefter synes jeg godt man kan kalde hinanden for mand/kone/hustru/husbond etc. uden at man nødvendigvis har skrevet under på det.

Og referancen til "dengang alle blev ringforlovet i et væk" kan jeg godt nikke genkendende til, - hvad pokker skete der lige for det, alle der havde været kærester i mere end et halv år skulle jo ha metal på fingrene :gruble:
Jeg var sammen med en kæreste i 2½ år, fra jeg var ca. 16, og det vagte stor undrend at vi ikke blev forlovet, blandt jævnaldrende. Familie ville nok ha undret sig hvis vi var blevet det ;) "at få ring på" var da virkeligt stort i en periode.
og med associationer til det, jo så kan det godt virke en anelse fesent. Men jeg synes også det fesne ligger i fejringen, og symbolikværdien der jo overhoved ikke holdt vand dengang, på den der ovredrevne måde at omtale sin kæreste/partner som "min forlovede"

Men hvis 2 voksne mennesker vælger at symbolisere kærlighed og tilhørsforhold med et par smukke ringe, og det er en handling imellem de 2, så kan jeg altså ikke koble fesent-elementet på det :)
1
"Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light."
Brugeravatar
vibbsen
Indlæg: 2504
Tilmeldt: 17. sep 2015, 17:26
Kort karma: 684
Likede indlæg: 8899

Re: Er det fesent at få ring på, når man ikke skal giftes?

Indlægaf vibbsen » 19. okt 2015, 11:23

Beklager, men jeg synes det er fesent og teenage-agtigt at få ring på som signalværdi hvis man ikke har tænkt sig at blive gift....

Hvad titlen angår så er jeg en af dem som uden at blinke kaldte hr.vibbsen for min mand. Også før vi reelt blev gift.
Den primære årsag hertil var at vi boede i UK i en periode....Og her oversættes kæreste primært til "boy friend" når han er af hankøn.
Og det fik mig altså til at føle mig endnu mere som en bebumset teenager end termen "kæreste" :-D .
0
Tak.Glimmer på. Op på kaminhylden

Citat Hella Joof
Brugeravatar
Sophaya
Indlæg: 2510
Tilmeldt: 22. aug 2015, 11:26
Kort karma: 495
Likede indlæg: 4905

Re: Er det fesent at få ring på, når man ikke skal giftes?

Indlægaf Sophaya » 19. okt 2015, 11:33

Jeg synes det er lidt fesent, og ville nok som didas foreslår blive registreret på rådhuset uden at gøre mere hejs af det, hvis jeg jeg var jer. Købe en flot ring og tænke, at det jo ikke ændrer på jeres forhold at i har papir på hinanden, andet end at i kan signalere til omverdenen at i hører sammen - hvilket jo er det i gerne ville.
Måske er jeg farvet af at jeg selv ville synes det var helt forkert at kalde min kæreste min mand uden at han egentlig var det, og gå med ring uden at være gift. Jeg synes det lugter langt væk af teenage promise-rings og fjant, og selvom jeg sagtens kan se hvor i kommer fra når i begge har været gift før, så synes jeg det er lidt useriøst at ville flashe ringen men ikke indgå i præmissen der normalt er for den ring.

I sidste ende handler det jo om, hvad i synes i kan forsvare overfor jer selv - har i det fedt med at være ugifte med ring på, så gør da det! Men jeg fornemmer på dig, at det egentlig ikke er ønskescenariet.
5
cat has nine lives babe
nine lives to itself
but you only got one

x
Brugeravatar
icelady
Moderator
Indlæg: 8888
Tilmeldt: 12. aug 2015, 06:56
Kort karma: 767
Geografisk sted: Randers
Likede indlæg: 16279

Re: Er det fesent at få ring på, når man ikke skal giftes?

Indlægaf icelady » 19. okt 2015, 12:02

Jeg synes ikke, det er fesent.

I er voksne og rationelt tænkende personer, der vælger hinanden, dog uden samfundets blåstempel i form af underskrift på et stykker papir.

Ved at få ringe på signalerer I jo, at I vitterlig vil hinanden, og at I betragter hinanden som hinandens ægtepartner :)
2
....

“I do not see why man should not be as cruel as nature” -A. Hitler
Brugeravatar
lulu-p
Indlæg: 1132
Tilmeldt: 20. aug 2015, 08:05
Kort karma: 74
Likede indlæg: 1390

Re: Er det fesent at få ring på, når man ikke skal giftes?

Indlægaf lulu-p » 19. okt 2015, 12:09

Jeg kan sagtens forstå behovet for at signalere samhørighed. Men hvis I ikke har tænkt jer at blive gift, synes jeg I skal finde et andet symbol end ringe. Det er fesent.

