Nytårsmenu 2020
- MissHindenburg
- Indlæg: 1470
- Tilmeldt: 13. aug 2015, 08:33
- Kort karma: 157
- Likede indlæg: 1865
Re: Nytårsmenu 2020
Vi har bestilt ved vores yndlings restaurant - Vi bliver 4 voksne og et barn på næsten 2 år.
Forret: Terrine af jomfruhummer med yuzu citrus og basilikum, sechuanpeber mayo, sprøde ris og urter.
Mellemret: Kalvetartar med trøffel, æggeblommecreme, syrlig rødbedegele og sprøde kartoffelchips
Hovedret: Oksefilet med morkelsauce, ristede svampe, pure af bagt græskar og pommes anna
Mellemret: 3 x europæiske oste med kompot, syltede nødder og kiks
Dessert: Kirsebærmazarin med hvid chokoladecreme, små lakridscroutons, kirsebærpure og krystalliseret hvid chokolade.
Barnet får en tallerken med lidt forskelligt af hendes favoritter -
og så skal vi have fundet på et eller andet snack-værk til talen, jeg tænker saltede mandler, spyd m. tomat og mozzarella og frisk basilikum og en kød snack af en art (det må godt være lidt nemt at tygge) - jeg kunne godt finde på at det skulle være små vol au vents med et lækkert fyld cremet fyld.
Forret: Terrine af jomfruhummer med yuzu citrus og basilikum, sechuanpeber mayo, sprøde ris og urter.
Mellemret: Kalvetartar med trøffel, æggeblommecreme, syrlig rødbedegele og sprøde kartoffelchips
Hovedret: Oksefilet med morkelsauce, ristede svampe, pure af bagt græskar og pommes anna
Mellemret: 3 x europæiske oste med kompot, syltede nødder og kiks
Dessert: Kirsebærmazarin med hvid chokoladecreme, små lakridscroutons, kirsebærpure og krystalliseret hvid chokolade.
Barnet får en tallerken med lidt forskelligt af hendes favoritter -
og så skal vi have fundet på et eller andet snack-værk til talen, jeg tænker saltede mandler, spyd m. tomat og mozzarella og frisk basilikum og en kød snack af en art (det må godt være lidt nemt at tygge) - jeg kunne godt finde på at det skulle være små vol au vents med et lækkert fyld cremet fyld.
1
Re: Nytårsmenu 2020
Apropos Hunkats forslag ovenfor er jeg nået frem til, at jeg vil lave 3 forskellige sliders, hvis jeg skal holde nytår hjemme, som jeg helst vil. Det skal være en klassisk bacon-cheese med hakkebøf af oksekød, en med paneret, sprød kylling McChicken-style og en med kyllingefilet, mangochutney og guacamole.
Desserten har jeg ikke lagt mig fast på, men jeg hælder mod hjemmelavet is.
Desserten har jeg ikke lagt mig fast på, men jeg hælder mod hjemmelavet is.
1
You can't spell awesome without me.
Re: Nytårsmenu 2020
Er der nogen der kender til en menu udefra (der må gerne være lidt tilberedning hjemme) uden skaldyr og svinekød og hvor der er et alternativ til mindre børn? Storkøbenhavn.
0
Re: Nytårsmenu 2020
Æble skrev:Er der nogen der kender til en menu udefra (der må gerne være lidt tilberedning hjemme) uden skaldyr og svinekød og hvor der er et alternativ til mindre børn? Storkøbenhavn.
Meyers måske? Der har i hvert fald været gode børnemenuer der seneste år.
Jeg kan se de godt nok har en hummerbisque med torsk til forret i "kødmenuen" - men der er også en vegetarmenu, hvis det er mere tiltalende....
https://meyers.dk/catering/nytaarsmenu/p/70410/
1
- DetSorteCirkus
- Indlæg: 22029
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
- Kort karma: 2523
- Likede indlæg: 59836
Re: Nytårsmenu 2020
Aperitif: Mousserende vin af en slags og tapasspid og chips og holiday dip (vigtigt med lige dén dip)
Forret: ?
Hovedret: Wienerschnitzel med diverse ELLER beef Wellington og kartofler og salat, som ikke er blevet besluttet endnu, udover at det skal være vegansk, så alle kan spise samme tilbehør. Selskabets veganer tager selv resten af sin hovedret med.
Dessert: Bananasplit med hjemmelavet is
Kl. 12: Mousserende vin, kransekage og jordbær eller vindruer, små kiks med tuncreme, chips og dip.
(Mulighed for) natmad: Pitapizza
Forret: ?
Hovedret: Wienerschnitzel med diverse ELLER beef Wellington og kartofler og salat, som ikke er blevet besluttet endnu, udover at det skal være vegansk, så alle kan spise samme tilbehør. Selskabets veganer tager selv resten af sin hovedret med.
Dessert: Bananasplit med hjemmelavet is
Kl. 12: Mousserende vin, kransekage og jordbær eller vindruer, små kiks med tuncreme, chips og dip.
