Persnikedy skrev:Wizzze skrev:Persnikedy skrev:Wizzze skrev:Pjeps skrev:Wizzze skrev:Pjeps skrev:Kalv og flæsk, paneret i æg og rasp
Det er altså en krebinet!
Jeg er rimelig ligeglad hvad de hedder, bare de bliver lavet på min måde.
Du tager fejl, det skal laves på MIN måde
You're wrooooong!
En karbonade er med kalv/flæsk og vendt i æg og rasp..
Der er tydeligvis gået noget galt i din opdragelse
karbonade = gris uden noget
krebinet = kalv & gris med panering af æg og rasp
Nu skal jeg nok rette den sætning for dig siden du har lidt bøvl med den:
krebinet = gris uden noget
karbonade = kalv & gris med panering af æg og rasp
Karbonader
Re: Karbonader
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
0
Do as I say!
Re: Karbonader
Da jeg var barn i det mørke Jylland havde vi aldrig hørt om en krebinet, men så kom jeg til København og så hed min kabona det en krebinet.
0
- Persnikedy
- Indlæg: 12397
- Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
- Kort karma: 1072
- Likede indlæg: 18411
Re: Karbonader
Wizzze skrev:Persnikedy skrev:Wizzze skrev:Persnikedy skrev:Wizzze skrev:Pjeps skrev:Wizzze skrev:Pjeps skrev:Kalv og flæsk, paneret i æg og rasp
Det er altså en krebinet!
Jeg er rimelig ligeglad hvad de hedder, bare de bliver lavet på min måde.
Du tager fejl, det skal laves på MIN måde
You're wrooooong!
En karbonade er med kalv/flæsk og vendt i æg og rasp..
Der er tydeligvis gået noget galt i din opdragelse
karbonade = gris uden noget
krebinet = kalv & gris med panering af æg og rasp
Nu skal jeg nok rette den sætning for dig siden du har lidt bøvl med den:
krebinet = gris uden noget
karbonade = kalv & gris med panering af æg og rasp
0
Santa skrev:Penis.
Altid penis.
- PaleSeptember
- Indlæg: 11750
- Tilmeldt: 16. dec 2015, 17:28
- Kort karma: 926
- Likede indlæg: 18975
Re: Karbonader
Wizzze skrev:Pjeps skrev:Kalv og flæsk, paneret i æg og rasp
Det er altså en krebinet!
Sådan laver vi det også - og kalder det en karbonade
0
Vejen til helvede er brolagt med gode intentioner
Re: Karbonader
Min mand som er fra Kbh kalder dem krebinet, mens jeg som er fra Jylland og har ret kalder dem Karbonader
Det vigtigste er dog, at vi laver dem ens
Kalv og flæsk, vendt i æg og rasp
Det vigtigste er dog, at vi laver dem ens
Kalv og flæsk, vendt i æg og rasp
2
Time is a great teacher, but unfortunately it kills all it's pupils
Re: Karbonader
Flora skrev:Hk. svinekød formet og stegt som bøffer. Ingen panering.
Jeg ved ikke med købtypen, men de karbonader min mor lavede, var ikke panerede.
Det er krebinetter til gengæld.
0
Re: Karbonader
dgd2007 skrev:Flora skrev:Hk. svinekød formet og stegt som bøffer. Ingen panering.
Jeg ved ikke med købtypen, men de karbonader min mor lavede, var ikke panerede.
Det er krebinetter til gengæld.
Jeg skriver da også, at karbonader ikke skal paneres
0
Re: Karbonader
Flora skrev:Jeg skriver da også, at karbonader ikke skal paneres
Jamen du skal da heller ikke blive forskrækket over at jeg er enig med dig!
0
Re: Karbonader
Confucius skrev:"Spiser du karbonader eller krebinetter?
Mange tror, at det afhænger af, hvilken landsdel man er vokset op i, eftersom mange jyder tror, at det hedder karbonader, mens sjællændere påstår, at det hedder krebinetter. Men i virkeligheden er der tale om to vidt forskellige ting.
Det er ikke det samme. En karbonade er hakket kalv og hakket flæsk, eller hakket flæsk eller hakket kalv. Den kan være vendt i rasp, men den behøves ikke, fastslår Michael Vagn Larsen, der er faglærer på Hotel- og Restaurantskolen, over for Ekstra Bladet og fortsætter:
Min gamle mormor sagde, at en hakkebøf var en hakket karbonade. Det er kun kød. Skal man derimod lave krebinetter, skal der tilsættes en del mere.
En krebinet er hakket kalv og flæsk, der er rørt med fløde, hvide brødkrummer og æg. Så er den vendt i rasp, og så er den oval og skal veje 90 gram stykket, uddyber han. Det er langt fra første gang, Michael Vagn Larsen er blevet spurgt om forskellen, men han understreger, at man kan huske det på, at karbonader er en kødfars, mens krebinetter er en brødfars."
https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund ... er/7131448
Then that goat is shaved!
... med mindre selvfølgelig at der er andre eksperter som har andre meninger
0
Re: Karbonader
dgd2007 skrev:Flora skrev:Jeg skriver da også, at karbonader ikke skal paneres
Jamen du skal da heller ikke blive forskrækket over at jeg er enig med dig!
Haha, det er jeg heller ikke. Jeg læste det bare, som at du belærte mig
0
Re: Karbonader
Flora skrev:Haha, det er jeg heller ikke. Jeg læste det bare, som at du belærte mig
Ja, smiley'er kan selvfølgelig være tvetydige ... Men den der var henvendt til hele forsamlingen og betød: "Det lærte jeg i 1962, så ingen skal fortælle mig otherwise!"
1
Re: Karbonader
Confucius skrev:"Spiser du karbonader eller krebinetter?
Mange tror, at det afhænger af, hvilken landsdel man er vokset op i, eftersom mange jyder tror, at det hedder karbonader, mens sjællændere påstår, at det hedder krebinetter. Men i virkeligheden er der tale om to vidt forskellige ting.
Det er ikke det samme. En karbonade er hakket kalv og hakket flæsk, eller hakket flæsk eller hakket kalv. Den kan være vendt i rasp, men den behøves ikke, fastslår Michael Vagn Larsen, der er faglærer på Hotel- og Restaurantskolen, over for Ekstra Bladet og fortsætter:
Min gamle mormor sagde, at en hakkebøf var en hakket karbonade. Det er kun kød. Skal man derimod lave krebinetter, skal der tilsættes en del mere.
En krebinet er hakket kalv og flæsk, der er rørt med fløde, hvide brødkrummer og æg. Så er den vendt i rasp, og så er den oval og skal veje 90 gram stykket, uddyber han. Det er langt fra første gang, Michael Vagn Larsen er blevet spurgt om forskellen, men han understreger, at man kan huske det på, at karbonader er en kødfars, mens krebinetter er en brødfars."
https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund ... er/7131448
Det er sørgeligt at se hvordan standarden på lærere er faldet, tsk tsk tsk
2
Do as I say!
- Mani
- Indlæg: 11454
- Tilmeldt: 27. dec 2015, 21:06
- Kort karma: 1803
- Geografisk sted: Østjylland
- Likede indlæg: 23794
Re: Karbonader
Pjeps skrev:Kalv og flæsk, paneret i æg og rasp
Pejps har ret
0
'If you get tired, learn to rest, not to quit.'