Gæstemad - tom for idéer

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Tricolette
Indlæg: 526
Tilmeldt: 7. sep 2015, 09:58
Kort karma: 82
Geografisk sted: Himmerland
Likede indlæg: 654

Gæstemad - tom for idéer

Indlægaf Tricolette » 27. okt 2015, 09:04

Vi har inviteret lidt venner til middag på lørdag og det eneste, jeg endnu er sikker på, at vi skal have er en lækker roastbeef.

Men hvad med tilbehøret? Har I nogle gode bud? :gruble:

Kan på forhånd sige at det IKKE må være tomater, bearnaissauce, rosenkål, sqaush og auberginer - og sikkert sytten andre ting jeg ikke lige kan komme i tanke om :genert: :genert:

Overvejer også forret og dessert eller kun en af delene eller slet ingen af delene - hvor desserten skiftes ud med små chokolader og kagehapsere til kaffen/irish coffee.
1
Brugeravatar
flicka
Indlæg: 544
Tilmeldt: 8. sep 2015, 18:08
Kort karma: 70
Likede indlæg: 612

Re: Gæstemad - tom for idéer

Indlægaf flicka » 27. okt 2015, 09:11

Bagte rodfrugter?
0
Always be yourself
unless you can be a unicorn
then always be a unicorn


A pony is a childhood dream. A horse is an adulthood treasure.
- Rebecca Carroll
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 6100
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 1160
Likede indlæg: 6821

Re: Gæstemad - tom for idéer

Indlægaf Wizzze » 27. okt 2015, 09:14

En nem hurtig forret kunne være en snitte med gravad laks, grønne asparges og rævesovs.

Så roastbeefen, hertil vil jeg foreslå hasselback kartofler, grønne bønner med bacon omkring og så en flødesovs lavet på stegeskyen fra kødet.

og så kage, chokolade og kaffen med procenter.
0
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
DD_81
Indlæg: 2018
Tilmeldt: 11. aug 2015, 19:29
Kort karma: 328
Geografisk sted: Stæævns
Likede indlæg: 3265

Re: Gæstemad - tom for idéer

Indlægaf DD_81 » 27. okt 2015, 09:17

En efterårssalat...

Jeg lavede en på
Hjertesalat
æbler skåret i små bidder
tørrede tranebærk
valnødder

Og så dryppet en olie-honning-eddike dressing
Det var sprødt, lækkert og sødt og står godt til rødt kød :)

Ville måske overveje en god grov kartoffelmos, lavet med lidt andre gode smagsgivende rodfrugter, f.x. persillerod.

Forret ville jeg nok også orientere mig lidt mod årstid og vælge f.x. suppe.
1
- tid til nyt debatnavn, - tidligere Dirtydancing, voksede fra det for læææænge siden ;)
Brugeravatar
DD_81
Indlæg: 2018
Tilmeldt: 11. aug 2015, 19:29
Kort karma: 328
Geografisk sted: Stæævns
Likede indlæg: 3265

Re: Gæstemad - tom for idéer

Indlægaf DD_81 » 27. okt 2015, 09:19

eller sådan nogle kartofler her
http://www.arla.dk/opskrifter/kartoffelroulade/
2
- tid til nyt debatnavn, - tidligere Dirtydancing, voksede fra det for læææænge siden ;)
Brugeravatar
DD_81
Indlæg: 2018
Tilmeldt: 11. aug 2015, 19:29
Kort karma: 328
Geografisk sted: Stæævns
Likede indlæg: 3265

Re: Gæstemad - tom for idéer

Indlægaf DD_81 » 27. okt 2015, 09:28

hvis man er til svampe, så er det jo også højsæson :)
1
- tid til nyt debatnavn, - tidligere Dirtydancing, voksede fra det for læææænge siden ;)
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 7848
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1019
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9242

Re: Gæstemad - tom for idéer

Indlægaf Fru Sunshine » 27. okt 2015, 10:14

Svampe og persillerod er noget væmmeligt noget.
Det er gravad laks også - og rævesovs.
Og så skal peberfrugter brændes og graves ned.