(Mulighed for) natmad: Pitapizza
0
-
- Indlæg: 1098
- Tilmeldt: 2. sep 2015, 15:58
- Kort karma: 128
- Likede indlæg: 1046
Re: Nytårsmenu 2020
Er der nogen der kan anbefale et firma i KBH til levering af tapas som nytårsmenuen?
0
- PaleSeptember
- Indlæg: 11750
- Tilmeldt: 16. dec 2015, 17:28
- Kort karma: 926
- Likede indlæg: 18975
Re: Nytårsmenu 2020
Jeg har kig på 4 forskellige ud af huset menuer. Vi bliver kun os 2. Jeg er mest til Propellen eller Sønderskov.
Madkælderen:
https://www.madkaelderen.dk/nytaars-menu-ud-af-huset
Propellen:
https://www.propellen.dk/da/restaurant/ ... -af-huset/
Sønderskov:
https://sonderskov.dk/Restaurant/Nyt%C3%A5rsmenu-2020
Madindustrien:
https://www.madindustrien.dk/nytaar
Madkælderen:
https://www.madkaelderen.dk/nytaars-menu-ud-af-huset
Propellen:
https://www.propellen.dk/da/restaurant/ ... -af-huset/
Sønderskov:
https://sonderskov.dk/Restaurant/Nyt%C3%A5rsmenu-2020
Madindustrien:
https://www.madindustrien.dk/nytaar
0
Vejen til helvede er brolagt med gode intentioner
- PaleSeptember
- Indlæg: 11750
- Tilmeldt: 16. dec 2015, 17:28
- Kort karma: 926
- Likede indlæg: 18975
Re: Nytårsmenu 2020
PaleSeptember skrev:Jeg har kig på 4 forskellige ud af huset menuer. Vi bliver kun os 2. Jeg er mest til Propellen eller Sønderskov.
Madkælderen:
https://www.madkaelderen.dk/nytaars-menu-ud-af-huset
Propellen:
https://www.propellen.dk/da/restaurant/ ... -af-huset/
Sønderskov:
https://sonderskov.dk/Restaurant/Nyt%C3%A5rsmenu-2020
Madindustrien:
https://www.madindustrien.dk/nytaar
Manden siger denne fra Herregårdskælderen på Sønderskov Slot - en af vores yndlingsrestauranter også.
3 små forretter af Sydvestjyske Smagsoplevelser
Hesterejer med dildmayonnaise
Røget Fanølaks med rogn og syrnet fløde
Varde Ådals skinke med karsemayonnaise og syltet selleri
Sprøde brød af Forum mel
Nytårstorsk 2020
Torsk bagt i papir med grønkål, syltede svampe og mild peberrodscreme
Oksemørbrad og langtidsstegt oksecuvette
kraftig sky, rødvinssyltede løg, persillevariation, Dover spirer og timiankartofler
4 desserter af chokolade og syltede hindbær
(anrettet klar til servering)
Chokoladekage med vaniljecreme
Hvid chokoladeis med hindbærsorbet
Flødechokoladeganache med cognacsyltede hindbær
Chokoladepanacota med cognacskum
2 slags brød og Jernved smør
0
Vejen til helvede er brolagt med gode intentioner
Re: Nytårsmenu 2020
Æble skrev:Er der nogen der kender til en menu udefra (der må gerne være lidt tilberedning hjemme) uden skaldyr og svinekød og hvor der er et alternativ til mindre børn? Storkøbenhavn.
Baglokalet på Amager har en fin menu - den skal vi have (har dog kræsne børn, så fravælger børnemenu):
Man kan sikkert godt få lov til at få en vegetarforret med i stedet for kammuslingen
Vi byder jer på følgende:
VOKSENNYTÅRSLUX (400 kr)
Rimmet kammusling m. creme serveret med rå, sprøde skiver af jordskok. Gele af æble og citron. Danske røde æbler og karse
Glasklar torsk med muslingesauce vendt med persilleolie. Syltede bånd af glaskål. Tørret persille.
Stegt tournedos af oksemørbrad med kompot lavet på kartoffel og selleri. Grillet løg, syltede bøgehatte og sauce på karamelliseret hvidløg.
Chokolade som kage, creme og sprød jord. Mousse og coulis af mandarin. Karamelliserede jordnødder.
VOKSENNYTÅRSVEGELUX
Confiterede jordskokker m. creme, serveret med rå, sprøde skiver af jordskok. Gele af æble og citron. Danske røde æbler og karse
Blomkålsuppe med trøffel, mandler og persilleolie
Saltbagt selleri med kompot lavet på kartoffel og selleri. Grillet løg, syltede bøgehatte og svampesauce
Chokolade som kage, creme og sprød jord. Mousse og coulis af mandarin. Karamelliserede jordnødder.
