Ris, læg i blød flere timer
Ris, læg i blød flere timer
Fødevarestyrelsen skærper vejledning for behandling af ris
Det anbefales nu at udbløde ris i flere timer før man tilbereder dem.
https://nyheder.tv2.dk/samfund/2024-02- ... ng-for-ris
“Hvis man ikke har tid til at lægge ris i blød et par timer inden brug, kan man ifølge seniorrådgiveren overhælde risene med kogende vand og derved nøjes med at iblødsætte dem i 15 til 30 minutter.”
Jeg ved ikke med jer, men jeg har altid bare skyllet ris, nogle minutter, inden tilberedning.
Hvordan tilbereder I ris, og vil I nu ændre praksis?
Det anbefales nu at udbløde ris i flere timer før man tilbereder dem.
https://nyheder.tv2.dk/samfund/2024-02- ... ng-for-ris
“Hvis man ikke har tid til at lægge ris i blød et par timer inden brug, kan man ifølge seniorrådgiveren overhælde risene med kogende vand og derved nøjes med at iblødsætte dem i 15 til 30 minutter.”
Jeg ved ikke med jer, men jeg har altid bare skyllet ris, nogle minutter, inden tilberedning.
Hvordan tilbereder I ris, og vil I nu ændre praksis?
0
Do as I say!
- Sophies-mor
- Indlæg: 9698
- Tilmeldt: 16. okt 2015, 12:30
- Kort karma: 789
- Likede indlæg: 7942
Re: Ris, læg i blød flere timer
Vi har normalt bare kogt dem.
Synes det giver en del spild med skylle osv.
Og hvem har prøvet at koge ris, der har været i blød så længe?
Fødevarestyrelsen er på nogle punkter god nok. Men på andre, er de ude i petitesser.
Har de sammenlignet danske og asiatiske tilfælde af kræft og fundet ud af, at det er pga ris??
Synes det giver en del spild med skylle osv.
Og hvem har prøvet at koge ris, der har været i blød så længe?
Fødevarestyrelsen er på nogle punkter god nok. Men på andre, er de ude i petitesser.
Har de sammenlignet danske og asiatiske tilfælde af kræft og fundet ud af, at det er pga ris??
0
Hæklerier på hjernen
Re: Ris, læg i blød flere timer
Jeg plejer at lægge dem i blød en halv times tid og derefter skylle dem i mange hold vand indtil vandet er klart.
Så nej, jeg vil ikke ændre praksis
Så nej, jeg vil ikke ændre praksis
0
Re: Ris, læg i blød flere timer
Vi spiser ret få ris for jeg orker ikke det der. Jeg fatter ikke, at producenterne ikke kan levere dem klar til at koge.
5
- Delfin
- Indlæg: 15531
- Tilmeldt: 11. aug 2015, 11:05
- Kort karma: 1252
- Geografisk sted: ..... Casa del Fino
- Likede indlæg: 25970
Re: Ris, læg i blød flere timer
Jeg kommer ikke til at ændre praksis, det kender jeg mig selv og min manglende planlægning godt nok til. Jeg spiser ikke ris særlig ofte, så mon ikke det går endda
0
14 11 14
02 05 22
30 08 23
02 05 22
30 08 23
- Delfin
- Indlæg: 15531
- Tilmeldt: 11. aug 2015, 11:05
- Kort karma: 1252
- Geografisk sted: ..... Casa del Fino
- Likede indlæg: 25970
Re: Ris, læg i blød flere timer
Bergen skrev:Vi spiser ret få ris for jeg orker ikke det der. Jeg fatter ikke, at producenterne ikke kan levere dem klar til at koge.
Det tænker jeg også. Jeg tror ikke, det vil gøre den helt store omlægning af produktionen. De skyller jo alligevel risene, så de kan vel bare skylle i længere tid
0
14 11 14
02 05 22
30 08 23
02 05 22
30 08 23
Re: Ris, læg i blød flere timer
Wizzze skrev:
Hvordan tilbereder I ris, og vil I nu ændre praksis?
Hælder kogepose-risene i noget kogende vand i en snes minutter. Ingen skylning, ingen læggen i blød.
Det ser jeg ingen grund til at ændre på.
0
You can't truly call yourself "peaceful" unless you're capable of great violence. If you're not capable of violence, you're not peaceful. You're harmless.
Important distinction.
Important distinction.
Re: Ris, læg i blød flere timer
Jeg skyller dem næsten altid. Og har også ofte lagt dem i blød i riskogeren et par timer inden de koges og det fungerer fint.
0
Don’t drink the Kool-Aid!