Flødekartofler (uden løg) er godt til roastbeef.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 7848
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1019
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9242

Re: Gæstemad - tom for idéer

Indlægaf Fru Sunshine » 27. okt 2015, 10:16

Og de der små hapser, du plejer at servere til velkomst, kan sagtens gøre det ud for forret.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Whoosh
Moderator
Indlæg: 2167
Tilmeldt: 11. aug 2015, 11:54
Kort karma: 333
Likede indlæg: 2954

Re: Gæstemad - tom for idéer

Indlægaf Whoosh » 27. okt 2015, 10:20

Waldorfsalat?
0
Akehurst2
Indlæg: 2515
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:17
Kort karma: 274
Likede indlæg: 4572

Re: Gæstemad - tom for idéer

Indlægaf Akehurst2 » 27. okt 2015, 11:26

DD_81 skrev:hvis man er til svampe, så er det jo også højsæson :)


Ja, det er bare med at udnytte det. Fx er risotto godt til roastbeef, så en risotto med svampe ville passe godt.
0
Brugeravatar
Pussikat82
Indlæg: 548
Tilmeldt: 12. aug 2015, 16:05
Kort karma: 238
Likede indlæg: 975
Kontakt:

Re: Gæstemad - tom for idéer

Indlægaf Pussikat82 » 27. okt 2015, 11:46

Jeg ville nok lave nogle lækre, cremede flødekartofler til og så en salat (evt. bare lidt spæde salatblade med lidt farverige grøntsager i).

Har du mod på at bage, er hjemmebagt brød også rigtig lækkert til. Har en god opskrift på langtidshævede baguetter, hvis du er interesseret. Skal det gå hurtigt, går man dog aldrig fejl af saltflutes (som kan laves klar inden for en time fra start til færdigt brød). Det ligger jeg også inde med en opskrift på. Er man lidt overskudsagtig, kan man røre sin egen kryddersmør. Det er faktisk ret hurtigt. Plejer oftest bare at lave hvidløg-persillesmør. Rulles til en pølse og pakkes i vitavrap. Kan opbevares i fryseren, til det skal spises. Tag det op lidt på forhånd og skær pølsen i skiver.
0
Homer: Kids. From now on there are three ways of doing things:
the right way, the wrong way, and the Max Power way.
Bart: Isn't that just the wrong way?
Homer: Yes, but faster.

Billede
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 7848
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1019
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9242

Re: Gæstemad - tom for idéer

Indlægaf Fru Sunshine » 27. okt 2015, 20:24

Egentlig lyder Wizzzes idé også ret god - altså bortset fra det der gravad laks-noget.
Men hovedretstilbehøret. Mmmmm.

Og jeg synes, det vil være så fint med lidt chokolade og små kagehapser i stedet for dessert.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Tricolette
Indlæg: 526
Tilmeldt: 7. sep 2015, 09:58
Kort karma: 82
Geografisk sted: Himmerland
Likede indlæg: 654

Re: Gæstemad - tom for idéer

Indlægaf Tricolette » 28. okt 2015, 09:52

Tak for alle de gode bud - nu skal jeg så lige beslutte mig 100%. :gruble:

Det vigtigste er vel at der er kød, sauce og kartofler - de der grøntsager er jo bare unødvendigt fyld i sidste ende :fløjt:
0
Brugeravatar
Annione
Indlæg: 1718
Tilmeldt: 11. aug 2015, 21:23
Kort karma: 240
Likede indlæg: 2522
Kontakt:

Re: Gæstemad - tom for idéer

Indlægaf Annione » 28. okt 2015, 10:54

Altså. Flødekartofler er et MUST til roastbeef. Siger det bare :fløjt:
1
At rejse er at leve :love2:
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 1570
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 192
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 3453

Re: Gæstemad - tom for idéer

Indlægaf HappyPaww » 28. okt 2015, 13:08

Og flødekartofler er bedst, når de laves som "ægte" pommes dauphinoise:
http://cphfoodie.com/2012/03/11/pommes-dauphinoise/
2

Tilbage til "Mad og drikke"