BØRNENYTÅRSHYGGE (250,-)
Blomkålsuppe med mandler og æbletern
Oksemørbrad med kartoffelkompot, sauce og sprødt grønt
Chokoladekage med creme og nødder
1
Re: Nytårsmenu 2020
Kaerestens bedstemor har bestilt cheesefondue Jeg laver saa det helt store charcuterie board ved siden af
Nemt, hurtigt og laekkert, me likey!
Forretten bliver stadig den laekre laks, avokado, agurke stak, saa det skal nok blive godt:D
Nemt, hurtigt og laekkert, me likey!
Forretten bliver stadig den laekre laks, avokado, agurke stak, saa det skal nok blive godt:D
0
Re: Nytårsmenu 2020
Pandesteg skrev:Vi skal have det store fiskebord, har aftalt at køre til Karrebæksminde og købe stort ind af alt hvad vi har lyst til af forskellige kolde fiskeretter supplerer nok med et par oste også. Og så bager jeg surdejsbrød og vi køber nogle lækre specialøl at drikke til (jeg tåler dårligt vin). Desserten bliver denne kage, da det er noget af det lækreste jeg længe har smagt. http://sofiesspisekammer.dk/2013/02/28/ ... ramelkage/
Vi plejer at få chips og dip efter maden og kl 12 hjemmebagt kransekage og hjemmebrygget hyldeblomstchampagne.
Forret spiser vi aldrig og dronningehapser har vi ikke fundet på, men det er der jo også god tid til.
Jeg glæder mig!
Vi har fået bestilt menuen ved fiskemanden. Det bliver:
Fiskefrikadeller med laks
Panerede fiskefileter med remoulade til
Krebsehalesalat
Krabbesalat
Enømousse
Hvidløgsmarinerede rejer
Lakseroulade med flødeostfyld
Varmrøget laks
Vi ville også have haft stenbiderrogn, men det havde han ikke på lager (vidste ikke hvornår det var sæson for den slags). Så bager jeg selv surdejsrugbrød - og - flute til. Og laver hjemmelavet mayo (det vil manden sikkert gerne have). Jeg laver måske også tunmousse - det har jeg så tit fået nytårsaften, så det hører sig næsten til.
Overvejer stadig et par oste til også - måske en høost.
6
Don’t drink the Kool-Aid!
- Stitch
- Indlæg: 7999
- Tilmeldt: 13. jun 2017, 12:11
- Kort karma: 1193
- Geografisk sted: København
- Likede indlæg: 17845
Re: Nytårsmenu 2020
Vi bliver 4
Vi har bestemt os for:
dronningetapas (det samme til eventuel natmad)
forret: tomatsuppe med glutenfrit hjemmelavet brød
hovedret: lammekølle, kartofler, 2 salater, sovs
Dessert: chokolademousse/creme, hindbær og saltkaramel
Vi tager hver især med til en drink (nok til 4 personer hver)
Asti til midnat - ingen af os bryder os særlig meget om champagne.
Vi har bestemt os for:
dronningetapas (det samme til eventuel natmad)
forret: tomatsuppe med glutenfrit hjemmelavet brød
hovedret: lammekølle, kartofler, 2 salater, sovs
Dessert: chokolademousse/creme, hindbær og saltkaramel
Vi tager hver især med til en drink (nok til 4 personer hver)
Asti til midnat - ingen af os bryder os særlig meget om champagne.
0
"If you are neutral in situations of injustice, you have chosen the side of the oppressor. If an elephant has its foot on the tail of a mouse, and you say that you are neutral, the mouse will not appreciate your neutrality."
Free Palestine
Free Palestine
Re: Nytårsmenu 2020
Nu bor vi jo i et land der er lavet af ost, så vi skal have raclette. Total 80’er vibe
Men der bliver den halv-fancy slags med en masse forskellige raclette oste...hvidløg, trøffel, chilli, Karl Johan, safran, peber...
Men der bliver den halv-fancy slags med en masse forskellige raclette oste...hvidløg, trøffel, chilli, Karl Johan, safran, peber...
0
- Nevertheless she persisted -
-
- Indlæg: 7185
- Tilmeldt: 29. sep 2015, 06:34
- Kort karma: 971
- Likede indlæg: 9585
Re: Nytårsmenu 2020
catnip skrev:Nu bor vi jo i et land der er lavet af ost, så vi skal have raclette. Total 80’er vibe
Men der bliver den halv-fancy slags med en masse forskellige raclette oste...hvidløg, trøffel, chilli, Karl Johan, safran, peber...
Mener du ikke fondue?
0
Re: Nytårsmenu 2020
Sorenspige skrev:catnip skrev:Nu bor vi jo i et land der er lavet af ost, så vi skal have raclette. Total 80’er vibe
Men der bliver den halv-fancy slags med en masse forskellige raclette oste...hvidløg, trøffel, chilli, Karl Johan, safran, peber...
Mener du ikke fondue?
Nej Men det er rigtig nok den anden “nationalspise” hernede.
0
- Nevertheless she persisted -