Re: Ris, læg i blød flere timer
Skyldes ja, men jeg har aldrig hørt om at de skulle lægges i blød.
Men det kommer nok heller ikke til at ske.
Men det kommer nok heller ikke til at ske.
0
Re: Ris, læg i blød flere timer
Skyller dem også grundigt, men kommer nok ikke til at lægge dem i blød i flere timer.
Oftest har jeg ca halvanden time, fra jeg kommer hjem, til jeg laver mad, så det ville alligevel ikke rigtigt kunne lade sig gøre.
Oftest har jeg ca halvanden time, fra jeg kommer hjem, til jeg laver mad, så det ville alligevel ikke rigtigt kunne lade sig gøre.
0
- Madam Pomfrey
- Indlæg: 9006
- Tilmeldt: 11. aug 2015, 19:29
- Kort karma: 1529
- Likede indlæg: 25757
Re: Ris, læg i blød flere timer
Pandesteg skrev:Jeg skyller dem næsten altid. Og har også ofte lagt dem i blød i riskogeren et par timer inden de koges og det fungerer fint.
Skifter du vandet inden du koger? Ellers er det jo et fedt.
Jeg ved egentligt godt at man skal skylle ris, men jeg gør det aldrig. Så at lægge dem i blød, det kommer nok heller ikke til at ske.
3
"Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light."
Re: Ris, læg i blød flere timer
Jeg plejer at skylle risene. Det kan da godt være, at jeg vil begynde at lægge dem i blød, men det kræver bare, at jeg sørger for at huske det
0
You know what the issue is with this world? Everyone wants a magical solution to their problem, and everyone refuses to believe in magic.
Re: Ris, læg i blød flere timer
Hvem fanden har tid til at lægge dem i blød i flere timer?
4
“Man kan blive taget på røven. Og man kan blive taget røven på. Begge dele kan være dejligt. Men begge dele kan også være det modsatte. Sådan er livet.”
- Onkel Reje
- Onkel Reje
Re: Ris, læg i blød flere timer
JoyNips skrev:Hvem fanden har tid til at lægge dem i blød i flere timer?
Det er da bare et spørgsmål om at have tidligt nok fri
Datteren skal faktisk have ris i dag, og tager jeg lige hjem fra arbejde, er jeg hjemme 15.15 (det gør jeg nok ikke - der skal købes ind i dag)
Det giver 2½ - 3 timer, risene kan ligge i blød, inden de skal sættes over.
Jeg plejer bare at skylle dem, men jeg vil da prøve at huske at lægge dem i blød, hvis der er tid til det.
Det der med alternativt at lægge dem i blød i kogende vand 15-30 min lyder til gengæld lidt mærkeligt
0
"Vi har .. truffet den beslutning, at vi ikke tager børnene til Danmark, fordi deres forældre har vendt Danmark ryggen og har kæmpet for Islamisk Stat, og dermed har de truffet et valg på deres børns vegne."
Børnenes statsminister?
Børnenes statsminister?
Re: Ris, læg i blød flere timer
Jeg gik for lang tid siden væk fra basmati- og jasminris. Vi spiser ikke ret ofte asiatiske retter, så almindelige ris er ganske fine.
Og min fremgangsmåde er enkel; fyld gryde med rigeligt vand og salt, sæt i kog. Når vandet koger, hæld ris i, sæt timer på 17 min, skru ned så det blot simrer.
Hæld overskydende vand fra, lad hvile 1-2 min - færdig.
Slår aldrig fejl og er skidenemt.
Sjovt nok læste jeg en artikel om den nye metode, hvor de spurgte til det med øget kræftrisiko og om man kunne se det i asiatiske lande så, og forskeren svarede: Ej, nu var det jo en meget lille risiko!!!
Okay, men stor nok til at alle nu skal koge ris på en anden måde? Bortset fra hele Asien, fordi risikoen er lille??
Det gav ikke meget mening.
Og min fremgangsmåde er enkel; fyld gryde med rigeligt vand og salt, sæt i kog. Når vandet koger, hæld ris i, sæt timer på 17 min, skru ned så det blot simrer.
Hæld overskydende vand fra, lad hvile 1-2 min - færdig.
Slår aldrig fejl og er skidenemt.
Sjovt nok læste jeg en artikel om den nye metode, hvor de spurgte til det med øget kræftrisiko og om man kunne se det i asiatiske lande så, og forskeren svarede: Ej, nu var det jo en meget lille risiko!!!
Okay, men stor nok til at alle nu skal koge ris på en anden måde? Bortset fra hele Asien, fordi risikoen er lille??
Det gav ikke meget mening.
4
Lad være med at læse mellem linjerne, der står stadig ikke noget.