Armbånd? Halskæder? Tatoveringer?
0
... Look to the light, Leland, find the light. Into the light, Leland, into the
light. Into the light, Leland... into the light... Don't be afraid. ...
Brugeravatar
Dikus
Moderator
Indlæg: 7792
Tilmeldt: 10. aug 2015, 20:39
Kort karma: 1038
Geografisk sted: Nuuk
Likede indlæg: 11295

Re: Er det fesent at få ring på, når man ikke skal giftes?

Indlægaf Dikus » 19. okt 2015, 12:14

Jeg synes, det er fesent.

Men ville i praksis ikke vide det, men bare tro, I var blevet gift på rådhuset. Altså... Der er bare så mange detaljer om folks liv, man ikke kender til - og så fylder man selv hullerne ud :cool:

Synes da sådan set også, et er ret fesent, jeg ikke har fået taget mig sammen til at blive skilt fra min mand, selvom jeg har haft en ny kæreste i fire måneder. Oh well... Nogle gange er man bare mere fesen, end man har lyst til. Fordi man kan.

Edit. For at undgå ramaskrig :D

Min mand ved godt, jeg har en ny kæreste - og vi på et eller andet tidspunkt skal have taget os sammen til en formel deling af boet. Men det er lige lidt uoverskueligt. Og det er jo bare et stykke papir, der intet ændrer på, hvordan vi har det med hinanden. Og det ER fesent at tænke sådan. Men... som du nok kan høre, skal jeg ikke kaste med sten :D
0
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 8973
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1214
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 11392

Re: Er det fesent at få ring på, når man ikke skal giftes?

Indlægaf Fru Sunshine » 19. okt 2015, 12:15

Jeg synes, at folk må gøre som de vil, men at forlove sig betyder altså at forhåndslove ægteskab, og så synes jeg, det er noget underligt noget at gå med forlovelsesring, hvis hensigten ikke er at blive gift.
1
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 5769
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 500
Likede indlæg: 8241

Re: Er det fesent at få ring på, når man ikke skal giftes?

Indlægaf Lemonella » 19. okt 2015, 12:33

Jeg vil slet ikke blande mig i, hvad andre mennesker gør. :)

Jeg har været gift to gange før. Min kæreste har aldrig været gift. Vi har ingen intentioner om, at skulle giftes. Vi har kæresteringe på og kalder hinanden for kærester. :P
Så kan folk tænke lige præcis, hvad de vil, det er vi begge fuldstændigt græsk/katolske overfor. Vi har været kærester i lidt over 13 år og har boet sammen i lidt over 11 år.

I min og hans verden, er der absolut intet fesent i, at få ring på uden, at indgå ægteskab og det er også helt okay, at kalde hinanden kærester, selvom man er oppe i årene og vi er altså 38 år og 62 år. :D

I skal gøre, hvad I føler for og ikke skele så meget til, hvad andre tænker. Det er ikke deres valg eller deres liv. Det er jeres. :)
1
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
Stars
Indlæg: 1128
Tilmeldt: 15. aug 2015, 06:11
Kort karma: 51
Likede indlæg: 1164

Re: Er det fesent at få ring på, når man ikke skal giftes?

Indlægaf Stars » 19. okt 2015, 12:37

didas skrev:Helt ærligt, så synes jeg personligt, det er lidt fesent :P Jeg får samme associationer som dig til dengang, hvor folk blev ringforlovet i ét væk og gik fra hinanden 14 dage efter. Jeg har også et personligt issue med det at kalde en person for "sin mand", når man ikke er gift. Der er jeg åbenbart tilpas gammeldags til at synes, at når man ikke er gift, så hedder det altså kærester.

Men jeg tænker, hvorfor ikke bare blive gift? Hvis det ikke betyder det store for jer ift. signalværdi osv. kan I jo bare få det registreret på Rådhuset. Hvis I alligevel har planer om at skulle blive sammen, kan I jo ligeså udnytte de økonomiske fordele osv. der evt. kommer med ægteskabet. Måske det ligefrem vil være terapeutisk for "din mand" at lægge de dårlige minder fra det tidligere ægteskab bag sig og starte på en frisk.


Er der andre økonomiske fordele i ægteskab, end man kan udnytte skattefradrag, der ikke bliver brugt?
Til gengæld er der jo også den (potentielle) økonomiske ulempe, at man får gensidig forsøgerpligt ;)
Og min mor skal "aldrig nogen sinde" giftes igen, for hun skal bestemt ikke risikere, at noget af det, hun efterlader sig, ender hos kærestens børn.

Hvis I selv føler, det er rigtigt med en ring uden vielsesattest, så "go for it" - man kan jo ikke se på ringen, at papiret mangler :D
2
Akehurst2
Indlæg: 5376
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:17
Kort karma: 550
Likede indlæg: 11583

Re: Er det fesent at få ring på, når man ikke skal giftes?

Indlægaf Akehurst2 » 19. okt 2015, 12:43

Stars skrev:
Er der andre økonomiske fordele i ægteskab, end man kan udnytte skattefradrag, der ikke bliver brugt?
Til gengæld er der jo også den (potentielle) økonomiske ulempe, at man får gensidig forsøgerpligt ;)
Og min mor skal "aldrig nogen sinde" giftes igen, for hun skal bestemt ikke risikere, at noget af det, hun efterlader sig, ender hos kærestens børn.

Hvis I selv føler, det er rigtigt med en ring uden vielsesattest, så "go for it" - man kan jo ikke se på ringen, at papiret mangler :D


Man sparer arveafgiften, som jo immervæk er 15 pct., så der er noget at hente.

Har man kun fællesbørn får man mulighed for uskiftet bo.
0
Brugeravatar
Whoosh
Indlæg: 2095
Tilmeldt: 11. aug 2015, 11:54
Kort karma: 334
Likede indlæg: 2948

Re: Er det fesent at få ring på, når man ikke skal giftes?

Indlægaf Whoosh » 19. okt 2015, 12:55

Jeg ville kun tænke positivt om det.
Hvis jeg overhovedet ville tænke noget om det.
I er voksne, seriøse mennesker.
Det er langt fra de 14 årige, der blev forlovede 7 gange på et år for 25 år siden.

Min kæreste og jeg kalder os selv mand og kone, især hvis vi telefonerer eller er "ude".
Vi synes vi er for voksne til at kalde os kærester.

Hvad andre gør er vi ligeglade med.
3
Akehurst2
Indlæg: 5376
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:17
Kort karma: 550
Likede indlæg: 11583

Re: Er det fesent at få ring på, når man ikke skal giftes?

Indlægaf Akehurst2 » 19. okt 2015, 13:04

didas skrev:Helt ærligt, så synes jeg personligt, det er lidt fesent :P Jeg får samme associationer som dig til dengang, hvor folk blev ringforlovet i ét væk og gik fra hinanden 14 dage efter. Jeg har også et personligt issue med det at kalde en person for "sin mand", når man ikke er gift. Der er jeg åbenbart tilpas gammeldags til at synes, at når man ikke er gift, så hedder det altså kærester.

Men jeg tænker, hvorfor ikke bare blive gift? Hvis det ikke betyder det store for jer ift. signalværdi osv. kan I jo bare få det registreret på Rådhuset. Hvis I alligevel har planer om at skulle blive sammen, kan I jo ligeså udnytte de økonomiske fordele osv. der evt. kommer med ægteskabet. Måske det ligefrem vil være terapeutisk for "din mand" at lægge de dårlige minder fra det tidligere ægteskab bag sig og starte på en frisk.


Jeg synes det samme.

Og selvom flere i tråden argumenterer rigtig udmærket for, hvorfor man lige så godt kan have ringe uden at være gift, og at det på ingen måde behøver at signalere useriøse teenager-masseforlovelser, så synes jeg bare, at enten er man gift og mand og kone, eller også er man ikke. Det med at lade som om, virker fjollet på mig. Især hvis der ikke er konkrete grunde til at man ikke vil giftes. Som ´så ikke er, at det har man prøvet før og haft dårlige erfaringer med.
3
Brugeravatar
Dikus
Moderator
Indlæg: 7792
Tilmeldt: 10. aug 2015, 20:39
Kort karma: 1038
Geografisk sted: Nuuk
Likede indlæg: 11295

Re: Er det fesent at få ring på, når man ikke skal giftes?

Indlægaf Dikus » 19. okt 2015, 13:30

Lemonella skrev:Jeg vil slet ikke blande mig i, hvad andre mennesker gør. :)

Jeg har været gift to gange før. Min kæreste har aldrig været gift. Vi har ingen intentioner om, at skulle giftes. Vi har kæresteringe på og kalder hinanden for kærester. :P
Så kan folk tænke lige præcis, hvad de vil, det er vi begge fuldstændigt græsk/katolske overfor. Vi har været kærester i lidt over 13 år og har boet sammen i lidt over 11 år.

I min og hans verden, er der absolut intet fesent i, at få ring på uden, at indgå ægteskab og det er også helt okay, at kalde hinanden kærester, selvom man er oppe i årene og vi er altså 38 år og 62 år. :D

I skal gøre, hvad I føler for og ikke skele så meget til, hvad andre tænker. Det er ikke deres valg eller deres liv. Det er jeres. :)


Prøv nu at høre her, dame... Den form for rationel tankegang ødelægger enhver debat, hvor man kan få lov til at dømme andre som fesne... og dermed al sjov :sur:

:kys:

(Og i den mere alvorlige ende: Ret beset er det her jo essensen af ethvert valg vi foretager os her i livet. Det er OS, der skal trives med dem. Hvad andre tænker - hvis de overhovedet når at tænke noget om det - er jo ret beset ligegyldigt, når blot man selv er glad og ingen skade gør på andre)
1

Tilbage til "Forhold og sex"